Autor Subiect: votul - politica  (Citit de 14692 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Re: votul - politica
« Răspuns #80 : 12.Dec.2012, 05:23:36 p.m. »
Stii cat ar fi avut acum USL daca era uninominal pur ? 91 %. Mai tare ca in Cuba si Venezuela.

Păi înainte de acest sistem electoral funcționa, cu bune și rele, votul pe liste de partid, nu uninominalul pur ...

Un scor de genul 90% pentru USL ar fi fost meritul exclusiv al actualului președinte și al partidului pe care l-a condus și apoi l-a asasinat, cum procedează domnia sa cu orice găsește prin preajmă.
Iar petiția are drept scop modificarea legislației electorale, nu cred că pomenește de niciun sistem pe care să-l adoptăm ci doar renunțarea la sistemul actual înainte de a transforma integral poporul în parlament național.
Dacă în 2013 va fi un referendum pentru modificarea Constituției, electoratul poate fi chestionat și despre un sistem electoral, cred ...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline suzukisx4x4

• Full Member
  • Mesaje postate: 234
« Răspuns #81 : 12.Dec.2012, 05:29:01 p.m. »
Referitor la Romania democratica, ma faci sa rad... Cine sa faca asta ? Cel mai penal parlament ??? Asta ca sa nu mai zic ca tot Parlamentul aproape ca a ajuns Partid Unic...
Vorbeste si tu cu ochii deschisi si nu din vise. Macar in ceasul al 12-lea deschideti ochii si aruncati o privire spre tot ce au facut guvernele Boc (1-7) si Unguent. Voi basistii sunteti vinovati ca ati distrus totul in jurul vostru. Ati dorit sa acaparati in 8 ani de zile intreaga putere (CCR, Serviciul de Telecomunicatii Speciale si Serviciul de Protectie si Paza - servicii subordonate STATULUI si nu unui singur om sau partid) si sa instaurati totalitarismul. Nu v-a convenit niciodata sa aveti in spate o opozitie care sa va tina piept. In loc sa fie 2-3-4 partide (fie ele si traditionale) cu care sa se mentina la un nivel de bun simt si democratic conducerea acestei tari, ati preferat sa mergeti pe principiul "dezbina si stapaneste"  insa "dezbinarea", s-a intors impotriva voastra printr-o coalitie.  V-ati tinut ca oile in urma magarului si uite unde ati adus tara.
Zici ca parlamentul e penal. Ai dreptate doar 20%; adica penali sunt cei 78 de reciclabili pedelisti ajunsi de pe locurile 2-5, care in loc sa obtina mandate de arestare au obtinut mandate parlamentare prin redistribuire insa, plecarea spre celule se poate face si de pe scaunul pliant atat de ravnit din Casa Poporului.

Adevarul a iesit la iveala si cu actiunile "neprihanitei" Monica Macovei. Are deja doua plangeri la parlamentul european si nu cred ca va mai deschide ciocul mult timp de azi inainte.

"Draga" shpeedy, spune-mi daca e ceva neadevarat in "Apel către Lichelul". Este o sinteza extrem de succinta a tot ce a facut basescu in toti acesti ani si unii inconstienti, i-au tinut trena fara sa clipeasca dar sa mai si gandeasca. Va fi destul de greu sa fie adusa din nou tara in faza din care a preluat-o basescu insa fara munca si speranta, nu se realizeaza nimic in afara de hotie.

Stiu ca adevarul supara insa asa gindesc eu la o  :cof: si ca mine sint alti 60% din votantii de duminica. Culmea e ca pina si Bucurestiul si-a dat seama de greselile comise la ultimile alegeri si au iesit la vot:
Citat
Din cei 37 de deputati, 28 apartin Uniunii Social Liberale si si-au castigat mandatele cu majoritatea voturilor valabil exprimate in colegiul uninominal in care au candidat (13 de la PSD, 11 de la PNL, 3 de la PC si unul UNPR).

Restul de noua deputati, din care sase de la ARD si trei de la PP-DD, au obtinut mandatul in urma redistribuirii. http://www.ziare.com/alegeri/rezultate-alegeri-bucuresti-2012/rezultate-alegeri-parlamentare-2012-noua-deputati-in-plus-in-bucuresti-1206702

In inceiere nu-mi ramane decat sa-ti spun: Desteapta-te romane ! Cred ca iti ajung 20 de ani de coma politica.  ;)
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein

Offline shpeedy

« Răspuns #82 : 12.Dec.2012, 05:38:19 p.m. »
Ma amuzi... (al doilea :-)) e de la mine).

PS: Laurentiu, tu esti "mai draga" ???
« Ultima Modificare: 12.Dec.2012, 05:48:39 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline suzukisx4x4

• Full Member
« Răspuns #83 : 12.Dec.2012, 06:35:16 p.m. »
E cam manzeste rasul asta al tau  :D si observ ca, eviti raspunsul la intrebare. ;)
Te las sa mai cugeti poate-ti revii in simtiri.  :)
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein

Offline cribo25

• Hero Member
  • Mesaje postate: 577
« Răspuns #84 : 12.Dec.2012, 07:14:29 p.m. »
Daca tot s-au intetit discutiile, acum dupa alegeri, sa vedem si alte opinii, in mod indirect...adica un link pentru cititori.

Selectez cateva fraze in acest sens:

Despre poporul roman ce pot sa mai spun, daca privim prin prisma succesului istoria lui? Ca are talent cu carul, dar nu prea are noroc. Cel putin asta e realitatea din ultimii 70 de ani! Cand se poate spune ca a avut numai ghinion, cand la carma lui s-au perindat numai cizmari, activisti, marinari, unul mai pocit ca altul, care toti s-au straduit sa compromita democratia, care i-au indemnat pe romani sa nu se duca la urne, care au bagatelizat total forta votului. Mai mult, ei au imprimat poporului o gandire lenta, care l-a facut sa-si bata singur cuie in talpi. Iar cand trebuie sa gandeasca rapid, face numai gafe.

http://www.ziaristionline.ro/2012/12/10/alegerile-care-au-scufundat-biruinta-lui-rica-basescu-si-jean-pataputievici-romania-vazuta-de-la-new-york-prin-ocheanul-lui-grid-modorcea/
Cine este  Grig Modorcea:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Grid_Modorcea

Ignis 1.3 GLX+

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #85 : 12.Dec.2012, 07:45:17 p.m. »
Grig Modorcea e tatal gemenelor Indigo.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #86 : 12.Dec.2012, 08:06:48 p.m. »
PS: Laurentiu, tu esti "mai draga" ???

mai incape indoiala? chiar ma gandeam cum rabda sa nu scrie ceva pe tema asta   :D

in ceea ce ma priveste, vis-a-vis de rezultatul alegerilor si mai ales de scorul lor, ma felicit ca sunt plecat de acasa...   :popa:

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #87 : 12.Dec.2012, 08:46:34 p.m. »
Stiu ca adevarul supara insa asa gindesc eu la o  :cof: si ca mine sint alti 60% din votantii de duminica.

votanti care au fost in numar mai mic acum comparativ cu referendumul de suspendare a presedintelui  41,72% acum fata de 46,24% in vara

e doar o constatare, nu sunt analist sa trag concluzii, fiecare crede ce vrea...  :fluier:
« Ultima Modificare: 12.Dec.2012, 08:52:43 p.m. de rexkrokiDAU »

Offline suzukisx4x4

• Full Member
« Răspuns #88 : 13.Dec.2012, 09:50:20 a.m. »
ma felicit ca sunt plecat de acasa...   :popa:
Propozitia asta are mai multe intelesuri si fiecare poate intelege ce doreste.. :) :dknw:
Sa stii ca ma bucur cand vad ca mai sint si antibasisti pe forum; pacat e ca tac. Cat despre basisti, ma bucur din nou ca o parte sunt plecati peste granite iar o mica parte au mai ramas si aici. :-t

votanti care au fost in numar mai mic acum comparativ cu referendumul de suspendare a presedintelui
Depinde din ce unghi privesti lucrurile. Oricum ambele exprima eliminarea lui Johnnie Walker de la carma tarii.  ;)
« Ultima Modificare: 13.Dec.2012, 09:56:57 a.m. de suzukisx4x4 »
Albert Einstein

Offline shpeedy

« Răspuns #89 : 13.Dec.2012, 10:48:21 a.m. »
E cam manzeste rasul asta al tau  :D si observ ca, eviti raspunsul la intrebare. ;)
Te las sa mai cugeti poate-ti revii in simtiri.  :)

Chiar sunt curios cum ai ajuns tu la concluzia ca rasul meu ar fi ... "manzeste". De ce as rade asa ? Pentru ca nu au iesit cei pe care i-am votat ?
Nu cred ca mie o sa-mi fie mult mai rau ... slava Domnului soarta mea nu depinde in viitorul apropiat nici de ARD, nici de USL ...

In ceea ce priveste evitarea raspunsului la intrebarea ta, am re-citit de doua ori post-ul tau fara a detecta vreun "?" .

Daca esti cine cred eu ca esti, observ ca nu s-a schimbat nimic ... aceeasi lipsa de argumente logice pe care am constatat-o si pe celalalt topic ...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X