Autor Subiect: Adio Suzuki SX4, bun venit Suzuki... SX4 S-Cross  (Citit de 115160 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline LTD

Re: Adio Suzuki SX4, bun venit Suzuki... ?
« Răspuns #350 : 24.Apr.2013, 05:18:13 p.m. »
mie imi place plafonul ala de sticla, cele 4 moduri prestabilite (auto, lock, snow, sport)
parbrizul care e ceva mai inclinat decit la actualul sx4
si cred ca se imbunatateste vizibilitatea si prin modificarea formei stilpului A,
mi-ar placea sa am 1,6 disel pt cuplu
daca pretul e bun si nu trebuie sa pun o diferenta prea mare dupa ce vind suzuka din dotare...
cine stie? :D
da' sa nu scada garda la sol...
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #351 : 24.Apr.2013, 06:38:57 p.m. »
Chiar daca garda la sol se reduce putin fata de modelul actual, recunosc ca si eu astept cu interes preturile oficiale pe diferitele nivele de echipare. Si un drive test.  :)

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #352 : 25.Apr.2013, 11:49:00 a.m. »
Nici pe mine nu ma da pe spate noul look... Mi se pare ca i-au stricat "nasul" (cu s de la salata, nu s de la sarpe :P). Sau poate o fi de vina culoarea modelului de prezentare... :-/ Dar vorba lui @cristyyy, s-o vedem in showroom, si sa vedem preturile!
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline xim

« Răspuns #353 : 27.Apr.2013, 10:32:23 a.m. »
Nu pot sa zic ca ma da pe spate noua generatie, dar acelasi lucru a fost valabil si in cazul vechii generatii. Cand am vazut masina prima data mi s-a parut chiar ciudatica, intretimp m-am obisnuit cu ea si i-am descoperit alte calitati.
Desi nu doresc sa o achizitionez in viitorul apropiat, pot spune ca pentru mine a venit la timp. Ma gandeam la un upgrade peste 2-3 ani, si totodata ma gandeam sa mai crestem putin in dimeniuni,  fara sa renunt la pozitia inalta de condus si la 4x4. Daca nu aparea noul sx cred ca trebuia sa ma reorientez. Asa, in 2-3 ani sper sa se rezolve si eventuale "scapari", specifice in ultima vreme cam oricarui model nou, si atunci ramane de vazut pentru ce varianta vor fi banuti, una noua sau second.

Cum spunea si @cristi, daca Suzuki nu renunta la politica pret/calitate, eu cred ca va avea un succes mult mai mare decat actualul SX, deoarece calitate pare sa se paropie de cea a modelelor din clasa compacta, iar dotarile sunt bogate.
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #354 : 27.Apr.2013, 11:28:45 a.m. »
Sper sa ai dreptate in ceea ce priveste succesul pe piata, dar ma cam indoiesc. Cu preturi ceva mai mari si intr-o perioada in care piata auto in general e cu mult sub perioada de glorie de dinainte de 2011 e cam putin credibil.  :-?

Offline adrian_r5

« Răspuns #355 : 27.Apr.2013, 11:52:05 a.m. »
intr-o perioada in care piata auto in general e cu mult sub perioada de glorie de dinainte de 2011 e cam putin credibil.  :-?
Si in plus acum si concurenta incepe sa aiba oferta in segmentu' asta de "crossover" ... lucru care nu prea se intimpla la lansarea actualului SX4  >:D<
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline B90SWT

• Full Member
  • Mesaje postate: 168
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #356 : 03.Mai.2013, 12:34:32 a.m. »
QQ  1.6 CVT   360

Offline Leutz

« Răspuns #357 : 03.Mai.2013, 05:46:55 a.m. »
M-am uitat la poze si nu pot decat sa raman la ideea pe care am exprimat-o cu ceva timp in urma  :). Suzuki nu poate veni cu alte atu-uri decat PRETUL, PRETUL si PRETUL  :)
Pozele sunt mai bune decat ce s-a vazut pana acum; cred ca le-a facut un tip cu simtul detaliului. Remarc deci urmatoarele, din primplan-urile cu plastice, care imi sprijina afirmatia:
- plastic foarte mult si de calitate slaba (similar SX4 vechi): dur, zgariabil + facut din multiple bucati, bucatele, ornamente si imbinari -> caracteristica modelelor ieftine din clasa mica => predispunere catre greieri. E adevarat ca acum se gaseste asa ceva pe la mai toti producatorii si s-a avansat cu plasticul catre clasele mai mari, insa ... pentru pret de plecare de peste 20000E cum s-a vehiculat ... nu merge  :-q.
- pe alocuri se vad mici lufturi si imperfectiuni ale partilor terminale (cineva pe-aici le-a numit mai demult "bavuri"), colturilor, imbinarilor ... -> inadmisibil chiar si pentru modele ieftine si fara pretentii.
- suspensia spate  :( nu e independenta multilink/MacPherson/wishbone. Pare a fi o solutie tip trailing arm ... sau chiar cu bara de torsiune, desi parca nu se vede nici o bara deci poate n-o fi chiar asa de rau. => iarasi nu se pot cere bani multi.

Apoi ar fi din nou comparatia cu Ford EcoSport de care am mai amintit; si pe care o mentin  :). Daca pentru EcoSport se vehicula 16000E intrare in gama ... atunci Suzuki nu poate cere mai mult pentru versiunea similara fara sa starneasca zambete. Ba chiar pretul trebuie sa fie semnificativ mai mic.

EcoSport:
- vine dupa experienta reusita Ecosport 1 pe un numar limitat de piete (emergente sa zicem). Devenit acum model global si reprezentativ al Ford propus pentru toate pietele.
- blindat de noutati tehnice, SUV real, veleitati 4x4 BUNE (unghiuri, garda ... etc.), marketing masiv, forta grupului Ford in spate, imaginea in ochii publicului - buna, look-ul masinii - atragator, finisarea pare de nivel Ford mediocru-mediu (probabil Ford Fiesta, Fusion ... vechi => care mi se pareau peste SX4 vechi)
- suspensie independenta multilink.

Intrarea in gama Ecosport la 16000 Euro (zvon): 2x4, dotari putine, SUV real (dar fara 4x4), garda la sol, finisari ok, look atragator, grupul Ford in spate (dealeri/service), imagine Ford.
Intrarea in gama SX4-SCross la 20k+ E (zvon): 2x4, dotari bune, finisare slaba, hacthback compact de strada, look ***discutabil, Suzuki.
CEVA NU E IN REGULA  :D

Deci ca sa nu zambesc  >:), astept si eu ca si @Cristyyy intrarea in gama pe la un 12999E. Modelul nu poate tinti decat la cumparatorii de compacte care pentru un pic mai multi bani pot avansa catre ceva robustete si ceva 4x4 => un all-in-one compact pentru o familie "budget conscious" ... cu compromisurile de rigoare (finisare etc.).

P.S.
Partea cu plasticele am remarcat-o si intr-unul din filmuletele postate mai demult, in care reporterul se urca la volan si atinge (bate) cu palma plasticul de pe bord. Sunetul este ... convingator.
« Ultima Modificare: 03.Mai.2013, 06:02:05 a.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline adrian_r5

« Răspuns #358 : 03.Mai.2013, 09:39:25 a.m. »
... sau chiar cu bara de torsiune, desi parca nu se vede nici o bara
Da' se vede un arc elicoidal:

Si daca tot vorbim despre pretu' noului SX4 ... sa incercam sa ne amintim de pretul cerut la lansare pe actualul SX4 ...
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline suzukica

« Răspuns #359 : 03.Mai.2013, 09:56:22 a.m. »
cine isi permite noul SX4?!