Autor Subiect: De unde va faceti plinul?  (Citit de 33102 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: De unde va faceti plinul?
« Răspuns #200 : 21.Iun.2019, 09:36:46 p.m. »
De la SOCAR a alimentat cineva, vad ca este de prin  Azerbaijan,
   Da, am unul in apropiere, am alimentat fortat de becul galben. A fost ok.
Intrebarea mea e daca putem alimenta de la Mol cu cea de 100(parca), racing. Este si f. scumpa de altfel...

In alta ordine de idei, s-a intamplat ceva cu titlul topicului : "Zgomote" a intrat peste alimentare ! :-))
   Poate rectifica sefu'(@gabineg) ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #201 : 21.Iun.2019, 09:40:21 p.m. »
Sefu'-i disparut de-o vreme...
Dar ma-ntreb cum s-a intamplat?

La Socar au o cafea la nisip delicioasa.
Gazprom-ul din Romania este administrat de filiala sarba din Nis.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #202 : 21.Iun.2019, 09:45:34 p.m. »
Dar ma-ntreb cum s-a intamplat?
  Cred ca stiu cine-i de vina, dar n-am probe ! :-))

M-ai facut curios cu cafeaua...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #203 : 22.Iun.2019, 12:45:38 a.m. »
Sotia este fun Lukoil, la vechiul Matiz numai Lukoil a vazut,(nici o problema in 14 ani) iar la Vitara 90% tot Lukoil(deocamdata nimic, doar cam puturoasa dar asa este Vitara)
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline boga81

« Răspuns #204 : 24.Iun.2019, 09:06:48 a.m. »
Baga in we din aia de 98, ca e la acelasi pret cu 95. Cu Lukoil de 95 e puturoasa rau... Am alimentat o singura data si am regretat amarnic
Eu alimentez cu Lukoil ecto98 in we si omv, rompetrol sau mol in timpul saptamanii.

Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline aavii

« Răspuns #205 : 24.Iun.2019, 12:48:10 p.m. »
Baga in we din aia de 98, ca e la acelasi pret cu 95. Cu Lukoil de 95 e puturoasa rau... Am alimentat o singura data si am regretat amarnic
Eu alimentez cu Lukoil ecto98 in we si omv, rompetrol sau mol in timpul saptamanii.

Cum iti dai seama ca e puturoasa rau cu 95? Ai masina cu carburator?

Diferenta intre 95 si 98 e vazuta in primul rand de ECU motorului si in cel mai rau caz vei observa o diferenta la consum. Cine crede ca cu cat cifra octanica mai mare la orice motor, cu atat mai bine , e la inceput de drum in ale automobilismului...
Chestia asta cu 95 -98 -1000 a fost discutata si rasdiscutata de a devenit can-can. Dar ajuta si autosugestia :)

PS: Cand mi-am luat masina am vrut sa vad daca e vreo benzinarie mai buna ca alta. Distante de cate 5000 km am alimentat exclusiv la o anumita companie, pana la 20 000km. Rezultatul? Absolut nici o diferenta in afara ca la TSV iti da o cafea si un suc le peste 200 ron alimentati si ai benzina cam cea mai ieftina, la Lukoil de exeplu duminica ai un sac de carbuni si un l de vin la cutie daca alimentezi peste 250 ron .. si... cel mai important, unele benzinarii au pompe mai lente ca altele (cele mai rapide pe departe mi s-au parut la MOL si Rompetrol) - cele mai lente la OMV
  • Suzuki Vitara S grade

Offline boga81

« Răspuns #206 : 25.Iun.2019, 02:57:23 p.m. »

Cum iti dai seama ca e puturoasa rau cu 95? Ai masina pe carburator?

Da, sunt la a 5a masina cu soft modificat la carburator.
Si asa e, nu exista diferente intre benzina de 95, 98, 100 si nici intre benzinarii. Nici nu stiu de ce exista atatea benzinarii...
Si acum sa revenim din balarii. Eu am un avans ridicat. Cu benzina de 95 simpla de Lukoil, in limbaj tehnic, tzaraie avansul. In plus, nu trage masina. Cat de greu o fi sa iti dai seama ca la 3000rpm in aceleasi conditii, in treapta a 2a, calcand blana acceleratia, cu un carburant sta masina pe loc si cu altul simti cum trage? Daca iti cunosti masina, iti poti da seama.
Nu am zis nimic de consum!

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline boga81

« Răspuns #207 : 26.Iun.2019, 08:29:50 a.m. »
https://www.facebook.com/103512462518/posts/10158531102427519/
Peste ce am dat azi pe fb...
Yup, cifra octanica nu conteaza. Aici nu au aratat si diferentele in curba de cuplu, dar si asa se vede diferenta de pana la 2%

Offline aavii

« Răspuns #208 : 26.Iun.2019, 11:04:07 a.m. »
Iti scapa multe alte amanunte intr-o asemenea comparatie dar in fine...
Propun mutarea discutiilor 95-98 intr-un alt thread sa aibe toate persoanele de toate religiile un punct de vedere

Inteleg ca thread-ul actual este pentru a NU alimenta la o anumita benzinarie ( companie) probabil in cazul unui protest :)
  • Suzuki Vitara S grade

Offline rzv

« Răspuns #209 : 26.Iun.2019, 11:48:08 a.m. »
Domnilor....nu puterea este cea mai importanta, diferentele sunt foarte mici, atat de mici incat pt un utilizator normal sunt insesizabile.
Ceea ce face diferenta sunt reziduurile de la ardere. Toate sunt in norme,obligativitate legala,dar practic, in timp,diferenta o face cine are cel mai putin reziduu si automat depunere prin motor.Aici ajuta si uleiul si stilul de mers dar per total,totul pleaca de la calitatea combustibilului..... si asta nu o poate garanta nici o benzinarie,rafinarea fiind entitate separata :) benzinaria nu-i decat E-mag. Care are azi oferte si maine lot de produse nasol,si luni 20% discount...

Ca idee , am mai spus-o si o repet, si asta in calitate de director vanzari la XXXX  -sa-i spunem o benzinarie particulara mare, localizata in SUD de RO,  niste ani : tehnologia de extractie -rafinare este raspunsul la aceste dileme. Si benzinariile legate la rafinaria/productia proprie inseamna castig financiar.....
Cea mai slaba-veche tehnologie Lukoil. si automat cea mai ieftina.
Petrom ok dar cu pret mai ridicat.Sortimentul ala scump de la taticul OMV vine din import deci sa -i spunem calitate germana....
Rompetrol- cea mia mare investitie in rafinarie, cel mai ok produs de provenienta romaneasca.
Nou aparutele benzinarii Rusesti din piata - sunt importatori si mari traderi internationali care au vrut o cota de piata si din clientul final, ei avand business axat pana acum ceva timp doar ca importatori si vanzatori en-gros...vezi SOCAR. Doar au miscat putin pe la active si largit business in RO.

Discutia este foarte ampla ...

restul - Mol, Particulari si toti cei ce Nu au rafinare in Romania vand CE ESTE MAI IEFTIN PE PIATA LA ZIUA RESPECTIVA,importa sau cumpara ,piata fiind libera si dictata de costuri transport,costuri produs....luk face promotii pt cantitati si este cea mai ieftina varianta la indemana pt zona de Sud, in timp ce pt Timisoara,  Mol de exemplu cumpara de la cel mai apropiat depozit....asta fiind petrom sau rompetrol ca altfel ar avea alte costuri sa vanda Lukoil ploiesti plus transport la Timisoara....pt zona Brasov, depozitul Rompetrol, are cele mai bune preturi raportat la costuri de transport.
Astfel, calitatea este ceva relativ in functie de zona.....
Nu uitati,benzinariile sunt obligate sa curete rezervoarele -unele au si 15 -20 ani la o perioada de....totul perfect si aici daca intelegeti ideea generala....

Benzina reprezinta ~20-25% din piata , restul fiind motorina ,unde situatie este MUUULt mai trista in privinta calitatii avand in vedere cantitatile si potentialul adaos vorbind de zeci de mii de L zilnic, raportand 5 bani diferenta de pret.....

Ca o nota personala ,adevarul ca X face o promotie si primesti ceva la un alimentat, nu inseamna ca este cea mai buna alternativa , mai ales daca este cea mai ieftina.... jocurile mari sunt la motorina,unde un camion alimenteaza in medie 200-400 l sa nu spun chiar 600...si un agricultor consuma 10.000 l in 2 saptamani.
Oamenii normali isi bat capul cu prostii de genul un plin la o saptamana -45 l....nici macar un pipi in mare....conteaza mai mult sa o turezi bine, sa mearga in afara orasului , sa poata sa-si faca arderea cat mai ok, decat ce fel de zeama ii pui si cu cat scuipat este aditivata.
Masinile sunt niste fiare,tocmai bune bune de schimbat dupa 4-6 ani.Nu ne place,dar societatea de consum si globalizarea asta expusa mai sus, ne obliga.

Hai sa aveti spor si masini fara probleme.
« Ultima Modificare: 26.Iun.2019, 12:13:51 p.m. de rzv »
  • Vitara 1,6 4x4 Luxus AT / Mitsubishi L200 Instyle AT

The following users thanked this post: ntire2000, Costique, gabi males