Autor Subiect: ABC-ul conducerii in off-road  (Citit de 27951 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

Re: ABC-ul conducerii in off-road
« Răspuns #80 : 19.Ian.2021, 10:20:14 a.m. »
O s-o iau ca pe o gluma  :D La SX4 meu clasic, frana de motor e aproape inexistenta, la pante ceva mai mari fuge de numai... Asta cu Descent Control da, e buna. Daca exista.
Acum 2 saptamani am coborat de la Cabana Vladeasa, pentru cine stie drumul, cu lanturile pe fata, desigur, si m-am c**** pe mine de frica, aluneca cu lanturi esp si viteza mica cu tot. Am coborat cu frana apasata constant, vreo 1 km, cu maxim 10 km/h. Asa ca stiu cum sa treaba si cat de bubaş poate fi la coborare fata de urcare. La urcare, fie ce-o fi, daca nu merge, dai inapoi si pa. La coborare... cum spuneai tu  :D
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline kellogs

« Răspuns #81 : 19.Ian.2021, 07:00:00 p.m. »
Adica, puneti lanturi pe rotile pe care ai greutate mai mare. Eu am fugit in sant cu lanturi pe toate rotile... Schimbati soferul daca se intampla
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline cristidav

« Răspuns #82 : 19.Ian.2021, 07:03:41 p.m. »
Cum sa fugi in sant cu lanturi pe toate rotile ? Adica... lanturile se pun pentru aderenta sporita si tu cu lanturi pe toate rotile ai derapat ? Poate, dar atunci trebuie schimbat soferul  :baston: (si sigur nu poate fi mai rau decat cu lanturi doar pe o osie, luand-o logic)

Offline qaz

« Răspuns #83 : 30.Ian.2021, 12:37:33 p.m. »
O pereche de lanturi face minuni, am pus pe spate de 16mm la Duster.

• Duster

Offline enicky

« Răspuns #84 : 06.Feb.2021, 11:52:55 a.m. »
  Interesant ce face acest rus cu niste lanturi confectionate de el :

Din setari se poate obtine si traducerea.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: NicNic

Offline shpeedy

« Răspuns #85 : 10.Apr.2021, 07:29:47 a.m. »
Despre LSD (ce este, ce face) de la un producator de LSD-uri - http://blog.cuscousainc.com/limited-slip-differential-gear-explained/

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline enicky

« Răspuns #86 : 21.Apr.2021, 08:22:27 p.m. »
  Chiar nu-i ABC, e de fapt professional :

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ntire2000

Offline enicky

« Răspuns #87 : 01.Mai.2021, 12:14:52 a.m. »

Offline cristidav

« Răspuns #88 : 18.Oct.2021, 12:04:27 p.m. »
Ieri am avut parte de prima experienta 4x4 pe noroi/pamant moale, in urcare panta maricică.
SCross 2021. Am dezactivat ESP, am pus 4x4 pe Lock si da-i in sus de pe loc, pe iarba cu pamant destul de moale, panta de vreo 20 grade estimez eu.

E drept ca n-am insistat (incepator, nah...) si nici n-am dat-o jos pe amantă  :D sa se uite ce roti se invart, dar nici nu parea sa fi impins si rotile din spate.  :dknw:
Nicio sansa sa plec de pe loc. Dar ce mi s-a parut interesant, si aici va cer parerea celor mai experimentati, este ca in bord, in momentul deraparii, martorul luminos din bord a inceput sa clipeasca de nebun.
Asta mi s-a parut ciudat, din moment ce am dezactivat ESP.

Offline toma

« Răspuns #89 : 18.Oct.2021, 12:11:40 p.m. »
Daca ai facut in ordinea scrisa nu ai dezactivat ESP-ul (clipoceala din bord confirma acest lucru).

- pui in Mud/Snow
- pui in Lock (nu poti pune in Lock fara sa treci prin Mud/Snow)
- dezactivezi ESP-ul (ai martor in bord care confirma dezactivarea).

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain