Autor Subiect: Atentie la locuintele noi!  (Citit de 3302 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Sony

Atentie la locuintele noi!
« : 24.Sep.2008, 03:47:47 p.m. »
20 la suta din locuintele noi sunt tepe - SURSA

Citat
Aproximativ 15-20% din totalul ansamblurilor rezidentiale noi aflate in prezent pe piata sunt proiecte-capcana, a declarat intr-o conferinta de presa Gabriel Zamfir, presedintele Uniunii Nationale Imobiliare (UNIM).

"Proiectele in cauza au de obicei preturi mai mici si sunt construite la o calitate indoielnica", spune Zamfir, citat de Adevarul.

Dezvoltatorii acestor imobile nu respecta termenii si conditiile stipulate in precontractul de vanzare-cumparare.

Cumparatorii se pot confrunta, astfel, cu situatia in care termenul de livrare a locuintelor este intarziat sau cu schimbari neanuntate ale planurilor proiectului.

"Clientul plateste pentru spatii verzi si drumuri de acces si se trezeste ca trebuie sa locuiasca in mijlocul campului", atentioneaza Zamfir.

In unele cazuri, proiectele anuntate si partial vandute pot ramane chiar neterminate, a adaugat presedintele UNIM.

Acesta a mai spus ca preturile locuintelor noi vor continua sa creasca moderat cel putin in urmatorii 10-15 ani. Piata autohtona nu va mai resimti, insa, cresteri mai mari de 5% pe an.

Stiam ca multe locuinte noi sunt tepe, dar, nu banuiam ca procentul este asa de mare. Statul nu vrea sa se implice si sa reglementeze situatia asta.  :o
Ma distreaza Muppetsii! :)

Offline MrZ

Re: Atentie la locuintele noi!
« Răspuns #1 : 24.Sep.2008, 04:23:11 p.m. »
Atentie! Nu mai luati de bune sau mot-a-mot toate declaratiile care par interesante, ale unor baieti care au interese mari in piata imobiliara!
Din pacate, deocamdata, pe zona imobiliara exista, din  cauza unor astfel de interese, anomie (vid) legislativa. Sunt foarte multi astfel de ,,presedinti", purtatori de cuvant (vezi cazul Zilisteanu care tot apare pe la tv) ai unor foruri calauzitoare gen UNIM, UNAI, ARAI, etc. In realitate nu avem legislatie pe domeniul imobiliar (O.G. 3/2000 care reglementa activitatea in domeniu a fost desfiintata aproape integral prin exceptii de neconstitutionalitate stabilite prin Decizia 333/ 2002 a Curtii Constitutionale). Din aceasta cauza, daca ne strangem 2-3 baieti, si noi putem infiinta un ARAI in baza dreptului la libera asociere, pentru ca mai apoi sa emitem judecati de ,,valoare" care pot duce la influentarea potentialilor clienti.
De ce mi se pare dubios articolul: procentul de 15-20% tepe este din ,,burta" si nu se bazeaza pe date statistice, se face referire la proiectele cu preturi mai mici, se afirma ca preturile vor creste cu 5% :D
Va anunt ca vorbesc in cunostinta de cauza: eu insumi am vandut un astfel de proiect ieftin, care nu a avut probleme cu finalizarea (Bucuresti, Ozana - Sara Rezidence). Acum sigur ca astfel de proiecte mai mici, mai bune, mai ,,aerisite" si mai ieftine ii cam incurca pe ,,marii" antreprenori..

Si acum o posibila traducere a afirmatiilor lui Zamfir:

Mai fraierilor care sunteti voi fraieri, ce ma, vreti sa locuiti decent in case pe pamant sau in blocuri cu max. 4 etaje si cu spatii verzi si sa mai platiti si putin??? Pai bine ma, pt cine mai ridica smecherii astia blocurile turn in care puteti sa socializati direct din balcoane? Si, dupa ce ca nu mai dati buzna si nu prea am mai vandut nimic in ultima vreme, nu intelegeti ca tot p-astea tre sa le luati, ca daca nu, le scumpim??!

Acum, eu nu zic ca n-or mai fi si probleme.. Dar sunt si la proiectele mari.
Si e bine sa aveti in vedere manipuIarile...
« Ultima Modificare: 25.Sep.2008, 12:43:07 a.m. de MrZ »
Suzuki SX4 1.6l 4X4 GS 107CP

Offline Sony

« Răspuns #2 : 24.Sep.2008, 04:25:12 p.m. »
Eu, personal, cunosc destule tepe, inclusiv in localitati gen Pipera. Si este vorba despre cunoscuti de-ai mei.

Offline MrZ

« Răspuns #3 : 24.Sep.2008, 04:31:52 p.m. »
Au fost, sunt si vor fi, deacord. Pe asfel de realitati insa se bazeaza si manipuIarile. Ce este cert, e ca preturile sunt in scadere si sunt si antreprenori mari care isi vand proiectele, pentru ca nu le mai pot finaliza..
« Ultima Modificare: 25.Sep.2008, 12:43:39 a.m. de MrZ »

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 24.Sep.2008, 04:37:59 p.m. »
O ce ma bucura treaba asta..... Sa dea faliment cu totii ...ca prea sunt artificiale preturile astea!!! Astept cu interes momentul cand un apartament cu 2 camere o sa-l gasim la pretul de 60000E :) (bine deja se gasesc astfel de apartamente dar nu in Bucuresti - Gloria nu stiu cum e o zona unde s-au construit apartamente, prin Jilava - oarecum regret ca nu mi-am luat ....dar astept, poate pica un TEREN!)

• #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline MrZ

« Răspuns #5 : 24.Sep.2008, 04:41:38 p.m. »
O ce ma bucura treaba asta..... Sa dea faliment cu totii ...ca prea sunt artificiale preturile astea!!! Astept cu interes momentul cand un apartament cu 2 camere o sa-l gasim la pretul de 60000E :) (bine deja se gasesc astfel de apartamente dar nu in Bucuresti - Gloria nu stiu cum e o zona unde s-au construit apartamente, prin Jilava - oarecum regret ca nu mi-am luat ....dar astept, poate pica un TEREN!)

Din pacate (sau din fericire :)), terenurile sunt limitate pe orizontala si nu prea scad preturile. Apartamente se pot face..pan la cer ;D
« Ultima Modificare: 24.Sep.2008, 04:44:55 p.m. de MrZ »

Offline Sony

« Răspuns #6 : 24.Sep.2008, 04:44:22 p.m. »
Eu cred ca si la terenuri preturile sunt umflate artificial.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #7 : 24.Sep.2008, 04:51:06 p.m. »
Adevarat. Sunt! Dar sunt si zone care nu sunt exploatate...iar preturile pentru aceste zone sunt fix ca in zonele care au deja constructii.
Eu sunt convins ca piata imobiliara o sa intre in viitor intr-un "impas". De ce? Din 1 octombrie vor intra in vigoare noile norme de creditare conform BNR.
NU zic ca fix de la 1 octombrie preturile vor scadea, dar in spre sfarsitul primului semestrul al anului viitor acest lucru o sa fie vizibil.

P.S. E mult de discutat pe tema asta. Ma mai contrazic cu cineva acasa... Nevasta mea tot in domeniul asta activeaza, dar din fericire pentru ea este pe divizia de centre comerciale, piata care cel putin pana'n 2011 o sa creasca si o sa creasca frumos.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline MrZ

« Răspuns #8 : 24.Sep.2008, 04:52:40 p.m. »
Eu cred ca si la terenuri preturile sunt umflate artificial.

Aici depinde.. Sunt speculate f mult utilitatile. Pe masura ce creste infrastructura, vor intra mai multe terenuri in categoria curti-constructii sau comercial si vor avea preturi mai decente.
Mai sunt umflate artificial anumite terenuri din extravilan, vanzandu-se iluzia ca vor deveni intravilane ...imediat. Sunt atatea campuri intravilane de urbanizat incat trebuie sa fii cel putin naiv sa cumperi extravilan la pret de intravilan sau intravilan fara utilitati ca si cum ar avea de toate.
« Ultima Modificare: 24.Sep.2008, 06:29:54 p.m. de MrZ »

Offline Leutz

« Răspuns #9 : 25.Sep.2008, 10:14:26 p.m. »
O ce ma bucura treaba asta..... Sa dea faliment cu totii ...ca prea sunt artificiale preturile astea!!! Astept cu interes momentul cand ...

Subscriu  :) Ne mai intalnim pe la un sfarsit de primavara la anul. Ne luam amandoi cate 2-3 ap. de 50-60 de k.
Nu cred ca-i cazul la noi sa cada piata brusc, dar e normal ca orice minune (n.r. - castigurile fabuloase ale intermediarilor/dezvoltatorilor/constructorilor pe spatele cumparatorilor ... fraieri) sa nu tina mai mult de 3 zile.
Deja anul asta au scazut preturile cu peste 10% si sper ca in vara la anul sa atinga un nivel stabil undeva pe la 15-20% mai jos fata de iarna 2007-2008.
De ce cred asta?? ... din 1000 de motive. Din lipsa de spatiu insa ... propun sa le discutam la o bere.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019