Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki GRAND VITARA
»
Diverse
»
Fiabilitate Grand Vitara 1.9 diesel
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
Mergi Jos
Autor
Subiect: Fiabilitate Grand Vitara 1.9 diesel (Citit de 103631 ori)
0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
CristiZ
Newbie
Mesaje postate: 20
Fiabilitate Grand Vitara 1.9 diesel
«
:
19.Apr.2012, 04:15:17 p.m. »
Salurare!
Am o mare rugaminte la voi: vreau sa aflu parerea voastra sincera despre fiabilitatea Grand Vitarei. Va rog fiti cat se poate de corecti, stiu ca va iubiti masinile...
Ma intereseaza care ar fi problemele frecvente ale masinii, consum, cost service, zgomote suparatoare, daca motorul de 1.9 ajunge ca putere si cuplu, cati km ati avut cu ea si ce proble, ce s-a schimbat, cat tine kitul ambreiaj, fiabilitatea sistemului 4x4 si comportamentul offroad,etc. Orice alte informatii sunt apreciate si va multumesc anticipat!
P.S.: ca exemplu, eu am o Honda Accord si sunt multumit de ea in gereral dar sunt si probleme: kitul de ambreiaj se schimba destul de des chiar si la 30k si sunt zgomote la etrierii de pe spate ce se aud la denivelari, la motor trebuie schimbat un intinzator pe la 160k altfel e jale si asta nu stie multa lume. Eu asa as raspunde la intrebarea mea.
Multumesc!
memorat
luciandr
Newbie
Mesaje postate: 30
Gen:
my gv
Re: Fiabilitate Grand Vitara 1.9 diesel
«
Răspuns #1 :
27.Apr.2012, 08:51:23 p.m. »
kit ambreiaj skimbat cam pe la 115k , 2 role transmisie skimbate , un furtun turbina si distributia pe la 90k,.....cam asta am skimbat eu pana in 130k.....filtru de particole necesita o iesire la fiecare 2 saptamani si condus putin mai turat 2500-3000 rot/min pt 30-40 km, cam acestea au fost problemele avute.....
despre masina....motorul un pic cam zgomotos, ....... daca nu esti un impatimit al vitezei cei 129 caluti sunt suficienti, o masina fiabila, iar daca proprietarul o ii ofera ceea ce e necesar nu va avea probleme...
ca si comportament off road are potential (diferential central blocabil si mai ales reductor), unghiuri de atac si degajare bune.....dar garda la sol este un pic cam mica doar 19cm...putin inaltata devine kiar capabila.
consum, daca o conduci asa cum fac eu ai un mixt de 7 si ceva... eu merg 90% in oras si am un consum mixt de 8%(am toate bonurile de la statiile de unde am alimentat in ultimul an).....dar mentionez ca o fac cu bun simt, skimb vitezele pe la 2200 personal nu cred ca te va deranja cosumul.
este o masina relativ simpala asta o sa remarci si din functiile comp de bord,..., dar are tot ce trebuie sa fie pe o masina....din punctul meu de vedere este cea mai pragmatica alegere....
buna si pe sosea si in afara( kiar nu vei avea emotii sa iesi de pe sosea daca o incalti cu ce trebuie) ieftina, fara prea multe probleme
memorat
suzuki grand vitara 1.9ddis 129 CP
flotl
Full Member
Mesaje postate: 191
Gen:
«
Răspuns #2 :
06.Iun.2012, 10:29:25 a.m. »
Am 72.500 km cu masina.
Inafara de bucsile la bara stabilizatoare schimbate in garantie (problema cunoscuta), nu am schimbat nimic.
Puterea este suficienta, dar daca este nevoie retrogradez din a 5-a in a 4-a si o duc pana la 4000 ture.
Motorul este cam zgomotos peste 130 kmh din cauza ca nu are si treapta a 6-a.
Iarna in special, cam dupa 150 km trebuia sa fac un drum de vreo 60 km extraurban ca sa se curete filtrul de particule. Dar nu toate au filtru de particule. A mea a fost adusa din Austria, cele din Romania nu cred ca au. In cazul meu plecam dimineata 3 km si apoi seara ma intorceam, nu apuca sa se incaleasca filtrul de particule ca sa se curete in urban.
Este singura din clasa ei care are reductor si face toti banii in offroad, chiar si ocazional poti avea nevoie.
Nu stiu cu ce gresesc dar la mine consuma extraurban cam 8% si merg cu 120 kmh maxim. Poate fac depasiri mai scurte, accelerez mai puternic, nu stiu exact care este motivul.
memorat
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDiS / 129 CP / 4X4 / ECHIPARE PREMIUM EDITION (FULL)
Trecut de 130.000 km in februarie 2015.
Garett
Full Member
Mesaje postate: 189
Gen:
Galati
«
Răspuns #3 :
16.Oct.2012, 05:51:16 p.m. »
Am o intrebare, daca se poate sa ma lamuriti multumesc anticipat! Dau si o bere!
La cat se schimba distributia la 1.9 DDiS??
Intr-un excel postat pe aici am gasit ca la 5 ani/60000 km dar multi spun ca au schimbat-o la 90.000!
Am gasit manualul de utilizare dar e varianta pentru US, are doar 2.7 benzina.
Ce scrie in manualul de utilizare de la 1.9 DDiS vandute in Romania
memorat
S-Cross Luxus AT 2017 Cool White Pearl
lucianer
Hero Member
Mesaje postate: 8032
Gen:
Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
«
Răspuns #4 :
16.Oct.2012, 06:14:52 p.m. »
http://www.adevarul.ro/financiar/auto/progresat-loc_0_56396394.html
...so, e de provenienta Renault(daca e dupa 2005). Din asta cred ca o sa fie mai usor cu documentatia. Bafta.
memorat
Go Terios!!!:)
Garett
Full Member
Mesaje postate: 189
Gen:
Galati
«
Răspuns #5 :
16.Oct.2012, 06:26:37 p.m. »
Asta stiu man, multam!
Dilema consta in faptul ca multi posesori de GV 1.9 DDiS spun ca au schimbat distributia la 90k km.
In excelul care era pe aici scrie in schimb ca inlocuirea se face la 48 luni/60k.
Mai mult, din ce am cautat pe net, cam toti posesorii de 1.9 dci, deci acelasi motor "Renault branded" spun ca au schimbat la ~60k.
Deci intrebarea mea este: ce scrie in manualul pt diesel, la capitolul intretinere, 60k sau 90k?
Daca are cineva manualul pentru modelele europene, inclusiv diesel, in format pdf raman recunoscator.
memorat
S-Cross Luxus AT 2017 Cool White Pearl
udy
Newbie
Mesaje postate: 14
Gen:
«
Răspuns #6 :
30.Oct.2012, 06:07:43 p.m. »
si eu trebuie sa schimb distributia.. am cam 75.000 km. M-am interesat si in Romania e dat la 90.000 dar in japonia e dat la 80.000 km asa ca voi schimba la 80.000
memorat
dafimoto
Jr. Member
Mesaje postate: 94
Gen:
«
Răspuns #7 :
30.Oct.2012, 06:58:56 p.m. »
Eu as mai avea un an pana la cei patru ani pentru schimbarea distributiei, nu sunt insa aproape nici de 20K cu GV-ul .
Momentul de schimb este in afara perioadei de garantie deci presupun ca se poate face "la momentul potrivit".
Ce ma deranjeaza cu adevarat este ca de ex la Peugeot 4007 (Mitsu Outlander) distributia se schimba la 10 ani iar la noi la 4 ani ...
memorat
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDIS / 129 CP / 4x4 CU REDUCTOR / 5 USI
luciandr
Newbie
Mesaje postate: 30
Gen:
my gv
«
Răspuns #8 :
08.Nov.2012, 10:22:01 a.m. »
eu am skimbat distributia pe la vreo 90k km dar urmatoarea va fi pe la vreo 60k km...sau 4 ani
memorat
suzuki grand vitara 1.9ddis 129 CP
flotl
Full Member
Mesaje postate: 191
Gen:
«
Răspuns #9 :
08.Nov.2012, 06:29:16 p.m. »
E pe lant la Outlander.
memorat
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDiS / 129 CP / 4X4 / ECHIPARE PREMIUM EDITION (FULL)
Trecut de 130.000 km in februarie 2015.
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
Mergi Sus
« precedentul
următorul »
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE