Autor Subiect: Clipa de cugetare  (Citit de 40540 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
Re: Clipa de cugetare
« Răspuns #200 : 28.Aug.2022, 12:41:46 p.m. »
@gabineg, textul cu : " omul o ființă profund..." îți aparține? Oricum, indiferent  dacă îți aparține sau nu, TOT RESPECTUL.
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

Offline ntire2000

« Răspuns #201 : 10.Nov.2022, 12:37:54 a.m. »
Te cutremuri înainte de a încerca să analizezi ce se întâmplă în Iran. Pentru că i-a scăpat o șuviță de păr de sub broboada islamică, tânăra Mahsa Amini a fost torturată și ucisă în sediul Poliției. Pentru că mii de femei iraniene se revoltă acum împotriva bestialității regimului teocratic, Parlamentul de la Teheran a votat, după omorârea a sute de manifestanți ieșiți în stradă, pedeapsa cu moartea pentru cei aproape 15.000 de protestatari arestați.

Aceste crime abominabile ale statului asupra propriilor cetățeni sunt comise în numele religiei. Al conservării „valorilor” Islamului.

Veți spune că asta se întâmplă undeva prin stepele Asiei, într-o țară care n-a fost democratică niciodată. Și e vorba de musulmani, arabi, sau, mă rog, persani, nu de o nație civilizată.

Ba da. În cea mai mare democrație a lumii, femeile sunt tratate ca femele, id est animale pentru reproducere. Statele Unite ale Americii le interzic să avorteze, le forțează, ca pe scroafe, să facă cât mai mulți copii. În America..., unde proprietatea individuală e sfântă, femeile sunt deposedate de propriul lor corp și trebuie arestate dacă se opun. În America Drepturilor Omului...

De data asta, în numele religiei creștine. Conservatorii creștinopați, gardienii „tradiției” care ține omul în genunchi și cu capul plecat, sunt pe cale să recâștige majoritatea în Congres. După mai bine de 200 de ani de democrație, soarta femeilor americane se apropie de soarta celor din Iranul ayatollahilor ucigași. Sau de cea a rusoaicelor păstorite de preoți creștini ca acel Vasiliev care zicea deunăzi, înainte să crape pe frontul din Ucraina: „Dacă o femeie, în timp ce împlinește porunca «Fiți rodnici și vă înmulțiți» renunță la metodele artificiale de a întrerupe sarcinile, atunci va avea mai mult de un copil. Adică, având mulți copii, va fi mai puțin îndurerată când câte unul îi pleacă pe front”.

CTP.

Ce înseamna totusi libertatea .... si unde o putem avea?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: sfichiu, vali22

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #202 : 10.Nov.2022, 09:10:46 a.m. »
De ce avocații avortului  întotdeauna mistifica lucrurile transformând omorârea unei ființe, fie ea si in stadiu embrionar, la nivel de contracepție si de drept (unic) asupra corpului?

Știți când am realizat eu lucrul asta?
Este un caz real cu o islamista din Palestina (ce a ajuns si deputata in Gaza) a cărei soț s-a sinucis in atentat împotriva Israelului si apoi si cei 4 copii ai ei au făcut pe rand același lucru. Iar cineva a comentat ca l-a iubit foarte mult daca i-a omorât toți copiii...

Dreptul in principiu spune ca mai bine lași sa scape 100 de vinovați decât sa condamni un nevinovat. Riscul ca femeile sa abuzeze de dreptul la avort si sa o facă împotriva voinței tatălui, poate chiar si ca răzbunare, nu este deloc considerat. Daca e sa discutam de aspecte, sunt multe si radicalizarea într-o tabără sau cealaltă nu ajuta deloc. Mie îmi repugna auto-victimizarea  si talibanismul pro-avort, cu nimic mai bun ca talibanismul anti-avort. 23 de milioane de avorturi s-au făcut in România din 1990 încoace. In foarte multe cazuri s-au făcut fiind calea cea mai simplă de a scăpa de orice probleme. Comod. Nu mi se pare corect fata de cei ce ar fi putut fi si nu au mai fost! Cine este vocea celor morți sau nenăscuți?
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline NicNic

« Răspuns #203 : 10.Nov.2022, 09:22:14 a.m. »
CTP o cam ia pe aratura, exagernd aspecte sensibile de actualitate.

Vehementa cu care isi sustine ideile lui, in mod cert doar personale, nu il deosebeste de un fanatic religios sau nationalist.
Este vorba de civilizatia comunicarii. Care ii lipseste de la o vreme incoace.

Pacat, fiindca ar avea destule idei care ar merita a fi dezbatute. Dar nu pe tonul unui scandalagiu.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #204 : 10.Nov.2022, 09:31:55 a.m. »
Daca ați observat, la toate "marile" "ziare" rubricile de comentarii au dispărut. Pentru ca s-ar putea ca cei care comentează articolul sa îți schimbe ideile, ceea ce editorii nu vor... Avem de-a face cu manipulare pe scara larga, si este susținută de sus pana jos cu o singură țintă, noi... Când preiei un punct de vedere si îl distribui, devii scula perfecta de care aveau nevoie... Gândirea critica a dispărut, nici măcar nu mai este menționată pe vreo undeva, d-apoi sa fie implementata in școală...

Offline ntire2000

« Răspuns #205 : 10.Nov.2022, 09:47:48 a.m. »
Riscul ca femeile sa abuzeze de dreptul la avort si sa o facă împotriva voinței tatălui, poate chiar si ca răzbunare, nu este deloc considerat.
Atâta timp cât ea este cea care da efectiv viata cred ca are dreptul exclusiv sa decida daca vrea sa faca asta sau nu.

Ca sa fiu si mai explicit, daca eu vin si-mi plantez o samânta la tine în gradina, cred ca tu ai dreptul exclusiv sa faci ceea ce doresti cu gradina ta chiar daca la un moment dat mi-ai permis accesul în ea.

La naiba, pâna la urma vorbim de dreptul fiecaruia de a dispune cum vrea de viata si de corpul lui.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #206 : 10.Nov.2022, 10:00:41 a.m. »
Nu cred ca avortul are de-a face cu intrarea in gradina. Orice gard rezolva problema, asa ca contraceptia este soluția, nu avortul. Si nu ai răspuns exact la ce am subliniat, cum demonstrezi ca femeia nu decide  sub acoperirea dreptului la avort sa omoare copilul tatălui, o crima (cine decide ca embrionul e ființa la 1 zi sau la 3 luni după concepție si pe ce baza?)? Cum știi ca nu este un abuz de putere?

PS: Eu nu am nici o problema cu avortul, știu ca pe termen lung populațiile se schimba, așa au dispărut si romanii. Erdoğan le-a spus turcilor din Germania ca ei sunt viitorul si știi bine ca are dreptate, la noi au început emigrările așa ca nici o problema daca se avortează ca sârg, generațiile viitoare oricum nu dau 2 bani pe cele actuale cum nici noi nu dam pe ce au făcut si vrut cele de dinainte...A, vedeți ca universul este unic pentru fiecare, se naște si moare cu fiecare dintre noi caci in afara perioadei vieții nu exista timp pentru noi...

Offline ntire2000

« Răspuns #207 : 10.Nov.2022, 10:05:51 a.m. »
Din lipsa de educatie unii mai sar si gardul....dar asta nu înseamna ca toti suntem hoti.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #208 : 10.Nov.2022, 10:15:33 a.m. »
Tocmai. De aceea cred ca "dreptul universal"  atinge drepturile celorlalți. Daca femeia vrea să controleze, ar trebui sa controleze in primul rand actul  inițial, si nu rezultatul sau... De aceea spun ca extremele sunt periculoase si ca de fapt ar trebui sa fie mult mai rațională abordarea subiectului. Pentru ca totuși vorbim de ființe ce nu mai ajung sa fie născute din motive neimputabile lor... Știu ca un indian si-a dat in judecata părintii ca l-au conceput dar... așa cum știu ca copii in general nu agreează părerile părinților, pe ce as paria ca majoritatea celor nenăscuți ar fi preferat totuși sa trăiască? Cum rezolvi problema asta?

Offline ntire2000

« Răspuns #209 : 10.Nov.2022, 10:33:02 a.m. »
Eu zic ca nu poti anula realitati prin validarea fortata a unor ipoteze.

Dreptul tau universal de a decide cum vrei sa-ti traiesti existenta nu are de-a face cu ce vreau eu, trebuie sa fie fix problema ta.
Asta chiar daca, de exemplu, nu-mi convine coafura ta.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού