Autor Subiect: amortizoare spate Suzuki Sx4  (Citit de 35430 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: amortizoare spate Suzuki Sx4
« Răspuns #30 : 28.Aug.2013, 07:58:40 p.m. »
Asa este, garda la sol nu se modifica daca elimini amortizorul. Arcul e comprimat de greutatea ce se descaraca prin el.
Sau ar putea fi cineva carcotas sa spuna ca un amortizor pe gaz are un arc interior, samd. Dar asta e doar farmacie sau placerea de a despica firu' in patru.

Dar legatura intre garda la sol si amortizor exista, in special datorita limitelor cursei amortizorului.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Laurentiu

« Răspuns #31 : 28.Aug.2013, 08:02:00 p.m. »
Arcul sta presat datorita greutatii masinii;poti demonta un amortizor(de spate,acolo unde permite tipul suspensiei),garda la sol nu se va modifica............ >:D<
Nici pe departe de a crea vreo discutie aiurea sau cu tenta de "razboi" insa sa ne reamintim de puntea spate a batrinei dacii unde daca nu era masina saltata pe cric cu puntea libera si amortizorul desfacut nu se putea indeparta arcul din suporti.

Tu ai perfecta dreptate ca sub greutatea masinii actioneaza arcul insa nu pe toata lungimea lui. In ansamblul suspensiei arcul e oarecum limitat in cursa de catre amortizor. Ambele lucreaza ca un totunitar in sistem antagonic. Daca ar fi numai arcul, pe drum denivelat s-ar produce un mers oscilant (sus-jos) al masinii; nici n-ai putea tine constant piciorul pe pedala de acceleratie la denivelari mari.

Sa admit ca tu ai dreptate si atunci te intreb: de ce la masinile de curse (nu cele de F1 ci la cela de rally), de ce suspensia se modifica (se intareste sau se inmoaie schimbindu-se in acelasi timp si garda la sol) prin stringerea sau desfacerea piulitei de pe amortizor (http://www.tuningmall.ro/stabilitate-tren-rulare/suspensie-reglabila/suspensii-sport-reglabile-ta-technix-pt-vw-golf-3-cabrio-vento-exclus-variant-syncro-tip-1hxo-360989.html) ?
« Ultima Modificare: 28.Aug.2013, 08:12:43 p.m. de Laurentiu »
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline macmat

« Răspuns #32 : 28.Aug.2013, 09:58:59 p.m. »
Sa admit ca tu ai dreptate .................
@Laurentiu: cred ca privim din spate acelasi paun; eu il vad cu coada strinsa(suspensii spate clasice,fara reglaj) iar tu il surprinzi "infoiat" (cu suspensii reglabile ,garda la sol/tarie variabile). Stimabilul user Shpeedy cerea ceva lamuriri despre cazul cel simplu (ala cu penele din coada suprapuse,de' se vede numai una) sau cel putin asa am inteles eu;am incercat sa-i raspund dupa cum m-am priceput.......poate n-am reusit sa ma fac pe deplin inteles.Cealalta discutie despre "coada frumoasa" e mult mai lunga (hidropneumatice citroen,air-matic mercedes,amortizoare magneto si electroreologice,arcuri elicoidale conice si biconice............etc).Io ,cind argumentez,mai si gesticulez,iar in scris nu e posibil........... poate ne-om vedea sa dezbatem. >:D<
@NicNic: eu comentam garda la sol a vehicului neincarcat,aflat pe loc. Sigur ca suspensia trebuie privita ca un ansamblu( arc+amortizor+.......) >:D<
@Shpeedy: Fa naiba rost de bani si ia-ti niste amotizoare originale cu cod de suzuki fiindca altfel uite ce se poate intimpla............... >:D<

Offline NicNic

« Răspuns #33 : 28.Aug.2013, 10:10:12 p.m. »
[...]
@NicNic: eu comentam garda la sol a vehicului neincarcat,aflat pe loc. Sigur ca suspensia trebuie privita ca un ansamblu( arc+amortizor+.......) >:D<
@Shpeedy: Fa naiba rost de bani si ia-ti niste amotizoare originale cu cod de suzuki fiindca altfel uite ce se poate intimpla............... >:D<

As avea acelasi sfat: luati amortizoare originale Suzuki, adica KYB, fiindca altfel nastem discutii despre ce variante teoretice de inlocuire exista....
Si nu prea avem varaiante... Doar "sa batem apa in piua"....
PS.: Oricum, "apa" asta e "sarea si piperul" forumului de aici. Asa ca eu abia astept sa o vad (citesc)... Chiar si inodora, incolora si insipida fiind ....
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline shpeedy

« Răspuns #34 : 28.Aug.2013, 10:55:39 p.m. »
Deci pana la urma KYB (banuiesc ca #343812) sunt cele OEM ... e bine de stiut, dar tot nu le iau de la reprezentanta ... :D

Multumesc mult pentru opinii/explicatii !
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #35 : 11.Mar.2014, 06:29:57 p.m. »
Dintre colegii care au avut "privilegiul" să înlocuiască deja amortizoarele spate: vă rog să-mi spuneţi dacă a fost necesar să achiziţionaţi separat un kit de protecţie a amortizorului (la unele maşini sunt 1 - 2 tampoane de cauciuc şi cilindrul de cauciuc / plastic ce "îmbracă" partea superioară a amortizorului -  ori completul acestuia din urmă conţine şi alte piese în afara amortizorului propriu-zis ( piuliţe, şaibe, inele de cauciuc, etc).
« Ultima Modificare: 11.Mar.2014, 06:35:03 p.m. de sxtelu »
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #36 : 11.Mar.2014, 06:41:32 p.m. »
Nu stiu, le-am schimbat la reprezentanta cu piesele si montajul lor, deci nu mi-am pus problema asta.

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline LeonardSZK

« Răspuns #37 : 14.Mar.2014, 09:44:55 a.m. »
Amortizorul vine complet, inclusiv bucsa de prindere superioara.
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #38 : 14.Mar.2014, 10:02:24 a.m. »
Amortizorul vine complet, inclusiv bucsa de prindere superioara.

Mulţumesc !
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline eduard_b

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 397
  • cea mai buna maisna este aceea pe care o ai
« Răspuns #39 : 14.Mar.2014, 03:31:02 p.m. »
idem, confirm.
Eu le-am schimbat cu : amortizoare KYB , cod 343812, au avut tot ce le trebuie.
Today is the first day of the rest of my life