Autor Subiect: Suspendare permis auto  (Citit de 7677 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bisti

Re: Suspendare permis auto
« Răspuns #10 : 26.Iun.2012, 08:41:57 p.m. »
Pe mine m-au luat cand am traversat calea ferata in paralel cu un altul care se deplasa mai incet pe prima banda (strada avand cate 2 benzi pe sens).
Cica am depasit pe calea ferata. M-a bufnit rasul si i-am intrebat daca stiu ce e aia depasire (nu erau de la Rutiera).

Cand au vazut ca o dau la misto cu ei au incercat sa para seriosi si mi-au cerut actele mai cu tupeu. Si eu tot cu tupeu le-am zis ca nu le dau nimic pana nu imi demonstreaza ca eu am depasit pe calea ferata, atata timp cat sunt 2 benzi pe sens. Dup-aia o dadeau la intors ca am depasit viteza la trecerea peste calea ferata si altele asemenea.

Le-am zis "la revedere" si am plecat. N-au schitat niciun gest.

Offline RaZwY

• Full Member
  • Mesaje postate: 156
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #11 : 27.Iun.2012, 12:48:19 a.m. »
stau pe margine 3 luni, legea spune ca in cazul in care nu este respectata culoarea rosie a semaforului, regullile de trecere la nivel cu cale ferata sau este implicat alcoolul, nu ti se permite sa sustii examenul de reducere a pedepsei 13 din 15 :|.

Offline adrian_r5

« Răspuns #12 : 27.Iun.2012, 07:42:16 a.m. »
cineva vigilent te-a sanctionat ca ai fost off-topic la postul initial.   :-))
sa fie fericit  >:) >:) >:)
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline ASZ

« Răspuns #13 : 27.Iun.2012, 07:10:41 p.m. »
Nasoala situatia ta ... am vazut si eu ieri ca e aiurea acea trecere ... si eu trec foarte incet pe acolo .. noroc ca nu am dat si eu de .. organ.
Ca sa contestezi procesul verbal, trebuie sa nu il semnezi, insa cum l-ai semnat ... cred ca va trebui sa te adresezi unui avocat, care cu siguranta va gasi o sumedenie de nereguli la acel proces verbal. Eu zic ca merita sa incerci, macar sa ceri opinia unui avocat, ca sa vezi daca mergi mai departe sau nu cu aceasta varianta.
Succes !!!

Offline RoSonic

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 76
« Răspuns #14 : 27.Iun.2012, 07:16:24 p.m. »
Semnatul inseamna doar "am luat la cunostinta", nu ca esti deacord. Nu impiedica cu nimic depunerea unei contestatii.

Offline Laurentiu

« Răspuns #15 : 27.Iun.2012, 08:39:47 p.m. »
Semnatul inseamna doar "am luat la cunostinta", nu ca esti deacord.
Depinde unde anume semnezi procesul verbal: la pct. 4 sau la pct. 5

Exemplu:

PROCES-VERBAL Nr..............
incheiat azi ...................
Subsemnatul ...................., in calitate de reprezentant al ONCGC/OJCGC,
salariat al ..........., pentru constatarea abaterilor disciplinare si aplicarea
sanctiunilor in conformitate cu Regulamentul de autorizare a persoanelor fizice
si juridice care pot sa realizeze si sa verifice lucrari de specialitate in
domeniile cadastrului, geodeziei si cartografiei pe teritoriul Romaniei, am
constatat urmatoarele:
1. Locul constatarii: teritoriul administrativ al localitatii ..............,
judetul .............................,
2. Identitatea persoanei autorizate: numele si prenumele (denumirea),
Certificatul de autorizare cu seria ....... nr. ........ domiciliata (cu sediul)
in judetul (sectorul) ........., localitatea ............... str. ..............
nr. ....., bl. ...., sc. ...., et. ...., ap. ......, buletin/carte de identitate
seria ....... nr. ......., emis de Circa de Politie ......... la data .........,
avand ocupatia ....., salariat al ....., cu sediul in judetul/sectorul ........,
localitatea ........., str. ......... nr. ........, sc. ..., et. ..., ap. .... .
3. Descrierea abaterii ......................................................
.............................................................................
.............................................................................
Fapta constatata constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza cu
avertisment/amenda/suspendare
- amenda este de ....................................................
4. Mentiuni
- privind achitarea amenzii
- daca contravenientul nu este de fata, refuza sau nu poate sa semneze.
- ...........................................................................
5. Precizari privind plata amenzii
Plata amenzii se va face la ONCGC sau, dupa caz, la OJCGC in contul .........

Persoana autorizata se angajeaza sub semnatura sa achite, in cel mult 48 ore
de la data incheierii procesului-verbal, jumatate din minimul amenzii.
Contravenientul a luat la cunostinta de continutul procesului-verbal.
Semnatura persoanei autorizate
............................ .............
(numele, prenumele, in clar) (semnatura)
Reprezentant ONCGC/OJCGC
..................................
(semnatura)

Sursa: http://www.model-de.ro/Proces+verbal+de+contraventie+++control++model+de+proces+verbal-p4-566-1-1.htm

Contestatie: http://politia-rutiera.ro/2009/04/modele-de-procese-verbale/
« Ultima Modificare: 27.Iun.2012, 08:47:41 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline RoSonic

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 76
« Răspuns #16 : 27.Iun.2012, 08:55:04 p.m. »
Nu stiu ce ai pus tu acolo...  ce-are cadastrul si geodezia cu legea circulatiei....
dar pe PV stiu sigur ca nu scrie nicaieri  "sunt deacord cu fapta"... ci doar "am luat la cunostinta", sau o formulare similara...

Offline Laurentiu

« Răspuns #17 : 27.Iun.2012, 09:26:40 p.m. »
ce-are cadastrul si geodezia cu legea circulatiei....
E doar un EXEMPLU de P.V. de contraventie. Daca gasesti tu unul de circulatie pe net, il poti posta.

...spre bucuria agentiilor de politie din sighisoara, au reusit sa gaseasca un motiv sa imi suspende permisul de conducere.

Ia citeste aici din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 ( http://www.autobizz.ro/regulament.php ):

"Art. 7 (1) La intersecţia unei căi ferate cu un drum public administratorul căii ferate este obligat să asigure planeitatea trecerii la nivel, iar împreună cu administratorul drumului public, să stabilească, să instaleze, cu acordul poliţiei rutiere, şi să întreţină mijloacele de semnalizare a acesteia, potrivit competenţelor.

(2) La trecerea la nivel cu calea ferată administratorul acesteia şi cel al drumului public, împreună cu deţinătorii terenurilor învecinate, sunt obligaţi să înlăture obstacolele şi să interzică amplasarea de panouri, afişe, instalaţii, precum şi construcţii care ar diminua vizibilitatea din zona în care conducătorul de vehicul este obligat să se asigure.

(3) La intersecţia unui drum public cu o cale ferată industrială, administratorul şi/sau utilizatorul acesteia este obligat să asigure prezenţa unui agent de cale ferată pentru oprirea traficului de vehicule şi pietoni până la trecerea vehiculului feroviar.

(4) Dacă la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere nu se pot asigura cerinţele prevăzute la alin. (2), administratorul drumului public împreună cu cel al căii ferate, cu acordul poliţiei rutiere, iau măsuri, după caz, pentru:

a) instalarea de bariere manuale sau dispozitive automate, în ordinea urgenţei stabilite de aceste autorităţi;

b) desfiinţarea trecerii cu devierea circulaţiei rutiere pe altă trecere la nivel cu calea ferată învecinată, cu vizibilitate asigurată sau prevăzută cu barieră manuală;

c) separarea fluxurilor de circulaţie rutieră, respectiv feroviară, prin construirea unor pasaje subterane sau supraterane. "
« Ultima Modificare: 27.Iun.2012, 09:45:32 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline RaZwY

• Full Member
  • Mesaje postate: 156
« Răspuns #18 : 28.Iun.2012, 01:25:27 p.m. »
chiar nu stiu ce am sa fac, mai am 8-9 zile pana se termina perioada in care pot depune contestatia. Problema e ca fac naveta la Tg Mures la scoala, pana in octombrie nu as avea nevoie asa mare de permis, doar pentru 3 saptamani de practica, dar imi e ca daca fac contestatie, ma plimba vreo 2 luni si zice ca nu am de castigat nimic, tree sa stau in continoare 3 luni :|, chiar nu stiu.
Multumesc tuturor pt. sfaturi.

Offline adrian_r5

« Răspuns #19 : 13.Iul.2012, 09:24:27 p.m. »
Acolo, chiar in Lukoil m-au tras pe dreapta.
Am trecut luni seara pe acolo ... nu mai este linie continua  >:D<
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah: