Autor Subiect: Centrala cu tiraj fortat  (Citit de 5980 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ...

Re: Centrala cu tiraj fortat
« Răspuns #30 : 15.Ian.2019, 08:49:57 a.m. »
Multumesc, @ASZ. Aceeasi problema o am si eu la partea cu evacuarea condensatului. Unul dintre importatorii Arca mi-a spus ca se mai fabrica si mai aduc astfel de centrale conventionale, asa ca deocamdata stau sa treaca iarna, apoi vad eu.

Offline ASZ

« Răspuns #31 : 15.Ian.2019, 12:02:51 p.m. »
Am sunat la Technova si au zis ca pe sf. acestei luni vor mai primi ... deci daca o iei in calcul serios, ar trebui sa fii pe faza si sa pastrezi cu ei legatura.
Apropo .. eu am sunat la Technova Cluj .. insa poate ca la alte depozite din tara mai au pe stoc ...

Offline ...

« Răspuns #32 : 15.Ian.2019, 01:19:10 p.m. »
La Technova Oradea, sediul central, intra ton de fax cand sun...Vad ca nu au in Brasov punct de lucru. De fapt, nimeni de aici nu monteaza astfel de centrale, toti sugereaza din prima sa pun in condensare, cu abureli specifice vanzarilor. Numai eu stiu implicatiile si costurile.

Tu ai importator oficial cu depozit in oras, aici nu exista decat "agarici", niciunul nu apare in lista ANRE de agenti autorizati pentru montaj, punere in functiune. Sau fac doar reparatii. Deci sunt lipsiti de raspundere la nivel local, ori eu am nevoie ca cel de la care cumpar sa aiba firma/oameni/tehnicieni autorizati in localitatea unde stau, pentru eventuale interventii. Asa am facut in datile anterioare cand mi-am montat centrale. Ce sa fac, pun raul inainte, asa e in Romania.

Mersi de eforturile tale, apreciez implicarea ta. Dupa cum am zis, inca nu "arde", am zis sa o iau din timp, dar cred ca e prea din timp. La o adica, s-ar putea ca actuala centrala sa o mai duca 2-3 ani lejer, who knows?

Ideea e ca nu achizitia in sine a centralei e problema, ci montarea si autorizarea ei, precum si, cel mai important, existenta macar a unui partener serios la fata locului, daca nu a celui care mi-o vinde.

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #33 : 15.Ian.2019, 10:08:58 p.m. »
Salut,
Sa zic si eu ceva......De vreo 12 ani am o centrala de apartament Protherm Leopard si sunt foarte multumit. Adica, a functionat ok pana acum, singura problema acum 2 ani cand s-a gaurit schimbatorul de caldura si intra in alarma. L-am inlocuit cu 950 lei si e ok. Insa, ma astept sa se defecteze iar ceva, nu sunt facute sa dureze o vesnicie. Firma care ne-o intretine, ( am contract de service si vin anual pentru revizie si din 2 in 2 ani ii fac ISCIR-ul), prin reprezentantul ei, ne-a transmis ca acum nu se mai fac si nu se mai comercializeaza centrale conventionale, deci daca va pica ceva, va trebui sa o inlocuim. Cel mai posibil sa se defecteze placa electronica care costa tot cam 1.000 de lei, insa nu se mai fac. Asadar va trebui sa inlocuim centrala cu una cu condens in recuperare, insa va fi cu spart de pereti, in sensul ca acum evacuarea centralei o am orizontala, iar atunci va trebui sa fie cu inclinatie, pentru recuperarea acelui condens. Deci va trebui largita gaura, sa dea inclinatie evacuarii, plus ca va trebui sa o legam, probabil prin alta teava la evacuarea apei, la scurgerea din bucatarie, unde e amplasata centrala. Deocamdata nu planuiesc sa o schimb, trag de ea cat pot !
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

The following users thanked this post: ...

Offline Meltdown

« Răspuns #34 : 16.Ian.2019, 09:34:16 a.m. »
Placa nu se poate repara la un electronist ?

Mie la un frigider mi-a scos placa, a plecat cu ea 30 de minute pana la razoare si s-a intors cu ea ca noua.
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline ...

« Răspuns #35 : 16.Ian.2019, 09:52:37 a.m. »
Putini mai repara placi, indiferent de electronice. Dar daca ai unul prin preajma, e de preferat sa apelezi la el. Mai ales la cat costa o placa de centrala termica.

Offline Meltdown

« Răspuns #36 : 16.Ian.2019, 12:04:07 p.m. »
@cad, aveam unul pe virtutii care repara chestii la microscop.

Din pacate a plecat anul trecut in Germania.
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

The following users thanked this post: ...

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #37 : 16.Ian.2019, 01:00:49 p.m. »
Placa nu se poate repara la un electronist ?

Mie la un frigider mi-a scos placa, a plecat cu ea 30 de minute pana la razoare si s-a intors cu ea ca noua.

Habar n-am daca se poate repara sau nu, singura alternativa oferita era inlocuirea placii, cand va fi
Deci a mea e inca ok, dar m-a pus in garda, cand se va strica, se inlocuieste centrala
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline ASZ

« Răspuns #38 : 17.Ian.2019, 12:19:12 p.m. »
E un tip in Cluj care repara placile pe bancheta din spate a masinii :)  Mai mereu e un condensator sau ceva tranzistor ... stie deja la care ce piesa cedeaza. Costul lui e de 30-50 lei .. tariful e mereu 300-600 lei. Din pacate nu am datele lui de contact ... colegul care le avea, nu mai e printre noi :(

Offline ...

« Răspuns #39 : 30.Mai.2019, 03:02:09 p.m. »
Update: am iesit cu bine din iarna cu centrala veche, dar gandul nu-mi dadea pace, cautam centrala care-mi place (adica conventionala, nu in condensatie). Vinerea trecuta am verificat intr-o doara pe site-ul unei firme de profil de aici ce noutati la centrale mai sunt si am vazut ca au adus in depozit Arca Pocket 24 F. Sunat, vorbit, dat avans, luni au venit baietii si au inlocuit centrala, cam 4 ore de munca, ieri abia a venit un nene colaborator al firmei de montaj, care a realizat un fel de desene animate: PIF si HERCULE ISCIR. Centrala veche este la ora asta intr-o dubita a celor de la RoRec. The End!

P.S. Mersi inca o data, @ASZ, pentru implicarea din iarna, nu mai stiu daca ti-am multumit. Cert e ca producatorul, Alca Caldaie, scrie pe cutii ca sunt produse in 2015, dar pe interiorul aparatului e 2018 ca data de fabricatie, pacalind astfel regulamentul UE. Nu stiu cat e de adevarat, conteaza ca eu sa am apa calda si caldura :).