Autor Subiect: Presiune roti  (Citit de 18062 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Presiune roti
« Răspuns #30 : 15.Apr.2013, 08:56:45 p.m. »
presiune ridicata = consum scazut, disconfort la rulare pe suprafete denivelate, posibila uzura mecanica mai ridicata, scade aderenta in curbe, uzura prematura a anvelopelor (pe interior)

presiune scazuta = consum mai mare, amortizare mai buna a denivelarilor, uzura prematura a anvelopelor (pe laterale)

fiecare e liber sa aleaga in functie de ce doreste de la masina si de felul in care se simte el bine la volan  :)

la mine presiunea e de 2.3 atmosfere...

Offline MOTANUL

« Răspuns #31 : 15.Apr.2013, 11:15:58 p.m. »

presiune scazuta = consum mai mare, amortizare mai buna a denivelarilor, uzura prematura a anvelopelor (pe laterale)

In teorie sunt de acord cu tine. La cat de usoara este aceasta masina (SX4) presiune scazuta ar trebui sa fie sub 2,2 - Pe spate chiar un 2,0. Abia sub aceasta presiune s-ar toci anvelopele pe lateral.

Si la presiune mare se tocesc inegal dar pe mijloc - vezi 2,8 care mi se pare exagerat pentru aceasta masina/greutate. (pe langa uzura mecanica evidenta la care nu mai insist).
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline NicNic

« Răspuns #32 : 15.Apr.2013, 11:26:00 p.m. »
In toate cazurile va trebui tinut cont si de tipul anvelopei: una cu insertii mai  flexibile, un cauciuc mai moale si un balon mai mare, va suporta (va cere) o presiune mai mare.
Sustin cu incredere ca anvelopele de iana ale lui SUVI, (Michelin PA4), au nevoie do presiune mai mare in comparatie cu cele de vara, (Continental).
Poate daca luam anvelope Montana de iarna (ca tot nu se mai fabrica...)  as fi ales o presiune de 2,0 bar pentru ele....

Trebuie tinut cont de toate variabilele cand se stabileste presiunea optima, la fiecare masina in parte ....
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #33 : 23.Feb.2021, 03:08:30 p.m. »
Mi se intampla un fenomen ciudat.
Sâmbătă am observat ca pneurile păreau cam "jos". Cum nu am senzori,  am făcut presiunea la benzinărie. Una dintre roti era la 1,6 bar  :-O, alta la 1,9 si celelalte doua la 2,0 si 2,1. Nu le mai verificasem din noiembrie, de la schimbarea roților.
Le-am umflat pe toate la 2,3 bar.
După un drum de 400 km, am pus manometrul pe ele: 1,9 respectiv 2,0 si doua la 2,1. Le-am umflat din nou la 2,3 si am lasat-o in parcare. Mâine pun din nou manometrul pe ele.

Intrucat mi se pare ciudat sa am cuie sau suruburi in toate patru, suspectez valvele.  Voi ce credeti?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

« Răspuns #34 : 23.Feb.2021, 03:17:45 p.m. »
Intrucat mi se pare ciudat sa am cuie sau suruburi in toate patru, suspectez valvele.  Voi ce credeti?
Ca sa fii sigur de masuratori, acestea trebuie facute cu acelasi aparat de masura iar valvele, se pot verifica cu putina saliva.
P.S. Nu e vorba sa ai CUIE in pneuri ci se mai poate dezlipi si cauciucul de pe janta. Asta se verifica punind roata intr-un bazin cu apa si urmarind iesire de bule de aer pe ambele parti ale rotii..
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: gabineg

Offline gabi males

« Răspuns #35 : 23.Feb.2021, 03:24:12 p.m. »
Sau etanseizarea intre anvelope si jante
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #36 : 23.Feb.2021, 03:35:26 p.m. »
Mâine verific din nou si ma duc la vulcanizare. Manometrul meu e digital si valorile erau cam la fel cu manometrul profesional de la benzinarie.

Multumesc.
« Ultima Modificare: 23.Feb.2021, 04:00:54 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro

Offline ...

« Răspuns #37 : 23.Feb.2021, 03:51:24 p.m. »
Am patit-o iarna trecuta, e fie de la janta ruginita, fie de la cauciuc neasezat etans pe janta cand ai schimbat anvelopele. Chiar si cu anvelopa umflata la 3.5 atmosfere nu a iesit aer vizibil in bazinul cu apa, asa ca pana nu am facut schimbul de iarna-vara, a continuat sa scada presiunea constant.

Offline toma

« Răspuns #38 : 23.Feb.2021, 03:52:42 p.m. »
@cad, la schimb presupun ca ai schimbat si valvele, prin urmare si aceasta varianta ar ramane pe lista de suspecti.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #39 : 23.Feb.2021, 03:56:26 p.m. »
Ale mele sunt roti de iarna, nu le schimb. Anvelopele sunt pe jante de 4 ani, doar le echilibrez toamna.
  • SX4 by Giugiaro