Autor Subiect: Suspendare permis auto  (Citit de 7680 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Suspendare permis auto
« Răspuns #20 : 22.Feb.2013, 01:55:09 p.m. »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline sx4 sedan 2009

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #21 : 22.Feb.2013, 02:28:29 p.m. »
Foarte bine venita aceasta lege daca se aproba si este promulgata.
M-am saturat de smecheri care au numere de Bulgaria, fara RCA, soferi cu aceste masini care  fac tot felul
de fapte ilegale, nu mai spun ca ei fac reguli proprii pe drumul public....Mai ales EI si cei cu BMW-uri.
Cunosc pe cineva care are 4.000 lei amenzi adunate in 4 ani si il doare in cot.... Toate pentru exces viteza,,,
Fara comentarii....Foarte buna legea....sunt de acord....Poate asa se vor mai respecta putinele reguli care ar trebui respectate. Merge si asa la noi in Romania.... Cel care incalca legea uneori foarte grav este amendat si il doare in cot, nu face nimic asteptand sa se prescrie.....NU ESTE CORECT. :-t
In legatura cu ideea ,, sa nu semnezi PV de constatare '' este ca  daca nu il semnezi nu il poti contesta in instanta.
Semnand ai rubrica de Mentiuni unde poti descrie ilegalitatea acestui PV si faptul ca este o amenda ilegala.... Daca nu semnezi inseamna ca nu mai ai dreptul sa faci contestatie....Asa cunosc eu legislatia....si cred ca asa trebuie sa fie....  
« Ultima Modificare: 22.Feb.2013, 02:47:00 p.m. de sx4 sedan 2009 »

Offline VAXXi

« Răspuns #22 : 22.Feb.2013, 02:39:54 p.m. »
Nu v-aprindeti prematur, ca e implementat "romaneste", adica pompieristic si ineficient.

Una la mana, elementul cheie in orice actiune de-asta: "ar putea". Pana nu devine definitiv, e fix pix.

Doi la mana, actiunea punitiva este pistol cu apa. Asa... ii suspenda permisul. Si ? oricum merge lumea fara talon, fara permis, fara ITP, fara RCA. De ce ? pentru ca pedepsele "nu sperie". Politia ca prezenta si prestanta in trafic e aproape de zero, nu mai exista "teama de-a iesi cu masina in neregula ca te prinde politia"; cu un pic de alcool/etnobotanice in nas, curajul e chiar mai mare. Asa, ii suspenda permisu' lu' Dorel cu BMW de Bulgaria ... si urmatoarea data cand ii face semnal agentu' sa opreasca, el nu opreste. Prinde hotu' scoate-i ochii, ca are numere de Bulgaria si nu stim cine era la volan.

Trei la mana, chiar daca aflam cine e soferul, chiar daca, chiar daca ... cum se impune pedeapsa ? are bunuri pe numele lui - n-are nimic, n-avem ce sa-i executam silit. Ore de munca in folosul comunitatii nu stiu sa se dea la noi ca pedeapsa (cand n-ai bani), ca altfel ar trebui sa avem cele mai curate si mari parcuri din lume. Inchisoare ? no way, se da cu suspendare la accident cu decedati ... doar nu-l bagam la bulau pe Dorel cu BMW de Bulgaria ca n-avea permis.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline VAXXi

« Răspuns #23 : 04.Mar.2013, 11:50:21 p.m. »
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline shpeedy

« Răspuns #24 : 01.Iul.2018, 12:50:03 a.m. »
Pentru ca m-am mai eliberat putin cu timpul (deh, am terminat cu master-ul vietii in care m-am bagat in urma cu 2 ani) si pentru ca intre timp dosarul s-a finalizat, ma gandeam sa va impartasesc si experienta mea cu prima contestatie facuta - in 18 ani de carnet - unei contraventii de circulatie (cu suspendare de permis).

La inceputul lunii Martie a acestui an, am avut parte de intamplarea din filmuletul de mai jos in zona Cora Lujerului - la trecerea de pietoni din minutul 1:02 agentul a considerat ca nu am acordat prioritate unui pieton aflat in partea mea dreapta (se aude si pe filmulet):

Agentul nu a facut referire la pietonul din partea stanga, care ajunsese pe trotuarul ce desparte cele doua sensuri de mers in momentul in care eu am trecut de trecerea de pietoni. Pe loc, dupa ceva discutii fara rezultat, am acceptat respectivul proces-verbal cu suspendarea permisului pe 30 de zile si plata celor 290lei aferenti amenzii (50% in 48h), deoarece:
- nu eram in cea mai buna stare de sanatate - pe langa tusea din fundal ma si grabeam sa ajung la dentist cu o plomba explodata;
- desi eram 100% de pietonul din partea mea stanga (pentru care calculasem ca aveam timp sa trec de trecere), de cel din dreapta - de care zicea agentul - eram sigur in proportie de 95% (Hyundai-ul pus pe avarii chiar pe trecere imi obtura o parte din vizibilitate - nu ca ar fi constituit vreo problema pentru agent pe parcursul completarii PV-ului, soferul Hyundai-ului plecand in timpul cat am stat acolo).

A doua zi, impacat oarecum cu mine, am zis sa verific si card-ul din camera de la bord - ceea ce am vazut pe film mi-a declansat ideea de a face contestatie (prima in 18 ani de soferie). Drept urmare, am inceput sa citesc si sa intreb in stanga si-n dreapta.

Cand mai aveam cateva zile de valabilitate a dovezii, mi-am luat o zi de concediu sa umblu si am depus contestatia la Judecatoria Sect.6 (pe raza caruia s-a intamplat evenimentul) si un Certificat de grefa la Arhiva Judecatoriei:
- modele de contestatii se gasesc pe net - eu la a mea am inclus, pe langa propria declaratie asupra faptelor, si link-ul de youtube al filmuletului de mai sus, precum si niste printuri A4 cu cateva stop-cadru din filmulet si poze facute separat cu Hyundai-ul stationat pe trecere;
- certificatul de grefa este documentul prin care Judecatoria confirma ca am initiat actiunea de contestare a PV-ului intocmit si in baza caruia are loc recuperarea permisului de conducere de la politie pana la darea unui verdict - acest certificat l-am depus o data cu dosarul de contestatie (2 ex.) si l-am ridicat cu parafa Judecatoriei a doua zi;
- ca taxe au fost 2 taxe de timbru in valoarea de aprox. 15lei (dar care m-au costat vreo 60lei pentru ca le-am platit la banca, nu la CEC/Posta).

In ultima zi de valabilitate a dovezii de circulatie mi-am recuperat permisul de la politie in baza certificatului de grefa eliberat de Judecatorie - in fine, la cateva zile dupa recuperarea permisului imi vine si o adresa de la Politie, ante-datata fata de data in care am demarat actiunea de contestatie ( :-/ ), in care-mi spun de riscurile conducerii cu permisul suspendat. Mi s-a parut cam ciudat... :-?

La vreo cateva saptamani imi vine adresa de la Judecatorie sa le trimit dovada pe suport material, nu online - fac doua CD-uri cu filmuletul si pozele si trag o fuga sa le depun. Dupa inca alte saptamani mai vine o adresa in care mi se spune ca politia mai confirma o data valabilitatea celor declarate in PV de catre agentul constatator. Dupa inca ceva vreme imi vine programarea la infatisare la tribunal.

In ziua mentionata ma prezint la prima ora la tribunal - prima experienta de acest gen (interesanta indraznesc sa spun, facand abstractie de context). Partea proasta a fost ca eram al 45-lea din 47 pe ordinea de zi si la birou aveam de munca cat casa. Drept urmare, cand mi-a ajuns randu' sa fac solicitare de amanare Presedintele Instantei mi-a pus cateva intrebari despre probele depuse si mi-a zis ca nu mai e nevoie de amanare si ca accepta contestatia PV-ului, cu mentiunea ca cealalata parte implicata - Politia rutiera - are termen de 30 de zile pentru Apel. Cum s-au scurs si cele 30 de zile fara vreun semn de la ei, ma gandesc ca pot sa vad cum fac sa-mi recuperez banii de amenda de la Fisc (asta o sa fie interesant).

Mi-am relatat patania nu pentru a incuraja in vreun fel comportamentul de contestare a tuturor contraventiilor rutiere, ci pentru a fi de ajutor celor de buna-credinta ajunsi intr-o situatie similara.
« Ultima Modificare: 01.Iul.2018, 01:03:11 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: rexkrokiDAU, toma

Offline solymir

« Răspuns #25 : 01.Iul.2018, 04:20:55 a.m. »
Ce om. Eu sincer nu am văzut pe nimeni în dreapta, iar în stânga într-adevăr abia traversase sensul opus.
Ce mă miră e că s-a complicat cu pietonul. Dacă voia să te ardă mai simplu zicea că ai început schimbarea benzii/depășire înainte de/pe trecerea de pietoni, gradul de gravitate e parcă același ( 30 zile )

P.S. Offtopic: uite, fix aici, era frumos să se autosesizeze și să-l identifice pe ăla cu Hyundai în baza filmării tale și să ardă una? Dar nu, PSD bun, stat paralel rău...
  • S-Cross Luxus Mineral Grey. Pentru ca Spirit AT nu exista...

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #26 : 01.Iul.2018, 06:11:56 a.m. »
Militianul era ori la norma de amenzi  ori la ciupeala.
Ma bucur ca ai dat de un judecator ok, neplictisit
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline toma

« Răspuns #27 : 01.Iul.2018, 07:24:29 a.m. »
Asta in continuarea discutiei de pe topicul cu conducerea preventiva - ce considera militianul util pentru preventie: sa-l trimita la plimbare pe ala oprit cu masina pe trecere sau sa stea la ciupeala, poate pica un fazan?

Cum spuneam si acolo: respectul se castiga iar politia are mult de lucru la capitolul asta.

@shpeedy, interesanta relatarea ta! Eu cred ca as fi fost atat de "comod" incat as fi mers o luna cu metroul.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #28 : 01.Iul.2018, 07:27:13 a.m. »
Eu as fi apelat la vreun amic avocat, tot de lene, nu as fi avut rabdare sa stau o zi la judecatorie pana imi striga numarul de dosar.
Procedural era posibil sa ceri judecata in lipsa, avand in vedere ca ai depus probele solicitate, dar mergeai la risc.
In ceea ce priveste rolul de preventie al politistilor, ar fi normal sa fie asa, insa metehnele vechi se transmit si la noile generatii.
Ca sa fiu corect am intalnit si exceptii, am primit avertisment si o teorie lunga, dar meritata, cand am trecut pe galben/rosu, din eroare, intr-o intersectie unde credeam ca e intermitent la dreapta. Iar politistul era foarte tanar, posibil sa se mai schimbe cate ceva la Academie.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

The following users thanked this post: toma

Offline daktery

« Răspuns #29 : 01.Iul.2018, 09:53:03 p.m. »
Salutare,
Politistul respectiv nici nu avea dreptul sa te opreasca,nefiind echipat corespunzator(nu avea sapca in cap si vesta sau geaca reflectorizanta).
Cand a venit la geam la tine era echipat sau tot asa nepregatit a venit?
  • Suzuki Vitara 1.6 vvt/spirit/allgrip/MT