Autor Subiect: amortizoare spate Suzuki Sx4  (Citit de 35434 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: amortizoare spate Suzuki Sx4
« Răspuns #90 : 02.Mar.2018, 02:54:34 p.m. »
Nu, este diferit.
4x4 este egal cu AWD.
2WD inseamna 4x2.

Amortizoarele sau arcurile nu se potrivesc de la o categorie la alta, in primul rand din cauza garzii la sol diferite. (Alte dimensiuni la arc si amortizor.)
Daca esti interesat, te rog sa imi spui si am sa caut echivalente si la 2WD.
« Ultima Modificare: 02.Mar.2018, 03:15:44 p.m. de NicNic »
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline cristidav

« Răspuns #91 : 02.Mar.2018, 11:26:20 p.m. »
Cand va veni vremea, apelez la tine. Iti multumim :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline fireburn

« Răspuns #92 : 03.Mar.2018, 09:24:33 a.m. »
Nic, daca vrei ne putem intalni azi sau maine sa dai o tura cu antefacelift-ul meu.
Poate te edifici cat de cat.

Offline cristidav

« Răspuns #93 : 14.Iul.2020, 11:00:10 p.m. »
Azi mi-au venit amortizoarele. Am constatat, din nou, ca sunt pe gaz, nu pe ulei ca amortizoarele cu care a venit masina din fabrica.
Am cautat sa vad, tot ce am gasit in oferta epiesa autokarma targuldepiese etc sunt pe gaz.

Nu se mai fabrica pe ulei ?
Stie cineva sa-mi spuna cu ce sunt mai bune cele pe gaz, asta daca sunt ?
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline ntire2000

« Răspuns #94 : 15.Iul.2020, 12:18:10 a.m. »
Plagiez de pe un forum.

Citat
Amortizoarele originale pe ulei sunt mai confortabile si mai rezistente in timp.
Amortizoarele pe gaz sunt mai dure deci mai putin confortabile, se uzeaza mai repete si îti uzeaza suplimentar toate elementele, adica vei avea trancaneli si scârtâituri mai repede de la toate elementele caroseriei.
Pentru drumuri bune sunt indicate cele cu gaz, dar în conditiile din RO e mai bine cu amortizoare cât mai moi, pe ulei.

Acum nu mai exista amortizoare pe ulei, cu normele de mediu tot mai drastice nu se mai fabrica de pe la sfarsitul anilor '90.

Cam asta stiam si eu.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ulise

« Răspuns #95 : 15.Iul.2020, 07:45:48 a.m. »
Pentru umele mașini exista și acum, în magazine, 'pe ulei'. Dar nu știu pentru ce  branduri/ modele.
Un exemplu în foto. Și exista, le-am văzut.
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline NicNic

« Răspuns #96 : 15.Iul.2020, 07:58:28 a.m. »
Azi mi-au venit amortizoarele. Am constatat, din nou, ca sunt pe gaz, nu pe ulei ca amortizoarele cu care a venit masina din fabrica.
Am cautat sa vad, tot ce am gasit in oferta epiesa autokarma targuldepiese etc sunt pe gaz.

Nu se mai fabrica pe ulei ?
Stie cineva sa-mi spuna cu ce sunt mai bune cele pe gaz, asta daca sunt ?

Cele pe gaz sunt mai bune decat cele pe ulei, cat timp sunt in stare corespunzatoare.
Nu as recomanda utilizarea de amortizoare pe ulei in locul celor pe gaz.
Decat daca ar fi pentru o masina care merge preponderent pe drumuri desfundate, cu viteze mici.

Privitor la echiparea SX4, nu sa fi fost cu amortizoare pe ulei.
Codul de pe actualele amortizoare te va lamuri exact, dupa consultarea catalogului de producator, ce fel de amortizoare au fost.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline migabi

« Răspuns #97 : 10.Sep.2020, 06:52:42 p.m. »
Stiam ca diferenta dintre cele cu ulei si cele pe gas e ca cele pe gas au azot sub presiune in loc de aer si ca dupa un numar de pistonari uleiul se spumeaza dupa care amortizorul isi pierde din proprietati pentru o perioada. Alta chestie e ca amortizoarele pe ulei sunt deschise la mediul ambiant si colecteaza mult mai usor umiditatea din aerul pe care il pistoneaza.
Dar la ritmul in care SX4 manaca amortizoarele de pe spate, nu cred ca ar fi vreo diferenta intre ele.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline Bogdanbb

« Răspuns #98 : 22.Nov.2020, 10:58:01 a.m. »
salut.
De ceva vreme am o bataie pe spate. vineri am facut un test de amortizoare: 84% fata respectiv 75% stg spate si 63% dr spate. De la service mi-a spus ca sunt bune si sa nu le schimb decat daca apare o diferenta intre ele de 30%. Alt mecanic mi-a spus sa caut un amortizor sh bun sa il pun doar de proba sau sa il schimb doar pe cel slab sa vad daca mai bate dar mie sincer mi se pare aiurea sa schimb doar unul.
eu totusi inclin sa cred ca bataia de pe spate provine de la amortizor mai ales ca are 63% dar ce mi se pare ciudat ca tin foarte putin, au fost schimbate in august 2019 si de atunci au app 20.000km, sunt Blistein.
Ce nu sunt lamurit : daca arcurile sunt cele originale trebuie sa le schimb si pe acestea sau doar amortizoarele.

• Suzuki SX4 1.6 4WD 120 CP

Offline migabi

« Răspuns #99 : 22.Nov.2020, 01:33:24 p.m. »
Pe spate arcurile sunt separate de amortizoare. Eu aveam bune la testul de amortizoare pe spate dar ele erau sparte si se simtea asta in curbe. Vezi ca sunt 2 tipuri, pt awd si 2wd: cele de pe awd sunt ceva mai mari. Cand le-am schimbat, le-am luat pe cele mai ieftine in ideea ca numele de pe eticheta este un packer in realitate si produsul reimpachetat este de la unul dintre putinii producatori.
SX4 SE m16a awd 2011