Autor Subiect: Centrala cu tiraj fortat  (Citit de 5981 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Re: Centrala cu tiraj fortat
« Răspuns #20 : 24.Mai.2012, 11:03:37 p.m. »
Azi am fost la una din reprezentantele Ariston si am primit o oferta atractiva la Ariston Clas Premium si anume: pretul promotional de 3.590 lei va fi diminuat cu 400 lei daca predau vechea centrala. (la care se adauga 300 lei montaj, ~ 300 lei piesele la montaj care includ si un nou regulator de gaz, 100 autorizarea ISCIR). Garantia e de 3 Ani !!!
Au si un model clasic Ariston Clas la cca 2.100 lei ... pret care include o reducere de 300 lei pt. vechea centrala. Garantia este de 2 ani la acest model.
Urmeaza sa ma uit in piata la alte modele sa vad ce stiu si acelea si la ce pret.

P.S. Am recitit topicul si majoritatea din voi aveti incredere in Ariston ... ceea ce e bine pt. mine :)
« Ultima Modificare: 24.Mai.2012, 11:07:39 p.m. de ASZ »

Offline ...

« Răspuns #21 : 14.Ian.2019, 11:43:38 a.m. »
Vad ca nu s-a postat de peste 6 ani, dar poate stie careva in domeniu: mai gasesc in comert centrale termice conventionale, in afara de Motan, de care ma feresc? Actuala Immergas Eolo Mini face 15 ani anul asta si ar avea nevoie de cel putin 2 piese care, cu manopera, m-ar duce la un cost mult prea mare. Plus ca mai pot pica si altele. Iar in condensare nu pot monta, e prea mare bataia de cap cu scurgerea condensatului....

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #22 : 14.Ian.2019, 12:20:04 p.m. »
de 2 ani nu se mai pot vinde conventionale, e un  regulament/norma, ceva
eu am montat cu condensare, intr-adevar e mai eficienta fata de cea clasica, consumul de gaze mi-a scazut cu 30%.
scurgerea o poti face pe langa teava de alimentare, in canalizare ( se mai trage un pvc)

de motan uita, am un amic constructor care imi spunea ca sunt piese chinezesti de prosta calitate asambalte la noi.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline ...

« Răspuns #23 : 14.Ian.2019, 01:03:38 p.m. »
Nu am canalizare in pardoseala in bucatarie, centrala e montata in camara (extinsa, acum face parte practic din bucatarie). In plus, condensatul trebuie neutralizat, fiind acid si toxic, adica alti bani. Altii zic ca trebuie si calorifere mai mari. Plus pretul de achizitie e mai mare.

Stiu de regulamentul UE de prin 2016, ne vor binele cu forta, de parca consumatorii casnici polueaza (exact ca la masinile mici).

Am vazut pe internet ca ar mai fi pe la unii prin depozit modelul Arca Pocket analogic, conventional, dar nu stiu nimic de aceasta marca.

Offline ASZ

« Răspuns #24 : 14.Ian.2019, 04:41:00 p.m. »
Eu am Arca Pocket luata de vreo 4 ani, la recomandarea instalatorului, ca fiind singurul model cu piese (schimbator) metalice si nu din plastic ca la majoritatea centralelor..

The following users thanked this post: ...

Offline ...

« Răspuns #25 : 14.Ian.2019, 06:17:29 p.m. »
Acest argument a fost combatut de unii cu contraargumentul ca nu e plastic, ci un material compozit mai rezistent ca unele metale.

De Arca Pocket am auzit abia azi, in Brasov nu au in magazine, iar pentru piese abia vreo 4 distribuitori exista, 3 in Bucuresti si 1 in Bacau. Parca mai mult imi surade ideea de a fi firma locala care sa vina pentru interventii...

@ASZ Poti sa-mi spui daca ai avut probleme cu ea? Am gasit un forum cu multe probleme si la acest model, ca la toate, de fapt. Un instalator mi-a spus ca nu mai sunt ca Arca de acum 20 de ani, chiar daca sunt grele, gen 10 kg mai mult ca majoritatea.

In 2012 te uitai dupa Ariston, cum de ai trecut la Arca? Mersi de raspuns.

Offline Soimu

« Răspuns #26 : 14.Ian.2019, 08:39:44 p.m. »
Servus,

Am avut centrala clasica simpla pana cum 4 ani cand dupa 12 ani a pocnit. Era cu tiraj normal, evacuarea printr-un fost cos de soba. Am vrut sa pun ceva asemanator ca am fost multumit de cea veche. Dar s-a complicat legislatia cu evacuarea (nu se mai gasesc cosari, si nici nu au chitantier daca-i gasesti) asa ca am abandonat cosul si am pus cu tiraj fortzat si bineinteles cu condensare; apa din condensare,pana sa-i fac scurgerea mergea intr-un pet de 10 L de apa minerala, pe care o goleam cand era cazul. Apoi fiind in bucatarie, am facut racord la scurgerea chiuvetei (acolo unde e cuplata si scurgerea de la masina de spalat). Aveam ca varianta si o gaura in peretele exterior pe unde sa iasa in afara locuintei capatul furtunului de scurgere, dar asta cu chiuveta a fost mai rapida; dar poti face ceva sa se scurga pe furtunel chiar in chiuveta, discret….solutii sunt si merita centrala cu condens, chiar daca e mai scumpa, prin recuperare de caldura faci economie la factura de gaze. (Ariston cu tiraj fortat si in condensare)
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #27 : 14.Ian.2019, 08:42:37 p.m. »
Si la mine scurgerea e cuplata la cea a masinii de spalat
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline ...

« Răspuns #28 : 14.Ian.2019, 09:03:11 p.m. »
Mersi de răspunsuri, guys! Încă am timp să mă decid, până pică ceva la actuala. La mine oricum iarna și după 2 săptămâni nu scade temperatura sub 17 grade, in apartament nelocuit, dacă e să se strice definitiv. Mi-e groaza de spart pereti, tevi, meșteri nepricepuți și CT slabe,așa că pun pe hold proiectul.

Offline ASZ

« Răspuns #29 : 15.Ian.2019, 08:15:35 a.m. »
... In 2012 te uitai dupa Ariston, cum de ai trecut la Arca? Mersi de raspuns.
Pe de o parte Ariston era in condensare si ca sa trag un furtun de la peretele exterior al apartamentului, pana unde era chiuveta, trebuia sa desfac mobila de bucatarie pe vreo 5m (are blat dintr-o bucata), pe de alta parte parerea instalatorului a fost castigatoare (probabil ca si comisionul lui de la vanzator a contat cand mi-a recomandat-o). Nu a fost ieftina la vremea ei, insa deocamdata merge ireprosabil, furnizand caldura si apa calda continuu (spre deosebire de Aristonul inlocuit, care ma inebunea cand faceam dus .. venind ba apa calda ba rece .. dusuri scotiene nu altceva). Instalatia fiind aceeasi, pot spune ca Aristonul Euro combi nu a fost cea mai potrivita alegere.