Autor Subiect: Clipa de cugetare  (Citit de 40547 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Clipa de cugetare
« Răspuns #150 : 11.Apr.2021, 09:31:04 a.m. »
Uneori e adevarat.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: fireburn, cristidav, NicNic

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #151 : 20.Apr.2021, 06:19:47 p.m. »
 Un MERCEDES cu 250 € !

Încă tineri, căsătoriți de 15 ani, amândoi lucrează, dar cu greu fac față cheltuielilor zilnice. Foştii lui colegi din timpul facultatii au devenit oameni bogaţi, au firme pe numele lor, şi-au cumparat automobile 4x4 şi fac excursii în străinătate, iar el nu are nici măcar un Fiat de 1000 cmc. Într-una dintre zile, tânărul dă peste un anunţ în ziar: "De vânzare Mercedes 4x4 — nou. Preţul: $250". Presupune că e o greşeală de tipar, totuşi telefonează şi îi răspunde o voce de femeie.

— Anunţul cu Mercedesul e real?
— Desigur. Şi primul care va veni cu 250 de dolari, va cumpăra maşina.
— Sunt în drum spre tine!... Scoate în grabă 250 de dolari din sertar şi zboară la adresa indicată. O doamnă în vârstă deschide uşa.
— Am impresia că-i pur şi simplu o glumă... Mercedes pentru 250 de dolari?
— Hai să vezi. Şi-l conduce la garajul casei unde se afla un Mercedes 4x4 — complet nou.

Tânărul îi spune:
— Eu nu-s bogat, dar sunt om drept şi cinstit. Aşa încât ori că îmi vei spune că nu te pricepi la automobile, ori că e vorba de o glumă; maşina asta valorează 70000 de dolari, poate chiar mai mult. De ce o vinzi numai pentru 250 de dolari?
— Pentru că eşti om drept, îţi voi explica despre ce e vorba: Eu am fost căsătorită 60 de ani. În urmă cu o lună şi jumătate, soţul meu a murit. Săptămâna asta am deschis testamentul şi acolo era scris că locuinţa rămâne în posesia mea. Banii, toţi banii, rămân în posesia mea. Dar în paragraful al treilea al testamentului era scris ca el are o iubită. Şi el hotărăşte să se vândă Mercedesul 4x4 şi să se trimită iubitei lui suma primită. Iar eu vreau să mă răzbun pe ea. Pur şi simplu să mă răzbun. În testament scrie: "să se vândă maşina şi să i se trimită suma primită..." şi nu scrie "să i se dea maşina...". Iar răzbunarea mea este ca ea să primească pentru maşina asta numai 250 de dolari şi nimic mai mult...

Tânărul scoate din buzunar 250 de dolari, plăteşte doamnei, ia maşina şi se duce cu ea direct la service, pentru a o verifica. După verificare i se spune că automobilul este complet nou, aproape nu s-a circulat cu el... Mulţumit se întoarce acasă, urcă scările în grabă şi vede postaşul ieşind din locuinţa lui. Tânărul îl întreabă:

— Ce veste ne-ai adus?
— I-am adus soţiei tale 250 de dolari...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline hugbear

« Răspuns #152 : 21.Apr.2021, 07:15:33 p.m. »

« Ultima Modificare: 21.Apr.2021, 07:30:39 p.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: ntire2000, gabineg

Offline hugbear

« Răspuns #153 : 29.Sep.2021, 04:13:54 p.m. »
:(
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: fireburn, ntire2000, teutzue, toma

Offline ntire2000

« Răspuns #154 : 30.Sep.2021, 10:37:04 p.m. »
Un comentariu din online al unui anonim mi s-a parut extraordinar....

În 1907, Dumitru Draghicescu a publicat la Paris „Psihologia poporului roman”:
„Nepasarea si fatalismul, rod al celor câteva trasaturi mai de seama ale istoriei noastre si ecou adesea al înrauririi Orientului sunt notele cele mai limpezi si lamurite ce se pot desprinde în sufletul si caracterul nostru”.

Fatalismul se vede și în Miorița - balada cu zeci de variante care caracterizează psihologia poporului român.
Deși Dumnezeu trimite oaia să vorbească (doar el putea să facă necuvântătoarele să vorbească) ciobanul zice asa:

Și de-a fi să mor
Eu tot nu mă vaccinez.

PS: cumpar cartea - vine carantina si o sa am cu ce sa-mi omor timpul.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online NicNic

« Răspuns #155 : 01.Oct.2021, 06:50:14 a.m. »
[...]
„Nepasarea si fatalismul, rod al celor câteva trasaturi mai de seama ale istoriei noastre si ecou adesea al înrauririi Orientului sunt notele cele mai limpezi si lamurite ce se pot desprinde în sufletul si caracterul nostru”.
[...]

PS: cumpar cartea - vine carantina si o sa am cu ce sa-mi omor timpul.

Curat fatalism : "vine carantina" !
Dus la paroxism. =))
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline ntire2000

« Răspuns #156 : 05.Oct.2021, 12:08:05 a.m. »
Comunismul e cea mai mare aflare-în-treaba din istoria omenirii. Comunismul e un cancer social. Unde se instaleaza, ramâne pustiu. ... Si la comunisti sunt stapâni si slugi, dar ei sunt ipocriti, pentru ca stiu ca egalitatea oamenilor nu poate exista nicaieri.

In celebra "Declaration des droits de l'Homme et du Citoyen", a revolutiei franceze, prima propozitie e o idiotie absoluta sau în cel mai bun caz un sofism: oamenii sunt egali de la natura. Oamenii sunt inegali de la natura. Sunt inegali însisi membri unei familii, în care unul poate fi genial, altul mediocru si altul imbecil.

Petre Ţuţea.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: fireburn

Offline enicky

« Răspuns #157 : 05.Oct.2021, 09:39:35 a.m. »
     Depinde cum interpreta autorul ideile exprimate in citat.
Atata timp cat nu detaliaza, exista mai multe interpretari....
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #158 : 11.Oct.2021, 07:59:37 p.m. »
Asta merita pusa aici  >:D<

Eu am văzut imaginea asta in cadru destul de larg acum ceva ani, mai bine de 10, într-un documentar unde au spus ce este. Dar poate ma înșel, pe mine nu ma întreabă când îmi arunca din sertare, sa mai facă loc...
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: Costique, perfidus

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #159 : 24.Oct.2021, 09:53:20 a.m. »
 :inteligent:
  • SX4 by Giugiaro