Autor Subiect: SD CARD - BIG PROBLEM  (Citit de 4337 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
SD CARD - BIG PROBLEM
« : 12.Sep.2012, 11:49:50 p.m. »
Sal'tare,

In vacanta in care ma aflu am facut ceva "safari" cu Suzuki JIMNY  :x si in tot acest timp am si filmat cu GoPro-ul din dotare. Toate bune si frumoase pana la un moment dat cand GoPro mi-a zis...NO SD! Ok! L-am scos si l`am bagat din nou. Victorie! A mers!
Dar..ca exista un dar, astazi n-a mai mers (si evident, fiind de 32GB nici nu am salvat pe PC ce filmasem..ca era spatiu) si mort e. Ideea e ca chiar mi-ar placea sa recuperez datele de acolo...exista vreo sansa?

Merci.

P.S. Nu faceti trimiteri catre google search recover data from sd sau mai stiu eu, vreau ceva probat sau daca ati auzit pe cineva sa fi folosit sau cine stie ati gasit din greseala astfel de applicatii.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline RaZwY

• Full Member
  • Mesaje postate: 156
Re: SD CARD - BIG PROBLEM
« Răspuns #1 : 13.Sep.2012, 01:11:29 a.m. »
Posibil sa recuperezi datele de pe el, depinde de cat de grav e "deteriorat". Nu vreau sa te dezamagesc dar sunt slabe sansele, poti incerca la un service IT si poate ei reusesc, in cazul in care nu mai vrei sa recuperezi datele de pe el, incearca sa il formatezi daca ti'l vede PC/laptop-ul, daca nu te lasa sa'l formatezi dai un hard format (sunt ceva programe pe net care formateaza fortat orice e introdus in usb sau card reader) si daca tot faci un format, ca sa fie treaba "obla" dai un low level format!

Succes...
Si sper ca reusesti sa recuperezi datele si cardul!

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 13.Sep.2012, 01:20:51 a.m. »
Din pacate nici Windows si nici MacOS nu il "vad"! Camerele foto nici atat...si nici GoPro sau DriftHD...
  • #romaniaelectrica

Offline RaZwY

• Full Member
« Răspuns #3 : 13.Sep.2012, 03:17:47 a.m. »
hmmm... eu am un memory stick care odata la 2 3 utilizari devine write protected... si nu mai pot sa ii fac nimic si cu un programel ii dau format... dar ramai fara date :|

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 13.Sep.2012, 09:41:31 a.m. »
E bine ca ti-l vede...mie nu mi-l vede nici camera, nici calculatoarele. Oricum, am apucat sa pun un alt card in camera, A-DATA CLASS 10 32GB, cu care sunt 2-3 filmari si ori e si cardul ala nasol ori are GoPro-ul o mare problema: in primele 20-30 sec imaginea palpaie (cred ca asta-i cuvantul; in eng flicker), urmeaza 30-40 secunde de filmare cursiva dupa care totul este sacadat. Sa fie problema CARDului?

Oare la centre d-astea de recuperare a datelor fac si recuperari dupa SD CARD-uri?
  • #romaniaelectrica

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #5 : 13.Sep.2012, 12:37:00 p.m. »
Am păţit şi eu cândva o problemă cu un card SD, însă cardul era "vizibil" - problema mea s-a datorat lungimii fff mari a filmului şi mă gândesc că a fost din cauza fişierului prea mare (aproape 3.5GB pe un card de 4GB).
Cardul exista fizic în toate porturile prin care l-am pus, însă era inutilizabil de parcă avea capacitate zero. După o formatare, a redevenit la parametrii de funcţionare şi merge şi azi (după 2 ani) - însă am învăţat lecţia şi nu mai fac filme mai mari de 1GB...

Am încercat şi eu atunci cu tot felul de soft-uri de recuperare oferite de Google Search, însă rezultatul a fost nul. Filmul respectiv a fost pierdut. Sorry for such not so good news from my side...
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow  

Offline fireburn

« Răspuns #6 : 13.Sep.2012, 01:01:41 p.m. »
Cand formatati o unitate de stocare, formatati NTFS (FAT,FAT32 - stiu sa gestioneze fisiere de dimensiuni mai mici).

Cristi, din pacate nu stiu o rezolvare pentru tine, verifica doar daca acest card pe care-l utilizezi acum sa aiba viteza mare de scriere (fa comparatie cu vechiul card, daca acesta filma fara flickr).

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #7 : 13.Sep.2012, 01:11:26 p.m. »
Corectă precizarea referitoare la formatarea NTFS - oricum, dacă nu l-aş fi formatat NTFS, nu putea să scrie 3.5GB.  ;-)

Cristi, ar mai fi posibilă şi următoarea situaţie: alimentarea cu "curent". Şi pe această temă am avut o problemă - acumulatorul camerei era "pe roşu" şi imaginea începuse să fie pe alocuri fie "flickering", fie "garbled". E drept, s-a întâmplat o singură dată... dar s-a întâmplat!
Eu de ceva vreme merg cu camera permanent conectată la "brichetă". Better safe than sorry!  :D
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow  

Offline RaZwY

• Full Member
« Răspuns #8 : 13.Sep.2012, 02:09:32 p.m. »
Asa e, format cel mai bine e sa dai NTFS, si nu quick format!  :-q, fa'ti timp si lasa'l sa formateze frumos sau dai din cmd un low level format si e ca nou :), adevarul e ca deocamdata de SD card'urile/stick'urile de care dispunem momentan cu cat sunt de capacitate mai mare cu atat sunt mai slabe, din punct de vedere al scrieriilor in memorie, acum mai depinde si de noroc, cum il prinzi, unele le ti o viata, altul lam luat acu 2 sapt de 8gb si e gata.

Ata ete.

O zi buna!

Offline bogogica

« Răspuns #9 : 13.Sep.2012, 09:31:02 p.m. »
@cristyyy2003, daca pc-ul nu vede cardul nici macar ca si drive fizic dar inactiv nu mai ai nici o speranta, daca totusi apare in device manager dar windows-ul nu ii poate atribui o litera de drive activ e posibil sa iti mai rasara soarele pe strada. O formatare de dos iti poate invia cadrul, iar apoi sunt gramezi de programele de windows care sa iti recupereze fara probleme filmele sterse in timpul fomatarii.