Autor Subiect: Trosnituri la viraje  (Citit de 4367 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline claudiu__

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
  • Gen: Bărbat
Trosnituri la viraje
« : 20.Aug.2012, 11:58:35 a.m. »
Salut de mai putin de 1 an am un SX4 diesel iar acum pe la 20000 km aud niste trosnituri pe partea dreapta fata.... cind virez la stinga. mai exact aceste trosnituri se aud cind masina este in panta coborire si ma usor se aude cind este in urcare  ...
intrebare: A mai patit cineva asa? Banuiala mea e ca e din planetara... intreb pentru ca ma astept ca la garantie sa intimpin "mentalitatea ROMANEASCA"
Mentionez ca merg pe drumuri virajate dar asfaltate. ..   oare sa fie atit de prosate platenarele sa cedeze asa usor?
ca si mentiune n-am carat cu ea si mai mult de 2 persoane nu s-au urcat in ea pina acum...

Offline macmat

Re: Trosnituri la viraje
« Răspuns #1 : 21.Aug.2012, 12:01:01 a.m. »
"Bataia"de planetara are un "sound" greu  de confundat.Ia cu tine in masina un mecanic"de dacie",pina in revizie. "Trosnitura "reclamata de tine e greu de analizat dpdv lingvistic.Teoretic,se aude ceva gen toc-toc-toc,in ritmul de rotatie al rotii,cu atit mai tare cu cit volanul e rotit mai  mult.De faza cu deal si vale nu am prea auzit,cum nu am prea auzit de probleme cu planetarele (pe forum) la 20.000 km la SX4.Curaj !!!! >:D<

Offline Laurentiu

« Răspuns #2 : 21.Aug.2012, 08:03:44 a.m. »
... aud niste trosnituri pe partea dreapta fata.... cind virez la stinga. ... Banuiala mea e ca e din planetara...
Zgomotul de cap planetara uzat este un cloncanit continuu cit timp roata se afla in rotatie pe viraj indiferent daca este deal sau vale. Daca in "trosnitura" auzi si un mic ECOU, eu zic sa inspectezi putin etrierele rotilor.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline claudiu__

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
« Răspuns #3 : 23.Aug.2012, 10:09:29 a.m. »
pai chiar asa se aude la fiecare rotatie cite un cloncanit ... ceea ce ma face sa cred ca e din planetara. ... dar ce ma face sa am dubii ca ar fi din planetara, e faptul ca se aude numai cind NU merg pe plan drept. .. 
oricum o sa tin cont si de sfatul cu etrierele

multam
javascript:void(0)

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 23.Aug.2012, 10:19:31 a.m. »
pai chiar asa se aude la fiecare rotatie cite un cloncanit ...
Bataia de planetara se aude de mai multe ori in cadrul unei singure rotatii de roata.
Eu zic sa inspectezi etrierii inainte de toate. Discul de frina are o singura "abatere"  de la centrare sa ceea ce face ca la o rotatie de roata sa se auda un singur cloncanit.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline xim

« Răspuns #5 : 23.Aug.2012, 12:28:43 p.m. »
daca masina este in garantie mergi fara stres la reprezentanta sa constate ei, eu am schimbat etriere,nu vad care ar fi problema daca vinovata ar fi planetara...succes
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline balky

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 33
« Răspuns #6 : 23.Aug.2012, 09:11:41 p.m. »
aceasi problema si la a mea....numai ca "trosniturile" sunt mai ascutite ca un scurt circuit sau ca atunci cand calci pe frunze uscate.se aude numai in curbe(serpentine),parcare sau in sensuri giratorii,cand rotile sunt virate peste 70% indiferent de viteza.am controlat de pietricele in pneuri sau altceva pe acolo si nimic suspect....multumesc anticipat.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #7 : 24.Aug.2012, 12:45:45 p.m. »
Si pana la urma a fost planetara?
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline laur

« Răspuns #8 : 04.Sep.2012, 03:27:57 p.m. »
Ne lasi in ceata tare.Spune macar defectul, sau ai vandt ZUZA ?
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #9 : 04.Sep.2012, 09:51:22 p.m. »
Probabil ca a si-a facut treaba si a... Plecat!
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!