Autor Subiect: De unde va faceti plinul?  (Citit de 33115 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Nemozaurus

Re: De unde va faceti plinul?
« Răspuns #180 : 29.Oct.2018, 05:20:48 p.m. »
  Experienta proprie. Am folosit 12 ani /265000 Km. motorina 55 ptr. tractorasul OCTAVIA 2 numai Rompetrol fara absolut nicio problema de injector,alimentare,pompa. De un an jumate benzina 95 tot de la ei.(O fi bine o fi rau ?)
  • Vitara

Offline boga81

« Răspuns #181 : 30.Oct.2018, 09:29:51 a.m. »
Eu de la lukoil bag doar de 98 ecto sport. De 95 nu am curaj. 95 de la rompetrol si omv. Dar cu ecto98 trage bine masina

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline rzv

« Răspuns #182 : 30.Oct.2018, 02:12:55 p.m. »
Dominilor, am lucrat in domeniu carburanti niste ani...a trecut deja la momentul asta ceva timp, dar acum , avand informatiile de atunci , am avut ocazia sa ajung mai aproape putin de zona de productie.

Asadar, informatii procesate bine din prisma unuia care a vandut carburanti si acum vinde produse sa le spunem conexe cu procesul de fabricatie....

Petrom -Omv -  sunt fix aceleasi produse, vin din acelasi loc diferenta aditivari superioare pentru OMV , de unde si pretul pe masura ...diferenta o face cafeaua buna si lookul vestic al OMV. Recomand

LUk - sunt cei mai slabi calitativ si cei mai ieftini. nu pentru ca sunt rusi sau aduc titei ieftin de la ei, sau pt ca se spune ca trimit profitul in Rusia...astea nu pot fi verificate si sunt barfe .Pentru ca sunt la nivel de tehnologie 1970- asa au cumparat sandramaua si au investit minim cat sa se alinieze la standardele EU si 2018 sa spunem pt ca-s obligatorii. eu nu as alimenta nimic de la ei.....

Rompetrol - acum 5 ani aveau cea mai moderna linie tehnologica, totul nou si superior. Totusi, verificat, aditivarea se facea la galeata....adica textual venea un Gigel si turna x galeti de aditiv in cisterna, conform unei scheme benzina aditivata, motorina la fel...... Asta din discutiile cu soferii de cisterna .Soferi de la firma unde lucram, nu povesti cu neni de la colt. Iarasi Recomand

MOL, Socar,Oricare Privat - cumpara din piata ca produs de baza , ei neavand productie ca sa intelegeti, orice este mai ieftin si mai ok ca pret de la cine are in exact ordinea aceasta , data de PRET- LUK, import,Rompetrol, char si Petrom.... din ce stiuam eu, folclor sa spunem verificat -este ca MOL aducea sortimentele scumpe si aditivate din Ungaria.Deci acelea sunt ok,iarasi recomand dar doar sortimentele premium. In acelasi timp sunt privati care au doar calitate , dar nu ai cum sa-i verifici....asa cum sunt statii Petrom sau Luk unde la ploi abundente se infiltreaza apa in rezervoare....dar astea sunt pt ca nu vor sa investeasca/piarda bani, si sunt cazuri izolate...
Nu exista apa in motorina/benzina decat daca fura angajatii inlocuind ca dobitocii sau se infiltreaza  in rezervoare -care ar treb schimbate la o perioada, curatate, verificate.... bani perduti, se face scriptic fiind obligatoriu si gata . Adica pt apa sunt doar cazuri rare si ghinioniste.....

Atentie la ce urmeaza.....detalii de acum 5 ani, sa spunem.... :D
Iarna , cand motorina are acel adendum la lege ca nu este obligatoriu sa aiba 5% biodiesel este bataia pestelui pentru comercianti- se importa in bucurie maxima folosind diversele piete internationale, curs de schimb leu Dolar-Euro  si pret baril din surse precum Alaska si Rusia motorina fara acel biodiesel ce este de fapt un ulei -( ce are proprietatea de a unge pompa+injectoare la diesel, avand in vedere normele EURO care au scos sulful din ecuatie.......este putina chimie si proprietati simple, usor de inteles pentru cine vrea ) -

Asadar, avem o motorina de -24C  :-)) care rascheteaza tot, neavand proprietati de lubrefiere _adica fix acel 5% biodiesel ulei de rapita _ care face asta dar si ingheta..... si dupa iarna,orice avea ceva buba mica, are buba mare.....

Consumurile la benzina sunt atat de mici -erau acum 4-5 ani cel putin- incat asta, era produsa doar intern dupa criteriile de mai sus , nu merita importata cand se consuma din 10    -  8 motorina si 2 benzina....
Si nu va ganditi la masini, luati in calcul flota de camioane. in continuare procentul este tot pe acolo....75% motorina....

Din pacate pt noi, suntem doar o piata. Atat. Sumele din ecuata de mai sus sunt imense si partea cu randamentul produsului (atat cat prosusul este in limitele admise) nu intereseaza pe nimeni. tot ce conteaza, indiferent ca-i Petrom OMV, MOl, Rompetrol sau orice privat este PROFITUL Propriu.
Economie de piata....avand in vedere mutitudinea de statii Petrom, nu este clar de ce sunt in primele 10 entitati pofitabile din Ro, nu?
Si ganditi-va de ce cand plecati in Austria -Germania "merge masina altfel domne"- pt ca fraierii au investit in tehnologie si calitatea produsului este intradevar alta, venind de la plusul din rafinare.

Sper ca scuzati povestea putin off topic,dar scuzabila pentru a intelege explicatia fenomenului...

PS: fericiti cei cu benzina.... :D

• Vitara 1,6 4x4 Luxus AT / Mitsubishi L200 Instyle AT

The following users thanked this post: hugbear, shpeedy, Utilizator_Anonim, toma, yeti, Relisis, Myhay, gelum, smiley, gabi males

Offline Myhay

« Răspuns #183 : 30.Oct.2018, 03:26:19 p.m. »
PS: fericiti cei cu benzina.... :D

Si cei cu diesel , de fapt unii doar , mai ales cei care nu au DPF. Mai au o sansa si asta ar fii uleiul 2T sau aditivi de ungere in motorina in special pe timpul iernii. In proportiile corecte. Si la cei cu DPF merge dar este recomandat in proportii mai mici.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline oanamanea

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
  • Gen: Femeie
    • Bacau
« Răspuns #184 : 30.Oct.2018, 03:33:51 p.m. »
De cand am masina am folosit numai Petrom. E in centrul orasului si e usor pentru mine.
  • Suzuki Grand Vitara

Offline cristidav

« Răspuns #185 : 30.Oct.2018, 08:41:27 p.m. »
De cand am masina am folosit numai Petrom.

Idem. 6,5 ani.
Multumim @rzv pentru lamuriri  :good:
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline rzv

« Răspuns #186 : 31.Oct.2018, 08:24:40 a.m. »
De cand am masina am folosit numai Petrom.

Idem. 6,5 ani.
Multumim @rzv pentru lamuriri  :good:

Pentru nimic, sper sa fie de folos si sa nu interpretati gresit postul.

Offline boga81

« Răspuns #187 : 31.Oct.2018, 01:15:44 p.m. »
Interesant rzv. Ce spui tu de Mol auzisem si eu: carburantii scumpi adusi din Ungaria.
Gazprom si Socar am incercat si nu mi-au placut
Asa ca mult timp am alimentat doar rompetrol si omv de 95. Cu astea imi placea cum merge masina.
Am facut si plinuri cu petrom 99 dar nu am simtit nicio diferenta fata de rompetrol/omv de 95.
Dupa o experienta neplacuta in trecut cu lukoil pe o yaris diesel ( nu am avut de unde alimenta si cat am mers pe motorina aia a mers ca un c*r masina) anul trecut, in BG, tot fortat de imprejurari, am ajuns la un lukoil. Am zis clar ca nu bag de 95 si am bagat ecto98. Am fost foarte surprins ca masina tragea mai bine decat alimentata cu rompetrol sau omv de 95. Vizibil!
Si anul asta am aflat de promotia din weekend si am tot bagat ecto98 si in continuare trage ft bine masina. Cand nu bag de acolo, am un rompetrol langa si se simte diferenta de "putere"
Daca tot ai lucrat in industrie, poate ai vreo parere. Nu inteleg cum un carburat normal de la lukoil poate fi execrabil (incercat), iar ecto98 sa fie bun. Exista vrei diferenta in procesarea benzinei normale vs. 98-100, sau e doar aditivul de la final? Sau poate spun eu tampenii.
Any thoughts?
Merci

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

« Ultima Modificare: 31.Oct.2018, 01:19:26 p.m. de toma »
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline rzv

« Răspuns #188 : 31.Oct.2018, 03:56:24 p.m. »
diferenta vine din aditivare. arderi mai complete si mai rapide...
poti incerca un petrom normal plin si un aditiv din comert dar nu chiar primul pret. va fi super ok, dar nu tine cu casa, aditivul va fi 30-80 lei in plus....si trebuie sa ai putina grija in alegere.
aici nu pot recomanda o marca dar este simplu-iti faci singur extraadtivarea, nu are cum sa nu fie ok daca aditivul este calitativ.
pretul final in schimb este dezvantajos total. rezultatul foarte ok insa....

Offline Myhay

« Răspuns #189 : 31.Oct.2018, 05:38:32 p.m. »
Aditiv super ok ( ca si calitate ) este Liqui Moly Injection Reiniger 300 ml 23 lei cel mai ieftin , in alte parti difera pretul. Este aditiv de curatare si intretinere. O sticluta de asta la un plin. Efectele tin 2000 de km cica. Faceti calculul si vede fiecare daca renteaza sau nu sa aditiveze separat.

Banuiesc ca efectele sunt si mai bune daca se baga benzina de 95 aditivata ( rompetrol , omv) si se mai adauga si separat aditiv din comert.
« Ultima Modificare: 31.Oct.2018, 05:51:04 p.m. de Myhay »
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic