Autor Subiect: amortizoare spate Suzuki Sx4  (Citit de 35445 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14538
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: amortizoare spate Suzuki Sx4
« Răspuns #70 : 13.Iul.2014, 04:05:43 p.m. »
Deci nu e vorba doar de TIR. am venit azi de la Constanta pe A2 si se simte serios interactiunea si la un Jeep-ulet ca X5 sau Q6.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline NicNic

« Răspuns #71 : 13.Iul.2014, 07:01:33 p.m. »
La SUVI se simte si un Tico mai vjelios! Daca ai ai amortizoare prastie.

Va spun din experienta mea: la SUVI am crezut aproape 2 ani ca asta e masina. S-au schimbat amortizoarele spate si circa 2 saptamanai a fost alta masina! Apoi a revenit la vechile metehne, chiar si mai pacatos.
Spre comparatie, mai conduc inca un Sx45 din 2009 aprilie. N-a-are nici cea mai mica problema cu amotizoarele: sa se incline sau sa salte aiurea peste denivelari, la aproape 90.000 km ....
Sunt convins ca ceva e aiurea: calitatea amortizoarelor sau arcuri dimensionate ciudat....?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Laurentiu

« Răspuns #72 : 14.Iul.2014, 08:50:30 a.m. »
...se simte serios interactiunea si la un Jeep-ulet ca X5 sau Q6.
<<Asa face toate sefu'>> Nici o masina nu este construita ca fiind aerodinamica cind fortele actioneaza din partile laterale.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline NicNic

« Răspuns #73 : 14.Iul.2014, 09:59:42 a.m. »
<<Asa face toate sefu'>> Nici o masina nu este construita ca fiind aerodinamica cind fortele actioneaza din partile laterale.

Asa fac toate, corect, dar problema ridicata este relativa. Adica, unele fac mai mult, altele mai putin. Unele masini isi schimba comportamentul in timp.
Evident ca in aceste situatii iti pui intrebari daca amortizoarele au ceva sau nu...
Desteapta-te romane!

Offline mivec

« Răspuns #74 : 16.Iul.2014, 10:39:24 a.m. »
Si la mine cand e incarcata sta mult mai bine spatele pe drum, am doar 13.000 km.
Suzuki Vitara Luxus 1.6 AT 4WD
Mitsubishi Outlander 2.4 mivec cvt 2008
Mercedes-Benz V-Class V250 Exclusive 4matic 2017

Offline NicNic

« Răspuns #75 : 16.Iul.2014, 11:25:58 a.m. »
Facut verificare amortizoare la SUVI.

Eficienta
86% / stanga fata si 84% / dreapta fata
79% / stanga spate si 78%/ dreapta spate (amortizoarele noi, schimbate de circa 4500 km)

Trebuie sa recunosc faptul ca la proba de drum, masina s-a comportat relativ ok dpdv al suspensiei.
Chiar imi era ciuda, dar nu am reusit sa prezint acea deplasare spre lateral cand trec in viteza peste o denivelare in viraj ....
Desteapta-te romane!

Offline mivec

« Răspuns #76 : 16.Iul.2014, 12:39:01 p.m. »
Acest fenomen s-a manifestat si la Outlander, mai tare decat la sx4, mai ales cand era mai nou. Discutand atunci pe forum, s-a tras concluzia ca e din cauza tariei suspensiei. Chiar si la 407 am patit de cateva ori, cand era goala masina. Inclin sa cred ca la masini gen golf 4 si passat mai vechi, care au o suspensie prea moale pe gustul meu, nu sare  in exteriorul curbei cu denivelari puntea spate.
Suzuki Vitara Luxus 1.6 AT 4WD
Mitsubishi Outlander 2.4 mivec cvt 2008
Mercedes-Benz V-Class V250 Exclusive 4matic 2017

Offline Laurentiu

« Răspuns #77 : 17.Iul.2014, 09:54:49 a.m. »
...deplasare spre lateral cand trec in viteza peste o denivelare in viraj ....
Orice denivelare la viteza mare, indiferent ca este curba sau aliniament influenteaza comportamentul in deplasarea masinii.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline NicNic

« Răspuns #78 : 17.Iul.2014, 10:45:49 a.m. »
@Laurentiu:  Corecta observatia ta. Insa eu ma refer la modificare de comportament cand: aceeasi masina, in aceeasi curba, cu aceeasi denivelare si aceeasi viteza, are comportament diferit. In mod normal, acest fapt il pun pe seama amortizoarelor. Prima schimbare a intervenit brusc, dupa ce am schimbat amortizoarele. A doua oara am simtit o schimbare aproape la fel de brusca, la doua saptamani dupa prima schimbare.  Dar acum nu au mai fost schimbate amortizoarele ... :-/ :dknw: :-?
Desteapta-te romane!

Offline Laurentiu

« Răspuns #79 : 17.Iul.2014, 10:53:12 a.m. »
...eu ma refer la modificare de comportament cand: aceeasi masina, in aceeasi curba, cu aceeasi denivelare si aceeasi viteza, are comportament diferit.
Aceleasi cauciucuri, aceeasi presiune si aceeasi uzura ?
  • Suzuki SX4