Autor Subiect: Adio Suzuki SX4, bun venit Suzuki... SX4 S-Cross  (Citit de 115119 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: Adio Suzuki SX4, bun venit Suzuki... SX4 S-Cross
« Răspuns #750 : 24.Nov.2013, 02:55:14 p.m. »
Eu as spune ca si un an de zile e putin insa e mult mai edificator decit 3 luni.
Evident ca experienta acumulata intr-un an intreg e mai cuprinzatoare decat cea din numai 3 luni.
Dar depinde ce urmaresti sa afli. Daca vrei sa afli despre fiabilitatea masinii, atunci e putin si 3 ani!
Eu ma refeream daca merita masina, la confortul dat de ea, la cum te simti cand o conduci, in general chestiuni legate de utilizarea masinii dupa ce te acomodezi cu ea si cat trebuie sa cheltui pentru ele.
Nu cred ca e nevoie de un an sa poti exprima o opinie de utilizator in acest sens.

Pana acum am vazut  un singur S-Cross cu numere provizorii, prin Bucuresti. Poate era masina unui dealer, dar conteaza? As intreba oricand pe acel sofer cum este masina, pentru ca  in 4-5 ani cred ca SUVI va iesi la pensie...., doar suntem in epoca "masinilor de 5 ani"! .
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14535
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #751 : 24.Nov.2013, 03:46:11 p.m. »
Red Suzie face 5 ani la anul si nu ma gandesc s-o schimb. Cred ca ciclul de viata al ei ii permite s-o tin pana la 7-8 ani.

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline xim

« Răspuns #752 : 24.Nov.2013, 05:18:12 p.m. »
continuator/versiune mai tare al SX4-ului, ceea ce nu este (ca o parere personala, nu stiu cat de corecta a fost decizia Suzuki de a-l brandui ca versiune de SX4 -creaza false asteptari).

S-Cross-ul ar trebui privit ca un cross-over de genul hatchback-urilor/break-urilor inaltate

bine punctat...si eu cred ca este o masina onesta, dar confuzia creata de nume pare sa fie o greseala de marketing sesizata si de ceva publicatii de afara
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline NicNic

« Răspuns #753 : 24.Nov.2013, 05:43:18 p.m. »
O masina de generatie actuala poate fi folosita si 20 de ani. Foarte important este modul in care o folosesti.
Eu nu am luat o masina pentru a merge doar uneori cu ea. Pentru mine este chiar un mijloc de productie, ma ajuta in munca. Din acest motiv, trebuie sa raspunda promt unor solicitari destul de intense (drumuri lungi) si frecvente. Daca face probleme sau da semne de oboseala, va trebui sa o schimb, nu imi permit rateuri....
In felul meu de  a folosi masina, circa 35000 km /an , cred ca 5 ani sunt arhisuficienti. Evident ca pot prelungi la 7-8 sau chiar 10 ani, dar cu ce riscuri si cu ce cheltuieli suplimentare...?
@gabineg
Red Suzie face 5 ani la anul si nu ma gandesc s-o schimb. Cred ca ciclul de viata al ei ii permite s-o tin pana la 7-8 ani.
Sustin ideea ca masinile din generatiile anterioare erau mai fiabile. Deci Red Suzie are sanse mai mari decat SUVI sa te slujeasca ceva ani in plus ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #754 : 24.Nov.2013, 06:13:31 p.m. »
De aceiasi parere sunt si eu. Ca mai cloncane cate o caseta de directie, ca mai canta cate un greier la interior, ca telescoapele, placutele sau discurile de frana nu sunt de cea mai buna calitate e una, dar sa te lase masina in drum sau sa nu poti pleca cu ea atunci cand ai treaba e alta. Din aceast punct de vedere nu am ce sa-i reprosez SX4-lui meu.  :)

Offline shpeedy

« Răspuns #755 : 24.Nov.2013, 07:40:06 p.m. »
Deci Red Suzie are sanse mai mari decat SUVI sa te slujeasca ceva ani in plus ...

Banuiesc ca e vorba de nr. de km, ca voi aveti acelasi motor... :-/
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14535
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #756 : 24.Nov.2013, 08:03:05 p.m. »
Si eu tot la kilometraj ma gandeam.

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #757 : 24.Nov.2013, 08:18:29 p.m. »
nu stiu cat de corecta a fost decizia Suzuki de a-l brandui ca versiune de SX4 - creaza false asteptari).

Cam asta este esența ! Dacă se numea doar S-Cross lucrurile stăteau altfel cel puțin din punctul de vedere al deținătorilor de SX4. Așa cum am relatat după drive test, mașina este ok pentru liga în care joacă; eu am căutat la momentul achiziției SX4 și în continuare consider mai potrivită o mașină ceva mai simplă, mai capabilă pe drumuri proaste / în afara carosabilului  și în alt segment de prețuri.

Cealaltă discuție este legată de oportunitatea  de a lansa un astfel de model în contextul economic actual având în vedere foarte recenta experiență Kizashi - o mașină ce ar fi avut poate un oarecare succes cu alte motorizări și într-un segment inferior de prețuri, cu ceva simplificări în lista de dotări ...

Așteptăm apariția pe forum a primilor posesori de S-Cross, moment în care nădăjduiesc că va exista topic dedicat modelului.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #758 : 24.Nov.2013, 09:40:22 p.m. »
:)

Suzuki SX4 S-Cross vs. Chevrolet Trax vs. Mini Countryman

Offline shpeedy

« Răspuns #759 : 24.Nov.2013, 09:56:02 p.m. »
Daca banii n-ar fi o problema, cred c-as merge pe Mini, dar adus in "starea" de mai jos:

Sursa
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X