Autor Subiect: Timp de asteptare SX4  (Citit de 82685 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: Timp de asteptare SX4
« Răspuns #60 : 01.Oct.2008, 04:04:52 p.m. »
@herrgrila, question(s) ;D : ce fel de masina, 1.6 GS? o iei cumva in leasing sau cu banii jos? si cand ai incheiat contractul cu ei?
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Leutz

« Răspuns #61 : 01.Oct.2008, 06:27:46 p.m. »
Asta a fost problema majora cu GS-urile astea, ca nu prea s-au mai facut o vreme (sau cel putin asa am inteles eu). Au mai fost cateva pe stoc vara asta si unii dealeri au putut sa mai faca rost. Chiar si B&S au avut, dar nu culoarea pe care mi-o doream eu.

Alea erau (parerea mea) rebuturile ramase de la alti dealeri ... de prin jurul Romaniei; probabil masini tinute in showroom-uri sau cum se zicea pe vremuri "refuzate la export", iar dealerii romani mai bine conectati la cei in cauza au putut sa le aduca in niste timpi record.
Daca stau si ma gandesc cam toti care au luat masinile in prima parte din 2008 (destul de putini), fiind totodata si cei care au luat ultimele GS-uri, pana pe la jumatea lui iulie au avut/au intr-un fel sau altul diverse probleme mai mici sau mai mari. E o constatare statistica. Corectati-ma daca gresesc  :(

Despre a mea de exemplu am motive sa cred ca a fost fabricata in februarie 2008 (eu am luat-o in iulie). Era ok la kilometri, dar ... Din pacate nu exista un sistem de verificare on-line dupa seria sasiului/motorului etc. Daca stiti ceva despre asta spuneti-mi si mie.

Din motivele de mai sus inclin sa cred ca dealer-ii care au adus/aduc masinile greu sunt cei care nu au relatii foarte bune cu restul dealerilor din si din afara tarii, iar masinile aduse de ei sunt chiar cele iesite la rand, proaspat, de pe usile fabricii. Deci teoretic ... avantaj cei care au luat/vor lua dupa luni de asteptare.
Dam drumul la o statistica pe tema asta?? Probemele celor cu masini luate rapid VS probl celor care au asteptat.

• SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline LeonardSZK

« Răspuns #62 : 01.Oct.2008, 07:27:52 p.m. »
Nu prea se "pupa". Probleme cu caseta de directie au si masini luate "rapid" si masini asteptate 8-10 saptamani. De asemenea, nu au probleme atat masini luate rapid cat si cele asteptate. Masina mea este luata din fabrica aprox. 2 saptamani inainte de a lua-o eu, factura fabricii fiind catre redtor automoto. Nu este asta este explicatia nici pentru asteptarile foarte lungi, nici pentru problemele aparute la masini...
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #63 : 01.Oct.2008, 07:29:01 p.m. »
Adevarat..si io am constatat treaba asta! "Grabitii" au avut cand si-au dorit masinuta dar ce a urmat..... :(
(nu ma refer la problema cu caseta care-i generala)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline herrgrila

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
« Răspuns #64 : 01.Oct.2008, 07:34:07 p.m. »
@herrgrila, question(s) ;D : ce fel de masina, 1.6 GS? o iei cumva in leasing sau cu banii jos? si cand ai incheiat contractul cu ei?
1.6 gs 4wd sunlight cooper.
Avans 5000 lei.
Restul cash la livrare sau cu OP.
Pret pe proforma 15030, inclusiv taxa de logistica.
Platit avansul pe 13.08.

« Ultima Modificare: 01.Oct.2008, 07:41:10 p.m. de herrgrila »

• Hero Member
« Răspuns #65 : 03.Oct.2008, 06:34:46 p.m. »
Ieri am vorbit cu cei de la B&S mi-au spus ca pe luna asta (adica octombrie) aduc numai vreo 7-8 masini 1.6 GS, dar nici unca sunlight copper, aduc numai rosii sau negre. Cat despre masina pe care am comandat-o eu de atata vreme... nici vorba momentan si nici nu stie nimic (exprimarea a fost ceva de genu poate in noiembrie sa se fabrice, mai vedem). INCREDIBIL!! Dupa mai bine de 3 luni de la semnarea contractului ei nu stiu cand ar putea sa-mi vina masina!
Asa ca plina de nervi am sunat la Oradea, la Redtor si am discutat acolo pentru o astfel de masina. Nenea de acolo mi-a spus ca mi-o poate aduce in maxim o luna, lucru de care am fost super incantata! Mi-a si trimis o factura proforma ca sa o pot da la leasing si sa vedem cum facem.

Azi insa, am aflat de la compania de leasing ca ei au platit deja avansul la B&S - este incredibil ca B&S au incasat banii si nu sunt in stare sa aduca masina!! Treaba e ca B&S imi poate da banii inapoi, dar ii returneaza in lei (desi ei i-au primit in euro!!!!), iar eu trebuie sa ii platesc la Redtor in euro, si cum cursul s-a schimbat, mai trebuie adaugati niste bani. FANTASTIC!!
Totusi se pare ca BRUSC cei de la B&S au aflat (desi ieri nu stiau NIMIC) ca masina mea intra in fabricatie la 1 noiembrie (ei ca sa vezi!) si ca o pot avea pana la sfarsitul lunii.
Acum... nici nu stiu ce sa fac... sunt asa de suparata!... Eu credeam ca cei de la leasing au banii de avans si ii dau la B&S numai dupa ce afla ca masina e in fabricatie... cel putin eu asa am inteles din contract. Si acum nu-mi convine sa dau bani in plus ca sa ma mut pe Redtor. Pe de alta parta mi-e efectiv frica de B&S, la cate au zis pana acum. MI SE PARE TARE CIUDAT cum ieri nu stiau nimic de masina, si dintr-o data azi gata! afla ca intra in fabricatie...

Scuze de post-ul lung si suparat... dar simteam nevoia sa ma descarc putin...  :(

L.E.: am gresit mai sus: B&S au primit banii in lei, nu in euro, si ei ii returneaza tot in lei. Dar din diferente de curs, eu trebuie sa mai platesc in plus vreo 10 mil pentru a ajunge la cei 35% din valoarea masinii.
« Ultima Modificare: 03.Oct.2008, 09:06:17 p.m. de ..::Khaos::.. »

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #66 : 03.Oct.2008, 06:59:45 p.m. »
Daca a intrat in fabricatie nu ar tre sa ai si o serie de sasiu? Daca da, ar tre sa le-o ceri.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

• Hero Member
« Răspuns #67 : 03.Oct.2008, 07:31:46 p.m. »
Nu am vorbit eu personal cu tipu de la B&S, a vorbit mama, dar am inteles ca CICA intra in fabricatie la 1 noiembrie si ca momentan are doar un numar de fabrica sau ceva de genu.

Offline body

« Răspuns #68 : 03.Oct.2008, 09:04:49 p.m. »
Si eu azi am aflat dupa telefonul de rigoare la ei ca au un numar de fabrica si masinuta intra in fabricatie in aceasta luna ( octombrie ) . Culoare este gri sobolan ( habar nu am care e dupa codul lor de culori ) .Sa vedem ce o sa mai fie ! Masina e 1,6 GS .
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara

• Hero Member
« Răspuns #69 : 03.Oct.2008, 09:12:24 p.m. »
@herrgrila,

Spune-mi te rog, cei 15030 euro includ si taxa de inmatriculare, cartea de identitate etc.? Pentru ca eu am vorbit in mare cu un nene de la Oradea si mi-a iesit mai mult la factura. 15127 venea doar pretul masinii + separat taxele respective. Tu ai negociat cu ei sau de unde au iesit asa putini bani?  :-\

@body,

Inteleg ca e vorba de cei de la B&S, deci au aflat ca intra in productie si culoarea gri sobolan... hmm ia sa ma iau de ei, ca ieri nu stiau nimic!! si am intrebat parca si de culoarea asta...  >:(
« Ultima Modificare: 03.Oct.2008, 09:16:24 p.m. de ..::Khaos::.. »