Autor Subiect: Buton blocare usa - defect  (Citit de 5180 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Buton blocare usa - defect
« : 17.Mai.2012, 11:40:53 a.m. »
Aseara am observat ca butonul de blocare din interior al usii spate stanga se misca in gol ... fara a mai face ceva. Din cheie se blocheaza usa, insa butonul interior (cel de linga manerul de deschidere) a devenit inutilizabil.
Ma gandesc sa desfac elementele de pe usa si sa vad ce e cu acel mecanism (rupt sau desprins), insa as dori sa-i intreb pe cei care au mai lucrat pe usile din spate, daca este ceva sepcial la prinderea elementelor interioare pe usa (plasticele, tapiteria, suportul, manerul de deschidere .. au ceva sistem special de desfacere sau sunt braduleti ? )

Offline sx4 sedan 2009

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
  • Gen: Bărbat
Re: Buton blocare usa - defect
« Răspuns #1 : 17.Mai.2012, 12:21:53 p.m. »
ASZ,,,,,,, Daca nu ai mai desfacut o fata de portiera o sa fie mai greu.
1) trebuie sa desfaci 2 suruburi; unul linga manerul cu blocare, celalalt din locul unde tragi portiera, zona cu loc ingropat. Acolo sunt ascunse de plastic, care se da la o parte cu ceva ascutit dar atentie sa nu lasi urme pe plastic. Incearca ori din dreapta plasticului si vezi daca se deshide, daca nu, incerci din stinga.
2) trebuie sa tragi cu atentie incepind cu partea de jos sa desfaci bradutii.
3) desfaci mecanismul de blocare si acolo vei gasi defectul....la mine sa dat peste cap arcul  care tensioneaza si trage mecanismul pentru sistemul de blocare - deblocare. Trebuie sa ai multa rabdare si sa ai grija sa nu rupi bradutii iar la montaj fata portiera se incepe cu partea de sus, inclinind putin fata inspre in sus ca sa intre in locasul superior ( unde se sfirseste plasticul si incepe sticla cu garnitura aferenta.
Nu stiu daca ti-am fost de ajutor ,dar pentru mine este usor pentru ca le-am desfacut pe toate.
Bafta...

Offline ASZ

« Răspuns #2 : 17.Mai.2012, 02:20:07 p.m. »
Mersi de sfaturi, am sa fiu foarte "gingas" la aceasta operatiune.
Am mai faut asa ceva, la masinile pe care le-am avut inainte, insa la fiecare a fost altfel sistemul de prindere ... si am zis ca mai bine intreb ... decat sa caut sa cumpar piesa rupta la demontare :)

Offline ASZ

« Răspuns #3 : 18.Mai.2012, 06:33:20 p.m. »
S-a incalzit un pic afara, asa ca m-am apucat de treaba, iar rezultatul este:
- am desfacut usa stanga si am observat ca firul care era legat de butonul de blocare, atarna in aer; senzatia mea era ca s-a rupt capatul legat de buton si ca sa ma asigur ca asa este, am desfacut si usa dreapta (aici se vedea clar mopdul de agatare in butoin .. care dincolo lipsea), iar concluzia este ca trebuie sa mesteresc ceva ca sa agat capatul firului, de butonul de blocare al usii; Ceva idei/pareri ?
- singurul lucru pe care nu am reusit sa-l demontez (si m-a incurcat serios la treaba) este bratul manivela, cu care se coboara/urca geamul; nu ati scris nimic de el si nici nu am reusit sa imi dau semama daca il tine vreo clema (la alte masini asa aveam) ... sau se trage de el si iese (am incercat sa trag tare de el .. nu a iesit deloc si pt. ca imi era teama ca se va rupe .. l-am lasat asa si am lucrat mai greu, cu el nedemontat)

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 18.Mai.2012, 10:08:24 p.m. »
... nu am reusit sa-l demontez ... este bratul manivela...
Il tine siguranta "2". Cu o surubelnita fina (subtire si lunguta) se scoate siguranta in forma de "U" sau "OMEGA" dupa care se poate extrage manivela.

« Ultima Modificare: 18.Mai.2012, 10:33:25 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ASZ

« Răspuns #5 : 19.Mai.2012, 06:04:52 p.m. »
Exact la fel era si la anterioarele masini .. doar ca vedeam si ajungeam usor la acea clema de siguranta. La SX4 exista un manson de cauciuc care acopera zona de acces dintre tablia usii si manerul macaralei (din desn pare a fi reperul nr. 3), care este foarte usor de zgariat .. si de asta ma renuntat la demontare ... si am decsi sa va cer parerea).
Oare pot rasuci capatul ramas liber (sa fac ca un nod in capat) si de el sa leg o sfoara/sarma pe care s-o leg de bulbul de blocare ? (practic sa inod cablul ramas in aer de un alt fir pe care sa-l leg de buton)
Ca sa schimb tot cablul ... pare mult mai complicat decat "mesterala" gandita de mine.

Offline Laurentiu

« Răspuns #6 : 20.Mai.2012, 10:59:41 a.m. »
1. La SX4 exista un manson de cauciuc care acopera zona de acces dintre tablia usii si manerul macaralei (din desn pare a fi reperul nr. 3), care este foarte usor de zgariat .....
2. Oare pot rasuci capatul ramas liber (sa fac ca un nod in capat) si de el sa leg o sfoara/sarma pe care s-o leg de bulbul de blocare ? (practic sa inod cablul ramas in aer de un alt fir pe care sa-l leg de buton)
1. Mansonul "3" trebuie presat bine spre interiorul portierei pt a lasa un spatiu liber de acces la siguranta. Cu o piesa confectionata din tabla in forma de "U" dar cu una din laturi foarte lunga, se poate extrage siguranta "2".

2. Nu cred ca e nevoie sa faci un NOD. Mai simplu este sa folosesti o regleta electrica sau o piesa cu care se pot prinde capetele tijelor ale actuatoarelor de la inchidere-deschidere centralizata bineinteles daca piesa nu se agata printre alte sirme de comanda:
« Ultima Modificare: 20.Mai.2012, 11:04:53 a.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline ASZ

« Răspuns #7 : 21.Mai.2012, 08:51:12 a.m. »
Nu e un fir electric, ci e vorba de "firul" metalic care leaga butonul de BLOCARE al usii, de sistemul de blocare. Acel fir are rol mecanic (butonul final de care se leaga si locatia in care se leaga firul este in totalitate din plastic) si de aceea ma gandeam sa fac acel nod, cum bine zici Laurentiu.
Am uitat sa-ti multumesc pt. desenul postat, care m-a ajutat mult.

Offline Laurentiu

« Răspuns #8 : 21.Mai.2012, 09:28:38 a.m. »
Nu e un fir electric...
Stiu ca firul nu este electric si mi-am dat seama ce s-a intimplat acolo; de aceea am spus ca decit sa faci nod, mai bine IMBINI cele doua fire (ate, sirme etc) printr-un conector.  ;) E mai simplu si chiar estetic.  :)
  • Suzuki SX4

Offline ASZ

« Răspuns #9 : 21.Mai.2012, 10:03:27 a.m. »
Am inteles: problema este insa spatiul in care ar trebui sa incapa acel element (sa vad daca intra ..) si nu stiu cat de bine rezista la actiuni mecanice (adica la tras ... ca stiu ca sunt proiectate sa tina la fire electrice .. desi si becul atarna in asa ceva ... hmmm .. s-ar putea sa fie buna ideea ta Laurentiu. Mersic :) )