Autor Subiect: Modelism - hobby & pasiune  (Citit de 11881 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: Modelism - hobby & pasiune
« Răspuns #60 : 18.Oct.2018, 11:14:46 p.m. »
Cu drona aia stati cuminte..... Plus ca ...romanii nu produc nimic din ce e in ea
   Asa e, romanii sunt niste idioti-cretini, care se duc la veceu in fundu curtii, iar cei destepti ....nu mai spun ce-au facut.... !
 Iarta-ma, dar  asa inteleg eu si(din pacate) nu e prima data cand aud asta !!!Noi n-avem inventatori, oameni de stiinta, sau tineri liceeni care au luat premii internationale la concursuri de robotica, IT, etc.!

Pe de alta parte,  eu n-am postat ca reclama, ci ca realizare....   
    Mediafax am considerat-o agentie serioasa, dar daca  stirea.... o fi  falsa....sper sa nu :dknw:!

Mda...Doar ca...nu te aprinde asa ca eu m-am referit strict la industria romaneasca. Care a fost caci ce mai este..poate linii de asambalare de componente de la altii.
Si daca e mica nu e grea . Adica vibreaza si o ia vantul. O drona cat telefonul este pentru indoor, de comadat cu telefonul-prin bluetooth.. Afara o pierzi din ochi la 50 m distanta.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #61 : 18.Oct.2018, 11:45:41 p.m. »
Am intrat pe Youtube-link-ul din articol.
Urmatorul video dupa este:

De acolo altul :

1. cometariile merita citite
2. e aceeasi drona
3. toate sunt facute de diferite firme chinezesti. Adica ce am spus: cand te duci la aia cu fabricatia, produsul tau il au toti chinezii...

Offline enicky

« Răspuns #62 : 19.Oct.2018, 11:04:23 p.m. »
   A mai fost o postare cu prima masina electrica romaneasca, facuta pe undeva prin nord, Cluj, Oradea, nu-mi amintesc exact, dar stiu ca yeti a regasit-o pe un site chinezesc.
  Dumnezeu sa-i mai inteleaga, ca eu nu !
  Daca si ditamai agentia vine cu facaturi, ce sa mai zic....
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #63 : 20.Oct.2018, 12:50:04 a.m. »
Nu fi suparat, asta e lumea construita de tembeli. Chinezii copiaza tot si-i doare la basca. Nimeni nu le zice nimic...Daca nu poti sa faci ceva mai ieftin ca in China si in alta parte...mai bine renunti. Europa a devenit doar vanzatoare a ce produc chinezii. Nu uita, Volvo car este alui Geely...

The following users thanked this post: Soimu

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #64 : 20.Oct.2018, 10:43:58 a.m. »
U-47 Gunther Prien - Revell 1/125

Am cumparat kitul modelului de la magazinul muzeului U-995 din Laboe - langa Kiel. Merita. Amandoua.

The following users thanked this post: Soimu

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #65 : 20.Oct.2018, 12:27:10 p.m. »
Si ca vorbeam de ce se poate face, va prezint posibila solutie care incet incet isi face loc in viata noastra, imprimarea 3D.
Sunt foarte multe tehnologii legate de diferite materiale. NU sunt calitatea materialelor turnate dar vorbim de o tehnologie emergenta care efectiv explodeaza in viata de zi cu zi si va avea efecte nebanuite (conceptele sunt din '85, patentele din '90 si au asteptat sa devina publice ca sa ia avant).
Imprimata de mai jos am cumparat-o kit si are totul open source, oricine poate face orice cu softul sau cu hardul. Tot ce vedeti plastic la imprimata din spate este facut prin imprimare 3D pe alte imprimate , de acelasi tip. Am toate modele pentru toate piesele, daca se strica ceva doar o imprim din nou...Roboti care se construiesc pe ei insasi? Nu cred ca e prea departe...
Athena si Aphrodita:
« Ultima Modificare: 20.Oct.2018, 12:38:55 p.m. de Costique »

The following users thanked this post: gabineg

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #66 : 20.Oct.2018, 12:40:31 p.m. »
Ce înălțime au exemplarele mari și cât durează o "imprimare"?

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #67 : 20.Oct.2018, 12:44:17 p.m. »
Scara e dubla fata de primele, cele mici au cam 9-10 cm iar celelalte au 19-20 cm. Cam 6.5 ore la primele si 26 ore la cele mari. Depinde de mai multe setari pe care le faci. Grosimea stratului, cand de des sa fie suportul interior si tipul lui,material etc.

« Ultima Modificare: 20.Oct.2018, 01:11:52 p.m. de Costique »

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #68 : 20.Oct.2018, 12:46:07 p.m. »
Sulița Atenei e dintr-o bucată cu zeița sau e imprimată separat si atașată apoi?
« Ultima Modificare: 20.Oct.2018, 12:59:01 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #69 : 20.Oct.2018, 12:50:57 p.m. »
Este model complet dar lemnul lancei a fost prost pozitionat in suportul bratului (era inlcus in support si prea dificil sa le separ) si l-am taiat complet si inlocuit cu  sarma. Suportul pentru zonele suspendate in 3D printing este o chestie foarte importanta si proasta pozitionare te duce la rezultate pe masura. Am stiut dar am lasat-o asa  avand in cap aceasta varianta. Daca ar fi s-o fac din nou, as alege alt tip de support si as face varful lancei separat.

Captura din modelul pregatit pentru imprimare cu suportul de zone suspendate in verde si modelele in galben, plus si straturile (G-code view). A fost ceva de lucru sa indepartez toata zona verde.
Galbene sunt straturile exterioare-de suprafata, rosu sunt cele interioare -fill.
« Ultima Modificare: 20.Oct.2018, 01:08:49 p.m. de Costique »