Autor Subiect: De unde va faceti plinul?  (Citit de 33113 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: De unde va faceti plinul?
« Răspuns #150 : 03.Iun.2018, 04:43:52 p.m. »
Preturile diferă semnificativ. La MOL de pe A1 km 49, benzină de 95 este azi 5,97 lei/l, iar la MOL Virtuții este 5,78 lei/l. La celelalte pe traseu, cam 5, 84 lei/l.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline sfichiu

« Răspuns #151 : 03.Iun.2018, 07:30:01 p.m. »
Omw ca e langa mine si am luat un rucsac pe puncte
La lukoil subscriu am schimbat o sonda lambda din cauza lor
Eu m-am lacomit la catva bani cu promotia de weekend si-am pus benzina de 98 in:motocultor,drujba,motocoasa si in SX4...cu toate am avut probleme,m-am dus la "doctor" si mi-a dat diagnosticul de bezina PROASTA!!!....deci:adio card LUKOIL!!! X-(
  • VITARA S ,Matiz

Offline ...

« Răspuns #152 : 03.Iun.2018, 08:03:46 p.m. »
Eu alimentez cu benzina de 95 de la Petrom și de la Lukoil de vreo 4-5 ori pe an, inclusiv motocoasa, și nu am avut probleme niciodată. De fapt, de când sunt șofer nu am avut probleme cu carburantul... Adică de 18 ani. Și nici nu am simțit diferențe între benzinării la calitatea carburantului.

Offline enicky

« Răspuns #153 : 03.Iun.2018, 10:24:18 p.m. »
   Pe vremuri Mol era super. Iar de la Lukoil bag de peste 10 ani si n-am avut probleme.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #154 : 03.Iun.2018, 11:37:53 p.m. »
Posibil sa fie si in functie de statie, cat de banditi sunt
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Don Napoleon

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 449
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki Swift Sport 2007 aka Red FURY
    • Bucuresti
« Răspuns #155 : 03.Iun.2018, 11:47:26 p.m. »
Servus,

La mine cel putin pun majoritatea timpului de la Rompetrol, intr-o mica masura OMV Petrom.
Am facut plinul de la toti cei mari:
- Rompetrol
- OMV Petrol
- Mol
- Lukoil

La Lukoil, statia de unde am facut plinul, este o statie care nu are un Flux mare/normal pentru Bucuresti, dar tot nu mi-a placut cum s-a comportat motorul.

Offline Myhay

« Răspuns #156 : 04.Iun.2018, 12:32:12 a.m. »
In ultimii ani am bagat doar de la Rompetrol. Cu balena de cand am luat-o doar Rompetrol Efix95 a vazut si de 2-3 ori Efix 98. Toate numai plinuri. Sincer nu am observat nimic deosebit sau schimbat sau vreo diferenta intre 95 si 98. Si avand in vedere ca platesc cu 10-20 de bani in plus pe litru la Rompetrol fata de alte benzinarii nu mi se pare diferenta mare , e egal cu zero. Dupa ceva documentare in legatura cu benzina / motorina premium si cea standard am ajuns la concluzia ca nu este nicio diferenta de performanta sau de altceva si daca este se observa doar daca faci teste amanuntite cu aparatura iar utilizatorul nu are cum sa simta plusul de performanta oferit de cea premium. Cica plusul ar fi de nu stiu cat la % , ceva infim 1,2 pana in 5% care oricum nu se simte. Cei care spun ca este diferenta mare sau ca simt....efectul placebo la unii este mai accentuat , atat pot spune. Ideea este sa pui ce recomanda producatorul , cifra octanica minima dar sa fie de calitate , nu masluita cu impuritati sau apa ,este suficient. La unele modele auto / motorizari in trecut se specifica in manualul acestora a se folosi doar cifra cetanica de 95 iar unii ii dadeau din cea premium si au avut probleme in timp , motorul nu functiona in parametrii , amestecul se facea prea rapid si apareau fenomene ca detonarea prematura si alte chestii de genul. Din nou sunt motoare care cer doar din cea premium si la fel fac daca ii dai din cea standard. Parca la unele TSI / TFSI era asa. Ideea este ca din ce am putut afla diferenta dintre cea standard si cea premium este doar ca cea premium ar fi rafinata si prelucrata o idee mai bine in rest compozitia de aditivi si ce mai au prin ele sunt la fel. Dar la noi...unde nu se respecta nimic si toti asta stiu sa te ''faca'' nu m-as mira sa platim benzina/motorina standard la pret de premium. Adica bagi premium la pompa dar de fapt este standard sau amestecata.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline Catalln

« Răspuns #157 : 04.Iun.2018, 05:53:25 a.m. »
Nu cred ca e doar placebo.
Eu am alternat 95 cu 100+ de la OMV si am simtit diferenta.
Nu de putine ori faceam plinul si fiind in perioada de 100+ sau 95 puneam celalalt sortiment (din neatentie) si simteam schimbarea, confirmarea venea cand ma uitam pe bon.
Ca regula nu las mai putin de 1/3 in rezervor.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline ...

« Răspuns #158 : 04.Iun.2018, 07:59:39 a.m. »
Acum câteva săptămâni circula pe reţelele social media poza asta, am găsit-o în telefon. E vorba despre OMV, totalul adunat de pompă e mai mare cu cca. 5 lei...

Offline boga81

« Răspuns #159 : 04.Iun.2018, 01:20:37 p.m. »
Si eu alimentez de la Rompeteol si OMV. In rest, toamna trecuta am aflat de promotia de we de la lukoil si am bagat 98. Diferenta e mare! Ciudat e ca nu am simtit diferenta cu Petrom de 99 sau Mol de 98. Cu ecto98 trage de jos. Cel mai ciudat e ca urasc carburantul de lukoil. De cate ori am bagat diesel sau de 95 a mers acea masina ca un rahat. Nevoit fiind, primavara trecuta am bagat de 98 la bulgari si am ramas uimit... Acum alternez: rompetrol de 95 si lukoil de 98. Depinde in ce zi alimentez

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm