In urma cu ceva ani trebuia sa fac un drum de la Fetesti catre Bucuresti. O tanti la vreo 45 de ani mi-a spus ca merge si ea cu masina si ma ia ca pasager. Desi alternativa era sa merg cu trenul, ma cam speria ideea sa merg cu masina cu o incepatoare care si-a luat permisul la o varsta la care nu prea mai reusesti sa inveti multe in scoala de soferi. Insa mi-a fost rusine sa spun ca prefer trenul. Asa ca am plecat la drum cu tanti incepatoarea intr-o zi de iarna. Pe la Lehliu (mergeam pe drumul vechi, autostrada era departe de a fi gata) a inceput sa ninga. Am avut surpriza sa constat ca acea tanti conducea mai bine decat destui barbati mai tineri si cu experienta. Pot spune ca n-am strans din fese nici macar o data la acel drum.
Singurul stres pe care il avea soferita era sa ne intoarcem in Fetesti inainte sa se intunece pentru ca nu avea faruri bune. Desigur ca ne-a prins intunericul. Atunci mi-a fulgerat prin cap o idee. Sa sterg farurile cu zapada. Si... surpriza!
Farurile bateau excelent! Era o dacie din aceea cu faruri duble si "ochelari" din aia proeminenti. Din cauza "ochelarilor" la spalatorie farurile ramaneau mereu murdare.