Autor Subiect: Clipa de cugetare  (Citit de 40543 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: Clipa de cugetare
« Răspuns #240 : 23.Feb.2024, 03:56:56 p.m. »
Nu râdeţi, că aşa este !!! :-?

V-ați simțit vreodată vinovat de a privi alte persoane de vârsta dumneavoastră şi de a gândi: "eu nu arăt chiar aşa bătrân"!?

[...]

Vinovat nu m-am simtit.

Dar mult mai tanar decat varsta din documente, cu siguranta, da!  ;-)
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline ntire2000

« Răspuns #241 : 23.Feb.2024, 07:46:26 p.m. »
....răspunsul lor unanim este: "starea organului/sistemului Dvs. este conform vârstei".  :inteligent:

Depinde cât le dai, ca unii pot sa jure ca mai traiesti înca o suta de ani, în timp ce tu abia te ridici dimineata din pat.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #242 : 12.Iun.2024, 02:46:08 p.m. »
Viața, cu sens sau fără

Aventura vieții ne cuprinde pe toți, dar unii, duși de valuri, o suportă, în timp ce alții știu pentru ce trăiesc, în fiecare zi, de când se trezesc.
Cei care suportă viața se dau jos din pat, se spală și fac, uneori, oarecari exerciții fizice pentru că „așa trebuie” Ei se-nvârt prin casă, apoi merg spre un loc de muncă, nemulțumiți de mașina proprie, sau de transportul colectiv. La slujbă, încearcă să-i fie pe plac șefului pluctisitor, dar depunând minimum de efort, fizic sau/și intelectual.. Ziua trece, leafa vine, ei se simt exploatați de șeful care le urmărește rezultatele activității.
Odată întorși acasă, cu excepția povestirii unor neplăceri fizice sau relaționale sau a unor bârfe, tot restul se șterge din memorie, deoarece activitatea în sine pare că nu are alt rost decât supraviețuirea. Timpul liber, până la culcare, se umple cu o salată de ocupații nesemnificative întrerupte, eventual, de un film TV, gătit, cumpărături, o cafea, o bere, un spriț, sau o secvență de sex grăbit.   
Singurele repere notabile în scurgerea anilor până la pensionare sunt nașterile, botezurile, căsătoriile și divorțurile. Marginalizarea după pensionare este urmarea firească a unei vieți trăite  fără sens.  Este , însă, interesant că aceste persoane care nu știu/pot să dea sens propriei lor vieți, încearcă s-o facă mai specială, în ochii altora, simulând senzații deosebie, de lehamite, de dezinteres și de plictiseală pentru activitățile obișnuite ale zilelor fără noimă pe care le trăiesc. Trezirea, hranirea, slujba etc. toate sunt plicticoase, dar nu din cauza lipsei lor de entuziasm, ci din cauza celorlalți, a familiei, a șefului. a colegilor, a contextului social-economic pe care sunt,toți, obligați să le suporte. Viața lor este sufocată, de o caracatiță agresivă care le suge energia, creativitatea, și-i lasă totuși, sleiți, să trăiască. Ei cedează, plictisiți și agasați în fața dușmanului cu multe brațe contra căruia nimeni nu-i ajută să lupte. Oropsiți, dezvoltă și apără cu încăpățânare convingeri neinformate, personale sau împrumutate, votează sentimental și aderă la grupările sau la partidele cele mai zgomotoase.  Alături de aceștia dar, funcțional total diferiți, sunt gospodarii din zonele rurale sau periurbane, mulți dintre ei din categoria „săraci, vulnerabili” a căror viață primește sens din necesitatea ineluctabilă a asigurprii hrănirii animalelor și păsărilor din gospodărie, a udării răsadurilor sau plantelor din grădină și din solarii, a îngrijirii și culegerii la timpul potrivit a a culturilor din câmp și a livezilor. Aceștia, spre deosebire de persoanele ce încălzesc zilnic, 8-10 ore, un scaun „la servici”, nu știu ce-i aia weekend break, mini-vacanțe sau concedii la mare. Viața gospodatilor capătă sens prin continuitatea ocupării timpului cu activități imperios utile.
Tot în domeniul existențelor utile se grupează furnizorii de servicii, de la construcția, întreținerea și înfrumusețarea exterioară și interioară a clădirilor, meseriași mecanici și electricieni, profesioniști în îngrijirea igienei personale și aspectului agreabil, medici, avocați profesori, antrenori, consilieri ale căror vieți capătă senns prin abundența clienților. și care-și măsoară succesul existenței prin acumulările materiale realizate, „cât le permite șnănătatea”
În masa cenușie a populației globale apar însă constelațiile luminătoare ale creatorilor care studiază, gândesc și conturează strucruri logice și forme plastice frumoase. Ei genereză valori intelectuale și frumosul care orientează evoluția autentică, spirituală și materială, a speciei invazive terestre: om  Ei descoperă algoritmi pentru cercetare și interpretare de date și observații, relații matematice pentru creșterea predictibilității desfășurării fenomenelor fizice, chimice, biologice și cosmice care ne surprind mereu în preistoria și istoria spirituală și materială a omenirii.
Creatorii concep și mașinării industriale sau care asigură confortul vieții cotidiene sau ușureze trimiterea morții la distanță. Creatorii de frumos meșteșugesc melodii și simfonii, poezii proză, drame cu ziceri sugestive, care lărgesc și înfrumusețeză realitatea imaginară a cititorilor și auditorilor Artiștii plasticieni trec frumusețea naturală tridimensională în desene și tablouri plane, dar nu plate, modelează forme și chipuri în materiale dure și proiectează construcții elegante utilitare sau pentru ce ritualuri ale diferitelor culte.
Acești gânditori științifici sau născători de frumusețe, uneoari foarte precoci au o convingere atât de puternică despre sensul vieții lor încât i-o dedică în întregime, până în ultimele ei ore, chiar dacă unii au existențe încărcate și scurtate de suferințe și neputințe fiziologice grave.

Acum, indiferent dacă v-ați regăsit sau nu într-una dintre categoriile schițate anterior, este momentul să vă întrebați ce sens v-ați propus, sau ați dat deja vieții pe care, oricum, o trăiți, de îndată ce mă citiți.
SUCCES!

Sursa: un vechi colaborator, ajuns la vârsta de 90 ani și care a muncit cu capul pana la 75 ani.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: NicNic

Offline NicNic

« Răspuns #243 : 12.Iun.2024, 04:12:44 p.m. »
Indiferent in care dintre categorii ne-am regasi, consider important sa fi recunoscut si apreciati de catre semeni.
Mai ales de catre cei care sunt in aceeasi categorie cu a ta.

Nu conteaza daca lucrezi cu mintea, cu imaginatia, cu lenea sau cârca, ori daca traiesti cu sens sau fara sens.

Cine vede o categorie mai importanta decat alta, cred ca deja are limite in puterea sa de intelegere.
Desteapta-te romane!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #244 : 12.Iun.2024, 05:13:52 p.m. »
Asa e. Problema celor care trăiesc (foarte) mult este ca rămân fără rudele și prietenii din generația lor.
Unii beneficiază de sprijinul generațiilor următoare, dacă au norocul să le aibă aproape.
Alții sunt la mila statului sau a străinilor, dacă au ceva de oferit la schimb pentru sprijin.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #245 : 17.Iun.2024, 10:51:07 p.m. »
Viața, cu sens sau fără

Acum, indiferent dacă v-ați regăsit sau nu într-una dintre categoriile schițate anterior, este momentul să vă întrebați ce sens v-ați propus, sau ați dat deja vieții pe care, oricum, o trăiți, de îndată ce mă citiți.
SUCCES!
Interesanta trecera in revista a autorului, succint dar cuprinzator !

Parerea mea este ca in activitate sau pensionar, e bine sa ai si o ocupatie(alta decat job-ul), un hoby, ceva care sa-ti placa si sa-ti ocupe timpul, sau o parte din el.
Din pacate, (si din cauza  tehnologiei), relatiile interumane sau denaturat rau, cu greu iti mai poti tine unul-doi prieteni sinceri(dezinteresati de pozitia ta sociala, economica, etc), iar ce impresie au cei din jurul tau despre tine, chiar nu mai conteaza, pentru ca oricat te-ai stradui, tot nu vei fi pe placul tuturor.

Eu n-am facut niciodata ceva(la job sau extra) pentru a fi laudat, promovat, sau apreciat de colegi/prieteni, am facut ce stiam sa fac, dar m-am retras cand eram incapabil.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Laurentiu

« Răspuns #246 : 18.Iun.2024, 08:57:05 a.m. »
...e bine sa ai si o ocupatie(alta decat job-ul), un hoby...
Este ceea ce-ti face viata mai placuta uitind de problemele cotidiene.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: enicky

Offline ntire2000

« Răspuns #247 : 23.Iul.2024, 09:58:10 a.m. »
Un robot venit din viitor a pus omenirea să bifeze imaginile care conțin biciclete.

Decât sa râdem, poate ca mai indicat ar fi sa cugetam un pic....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline NicNic

« Răspuns #248 : 23.Iul.2024, 03:31:46 p.m. »
Un robot venit din viitor a pus omenirea să bifeze imaginile care conțin biciclete.

Decât sa râdem, poate ca mai indicat ar fi sa cugetam un pic....

Un film din 2006, la care am ras mult.
Iar acum plang cand il vad, fiindca nu era fictiune, de fapt ...
Desteapta-te romane!

The following users thanked this post: MariusMGP, ntire2000, ariciul

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti