Autor Subiect: Adio Suzuki SX4, bun venit Suzuki... SX4 S-Cross  (Citit de 115164 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline hugbear

Re: Adio Suzuki SX4, bun venit Suzuki... SX4 S-Cross
« Răspuns #550 : 23.Aug.2013, 09:39:25 p.m. »
Decat sa fi cheltuit masiv cu un nou model (ca asta nu e SX4 decat cu numele), ar fi trebuit sa continue sa exploateze vechea platforma (destul de echilibrata si care incepuse deja sa se faca vazuta in "vest") pe care s-o imbunatateasca, ingloband experientele si solicitarile din ultimii sapte ani ale utilizatorilor (garda la sol, rapoarte de transmisie, motorizare moderna, versatilitate interioara etc).
Suzuki n-a realizat ca masinile se cumpara emotiv, singurul atu impotriva promovarii agresive a marcilor europene/americane (chiar inferioare calitativ) fiind pretul (pentru ca de promovare, cum au demonstrat in America de Nord, n-au chef sa se ocupe).
Pacat.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline B90SWT

• Full Member
  • Mesaje postate: 168
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #551 : 23.Aug.2013, 11:48:07 p.m. »
De unde credeti ca vin marile vanzari, din Ro sau BG? Tot pe vest si China se bazeaza.
La anul apare noua versiune pentru SX4 Classic.
QQ  1.6 CVT   360

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Adio Suzuki SX4, bun venit Suzuki... SX4 S-Cross
« Răspuns #552 : 24.Aug.2013, 01:31:36 a.m. »
Si mie imi par cam mari prețurile, dar sa nu exageram :-) Sa luam YETI. Configurat similar (cât se poate de apropiat) cu S-Cross DDiS A/T echiparea de top (adică inclusiv trapa panoramica si navi) ajunge la aproximativ 30000€ versus 24000€ cât o sa fie produsul Suzuki.
E un preț ridicat pentru Suzuki, dar pariez ca vânzările vor fi excelente, chiar si-n Romania.

Sent from my  using Tapatalk.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Re: Adio Suzuki SX4, bun venit Suzuki... SX4 S-Cross
« Răspuns #553 : 24.Aug.2013, 08:49:45 a.m. »
De unde credeti ca vin marile vanzari, din Ro sau BG? Tot pe vest si China se bazeaza.
La anul apare noua versiune pentru SX4 Classic.

Eu cred, fara sa am date precise, ca sunt mai multe SX4 (de-astea, de-ale noastre) de la Viena la Urali decat de la Viena la Greenwich. Parerea mea...:D
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline eduard_b

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 397
  • cea mai buna maisna este aceea pe care o ai
« Răspuns #554 : 24.Aug.2013, 10:53:22 a.m. »
Da, si eu sunt de acord cu afirmatia asta. Garda lui SX4 si distanta mica intre axe il fac sa aiba un real avantaj pe drumurile noastre ( nu mai spun pe macadam). In schimb, am vazut foarte multe Swift-uri in Olanda si este o masina preferata de firmele de inchirieri de acolo, alaturi de Opel Corsa si Ford Fiesta - -bineintels la aceasta clasa - . Nu am vazut multe SX4 acolo si toate pe care le-am vazut erau 2X4.
In ceea ce priveste pretul noului model, mi se pare cam mare  - cel putin pentru buzunarul meu - .Deci, ma voi bucura in continuare de masinuta mea actuala. Totusi, cei de la Suzuki ar trebui sa fie incantati de ceea ce voi spune: In 4 ani masinuta asta nu mi-a dat nici un motiv sa o vand si sa-mi iau alta si mai vreau sa o tin cel putin 4 ani, pana cand fiimea isi va da "Masteratul" pe ea  :D  - dupa scoala de soferi.
Ceea ce mi se pare deficitar la noul model este garda ( s-a mai discutat tot pe acest topic); are numai 12 sau 14cm. Deci, pt Romania si drumuri la munte.....cade clar mitul ca SX4 poate trece pe oriunde. Aici, la acest punct, nu  am inteles de ce producatorul a optat  pentru o garda la sol normala ca la orice alta masina. Probabil stabilitate, adresarea catre un alt segment de piata ...etc.
Poate preturile vor mai scadea, sau..e doar o strategie anuntarea unor preturi mari si dupa aceea vor reveni la preturi mai "lumesti" si nu asa "divine" cu cifra "2" in fata sau "8" si "9" pt a doua cifra. Vom vedea. Pana la urma alegerea unei masini ar trebui sa se faca dupa criteriul pret / calitate si atat timp cat nu stiu de ce e in stare noul model, nu pot sa ma pronunt asupra acestui raport.
Today is the first day of the rest of my life

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #555 : 25.Aug.2013, 05:28:14 p.m. »
In sfarsit, au aparut descrierile si preturile pe www.suzuki.ro si pe site-urile dealerilor. Benzinarele sunt de la 14300 la 24000, preturi recomandate. Ma surprinde paleta larga a echiparilor: start, premium, confort, elegance...
« Ultima Modificare: 25.Aug.2013, 05:54:27 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Daniel42

« Răspuns #556 : 25.Aug.2013, 06:43:24 p.m. »
Nici nu-mi vine sa cred ca sunt bun de clarvazatoare . Mai sus putin am scris ca eu as vedea un pret de plecare pe la 14.000 euro si stupoare , asa s-a gindit si cel cu preturile .  :good: Si uite asa intr-un an sau doi , ajunge pe la 12.000 euro la promotie fara tichet si atunci sa vezi vinzare .  :good:
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Adio Suzuki SX4, bun venit Suzuki... SX4 S-Cross
« Răspuns #557 : 25.Aug.2013, 06:47:12 p.m. »
Imi place mult promotia de la 1.6DDiS echiparea ELEGANCE TOP :D

Sent from my  using Tapatalk.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #558 : 25.Aug.2013, 06:58:41 p.m. »
Ramane de vazut pe viu, cu drive test. Cel putin la benzinare, dupa datele de pe site, noul model e mai incet cu 0.5 s, e mai greu decat precedentul dar are consumuri mai mici. E adevarat ca motorul M16A a fost modificat, atingand acum Euro 6, dar chiar si din aceasta cauza ramane de vazut cum se impaca cifrele seci cu senzatia la volan.  :)

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #559 : 25.Aug.2013, 09:12:40 p.m. »
panal la testul pe viu... un filmulet  :)