Mii de mulțumiri lui Radu_cj!
Datorită lui am reușit să testez un piculeț din ce poate Splash.
Eu sunt foarte mulțumit de cum se prezintă: îmi place cursa schimbătorului - deși plasarea lui pe bord pare un pic ciudată, prezența unei cotiere (aftermarket) transformă schimbatul vitezelor din obositor în joc de gamepad; frâna progresivă și bine dozată (nu te dă în cap nici nu e prea moale); raza mică de bracaj și direcția bine asistată; suspensiile - care unii le consideră prea dure prin reviewuri - mie mi se par decente deși e drept că nu am mers pe drumuri desfundate ci am luat doar câteva capace de canal la testat
.
La capitolul nu tocmai pe gustul meu s-ar încadra accelerația/motorizarea - pare un pic cam leneșă la turații joase pentru un motor de 1.2 (dar odată turat poți scoate fum din gume); ambreiajul care se apasă ușor în prima jumătate a cursei pentru ca apoi să dai de o rezistență care la rândul ei odată învinsă decuplează lejer (ceva gen senzație de deschis un briceag); sunetul semnalizării pe 2 tonuri înalte și un pic stridente - le prefer pe cele joase -sunet care nu știu dacă se poate modifica.
Acu rămâne de văzut ce voi face mai departe - motorizarea care o aveam în vedere (998cmc, 3 cilindri) e pe hârtie cam cu un sfert mai slabă ca cilindree/putere/cuplu și nu știu cum mă voi împăca cu vibrațiile unui motor în 3 cilindri la relanti. Eh dar cum nu le poți avea pe toate în viață trebuie să găsești ceea ce ți se potrivește stilului și bugetului tău. Astăzi (incredibil de prompt - în nici 3 ore de la prima mea postare) am aflat mare parte din plusurile și minusurile acestei mașinuțe și sunt recunoscător întregii comunități de aici.
Vă voi ține la curent cu viitoarea investiție Suzuki - dacă și când o voi face - și nu voi ezita să apelez ori de câte ori voi mai avea nevoie de ajutor.
O seară minunată tuturor!