Autor Subiect: amortizoare spate Suzuki Sx4  (Citit de 35432 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Re: amortizoare spate Suzuki Sx4
« Răspuns #60 : 26.Mar.2014, 10:32:28 a.m. »
Am primit astăzi coletul de la misterioşii-auto, conform angajamentului şi trackingului de pe contul deschis pe site-ul lor. Am aruncat o privire înainte de a arunca piesele în portbagaj, totul pare ok.
Pentru a nu deschide topicul " să nu spuneţi că n-aţi ştiut ! ", postez acilişa următoarele informaţii (care este !):
- amortizoarele Kyb Kayaba sunt fabricate în Cehia, arată bine şi au tot ce trebuie pentru montaj - ceea ce la alţii se numeşte kit de ptotecţie şi se cumpără separat : limitator de cursă pentru piston şi manşon de protecţie a acestuia. Nuanţa de roşu a ambalajului este superbă, sper să fie imitată la fel de bine calitatea originală Kyb. Ştiam că produsele acestui brand pentru piaţa europeană erau fabricate în Spania ...
- bieletele antiruliu LEMFÖRDER sunt fabricate în... Italia. Nenorocirile nu se opresc însă aici ... Pe şuruburile de montare nu există cap pentru a ţine contră cu cheia fixă la montarea dar mai ales la demontarea bieletelor; probabil trebuie folosită o cheie reglabilă tip mops. La o primă vedere, bieletele O.E.M. de pe maşină au acest cap de cheie.
Nu e un capăt de ţară, un flex se găseşte la nevoie dar e bine de ştiut la achiziţia pieselor, mai ales decă aceasta se face online.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline dpavel

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 51
« Răspuns #61 : 03.Apr.2014, 04:08:15 p.m. »
Nu prea inteleg cum telescoapele de suzi sx4 is atat de slabe calitativ ???!! Si eu le am schimbat in garantie ca erau curse bine de tot dupa numai 45 k km , f ciudat , de nenteles = pana si la o "besina " de masina ( nu i dau numele ) dupa hohereala sanatoasa de carat cu ea materiale cu peste 300 k km telescoapele se prezinta de 10 ori mai bine ca la suzi !
Azi am schimbat si eu la SWIFT 2009 amortizoarele spate la 28000 km., dupa ce saptamana trecuta am observat ca cel de pe partea dreapta era curs (arata de parca ar fi fost inmuiat in ulei). Am ales Monroe deoarece au fost cel mai ieftine (226.12 lei/ 2 buc.). Tin sa precizez ca cele originale nu aveau nici o marca trecuta pe ele, doar codul si "Made in Cehia". Concluzia mea este ca avem masini echipate din piese de slaba calitate si nefiabile!

Offline coby

« Răspuns #62 : 04.Apr.2014, 05:03:18 p.m. »
Dacie, nu ? :))

Mai rau , un ford ....
auto si moto

Offline migabi

« Răspuns #63 : 01.Iul.2014, 04:27:57 p.m. »
Am gasit un clip cu schimbul de amortizoare dar pe fata pt SX4  :https://www.youtube.com/watch?v=tk3oPjCTGAk
Poate vrea cineva sa le schimbe acasa, nu pare complicat.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline fireburn

« Răspuns #64 : 01.Iul.2014, 04:50:32 p.m. »
Nu zice nimeni "am schimbat amortizoarele pentru ca se comporta rau masina" ?
Aproape toata lumea le schimba pentru ca sunt patate de ulei ? De ce ?
Intreb ca sa-mi dau seama daca trebuie sa le schimb si eu.
Ale mele sunt cele originale (adica nu au fost schimbate niciodata) si masina are vreo 65.000 Km si se comporta ok.

Offline shpeedy

« Răspuns #65 : 01.Iul.2014, 05:11:21 p.m. »
@fireburn: eu le-am schimbat si pentru ca masina nu se mai comporta ca-n prima zi...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #66 : 01.Iul.2014, 05:13:28 p.m. »
Ba zic eu ca merg sa fac un test de amortizoare. Masina se cam balangane si, in repaus la semaforul de stanga e scuturata de curentii de aer creati de masinile care merg inainte pe partea dreapta. Sunt curios ce rezultate vor fi, pentru ca, inainte de inlocuirea celor curse acum doi ani, valorile erau de peste 90 %.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline migabi

« Răspuns #67 : 10.Iul.2014, 12:08:21 p.m. »
Eu am facut un test de amortizoare si a iesit bine (cam 87%) pe spate. Dar senzatia ca pleaca spre exteriorul curbei persista. Nenea de la service (service honda/opel/chevrolet) mi-a zis ca poate s-au lasat arcurile. Stiu ca la CRV era o problema cu arcurile pe spate.

Pe edmunds am gasit un articol interesant despre suspensia sx4 : http://www.edmunds.com/suzuki/sx4/2009/long-term-road-test/2009-suzuki-sx4-awd-suspension-walkaround.html
SX4 SE m16a awd 2011

Online cristidav

« Răspuns #68 : 13.Iul.2014, 12:07:50 p.m. »
tot cu asta ma confrunt. ce inseamna "se comporta rau" ?
da, e adevarat ca masina mea se cam balangane cand trece un tir in viteza, cand iau o curba mai stransa cu viteza, etc, toate din prima zi. dar le-am pus pe seama faptului ca masina e inaltata putin, nu e un opel insignia estate (btw, ce am condus in tara galiilor in concediu) super-lasata, cuo palma garda la sol.
sunt in ceata din pacate, cand vine voeba de amortizoare cu bube :(
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline coby

« Răspuns #69 : 13.Iul.2014, 02:21:36 p.m. »
Referitor la suspensia lui SX4 : daca mergi incarcat 2-3 persoane si bagaje , se comporta extraordinar - trec tirurile si nu se simte nimic , in curbe sta perfect etc ; daca mergi singur si fara bagaje cand trece un tir pe langa tine daca esti prea aproape de axul drumului ai senzatia ca " te salta " . La masinuta asta ii sta bine sa mearga putin incarcata - din ce am experimentat eu .
auto si moto