Autor Subiect: De la Ignis, pana la familie, prieteni...  (Citit de 231495 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline lorivankenobi

• Full Member
  • Mesaje postate: 162
  • Gen: Bărbat
Re: De la Ignis, pana la familie, prieteni...
« Răspuns #180 : 18.Mar.2009, 09:32:11 p.m. »
Ok, din cate am inteles, faza e asa:

Pentru iarna:

- Intr-adevar, aerul aspirat este din jurul radiatorului, deci este mai cald - durata mai mica de incalzire a motorului (da, pacalesti oleaca calculatorul), il aduci in stadiu de functionare optima mult mai repede. (nu poti sa mergi cu aer aspirat de -5, -10 grade si sa te astepti sa fie OK in primii 5 km).

Pentru vara:

- Dupa masuratorile unora, capota obstructioneaza intrarea aerului in motor (in conditii de fabrica, unde gura de admisie este fix sub capota) ...de aceea acest aer este aspirat din alta parte, Iddea a fost urmarirea aspiratiei unui aer mai bogat in oxigen, astfel ajutand arderea. (este un model copiat dupa Splash).

Cam atat am inteles eu ... o fi sau nu asa, nu stiu, ca io-s cu dizelu' :) ... baietii ziceau ca este testat, si functioneaza ... si-au facut mai multi, mai multe variante, asta fiind cea mai viabila.
Ignis 1.25 DDIS, GS, "Gri Sobolan" Murdar

Offline DjLuciano

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 250
Re: De la Ignis, pana la familie, prieteni...SAL ALLL
« Răspuns #181 : 18.Mar.2009, 10:00:53 p.m. »
sall all...Sima Lucian ma numesc...si va salut pe toti din RM.VALCEA...ce sa spun...am si eu uun ignis din 2004, de aproape 2 ani de ziele...si sunt foarte multumit de aceasta masinutza.....I-am  adus un usor upgrade,adik jante 15'' aliaj....bull bar,instalatie bi xenon...sistem sunet pioneer...geamuri fumurii.....cam atat...:P.....nu am reusit insa sa gasesc un cd player original suzuki....cn m-ar putea ajuta plz contact me...am inteles ca cel de la opel vectra b s-ar potrivi...dar nu stiu multe detalii......asa ca astept sugestiii...bineinteles altceva dekat rama aadaptoare si cd normal:P...tk's si bafta!!

enjoy clubbing!!!

Offline danker

« Răspuns #182 : 18.Mar.2009, 10:09:42 p.m. »
Bine ai venit Lucian!, sa te bucuri de masinutza inca mult timp, se pare ca esti pasionat, ca noi toti de altfel. :)

- Iarna  poate sa mearga, intradevar, aerul mai cald la priza  insemna mai ales la cele cu carburator, eliminarea fenomenului de jivraj, exista la multe modele de autoturisme  pozitia de iarna si de vara la priza admisiei de aer,(micsora durata necesara socului automat) deci implicit consumul scade usor, dar vara imbunatatirea admisiei de aer si eventual imbunatatirea evacuarii duc la o marire a performantelor motorului dar si consumul se mareste.
- Oricum interesante aceste trucuri se pot incerca si de noi fara un efort prea mare nici de timp nici financiar.

Mi se par complet ineficiente admisiile alea de aer prezentate mai sus.

Asa ceva am mesterit eu si il am de mai bine de 1 an:

Floppy76- Ce ai constatat in urma inlocuirii filtrului de aer?

« Ultima Modificare: 18.Mar.2009, 10:17:57 p.m. de danker62 »
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline lorivankenobi

• Full Member
« Răspuns #183 : 18.Mar.2009, 10:11:38 p.m. »
Bine ai venit, Luciano!
Cat te-a costat bullbaru' si unde ai facut montarea? Poze, ceva? Ca vad ca aici ai bagat poza dinainte de upgrade :D

Vorba lui Danker, un milion de km, fara evenimente :) (na, ca ti-am luat-o inainte, Danker :).

Pexic: nu stiu, ei nu s-au plans ca ar fi mai puturoasa, sau ca s-ar fi modificat ceva la caracteristicile de demaraj, sau mers.
Floppy76: ce ai tu se cheama filtru de aer direct (daca bine stiu) si este "caracteristic" motoarelor mai sportish :). Se gaseste si in comert gata facut (prin Hu, cel putin).

Aici, ideea era de temperatura aerului intrat in filtru/motor (iarna), si debitul de aer intrat pe timp de vara.

Offline DjLuciano

• Sr. Member
« Răspuns #184 : 18.Mar.2009, 10:19:19 p.m. »
tk's lorivankenobi
pai bull barul a costat undeva la 10 milioane...se monteaza foarte usor...4 suruburi:P.....singura problema e ca la rar treb sa il dai jos.....o sa fac maine mai multe poze si o sa le postez....orikum schimba aspectul.....are cineva pe un ignis, tot in Valcea....praguri si roata de rezerva pe usa de la portbagaj...deci vreau sa zic ca arata ca un adevarat suv... :x...o minunatie...insa nu am reusit niciodata sa intru in legatura cu propietarul....o singura data l-am vazut...in fine ...am fost si m-am interesat dar costa foarte mult pragurile....oriikum erea belea.....
enjoy clubbing!!!

Offline lorivankenobi

• Full Member
« Răspuns #185 : 18.Mar.2009, 10:24:31 p.m. »
Oleee.. am zis ca nu mai "investesc" in Ignis, da' vad ca nu am inoctro :D.
Mi-as pune si carlig de remorcare. Care e faza cu ala, trebe autorizat de RAR?
Floppy, astept cu nerabdare pozele.

Danker, uite ca imi vin inminte acum discutiile lor: se pare ca din constructie  admisia de aer la Ignis este "sugrumata" de capota, de aceea au ales baietii aceasta varianta (sa spunem mai finut, ca la ei testele auto se fac un pic mai profi ca la noi), tocmai pentru a optimiza cantitatea de aer care ajunge la motor.
Se pare ca si de aceea s-a si modificat admisia la Splash.

Nu dati cu paru', sunt chestii preluate, mare lucru nu ma pricep la motoare.
Poate reuseste se la optimizeze cu adevarat, cineva de la noi :D.

Offline DjLuciano

• Sr. Member
« Răspuns #186 : 18.Mar.2009, 10:28:30 p.m. »
carlig mi-au spus ca am voie....deci faza cu bullbarul e interzisa deoarece modifica cu cativa centimetriii lungimea masinii....  :dknw:...orikum merita....schimba aspectul...iarasi geamurile fumurii...nu o sa va vina sa credeti ca este chiar ignisul de odinioara:P..dupa ce innegriti geamurile :good:
enjoy clubbing!!!

Offline danker

« Răspuns #187 : 18.Mar.2009, 10:31:57 p.m. »
- Sa postezi niste fotografii cu masinutza tipului  ala care are roata de rezerva pe hayon, sa vedem si noi. ;)
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #188 : 18.Mar.2009, 10:34:27 p.m. »
bine ai venit lucian. Ai ceva pe masinuta ta. Eu am avut cd radio original :( dar s-a ars. In ungaria e posibil sa gasesti unul la un pret accesibil ... de la dealer e 500 euroi, dar nu face cartofi prajiti :(
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..

Offline DjLuciano

• Sr. Member
« Răspuns #189 : 18.Mar.2009, 10:34:41 p.m. »
o singura data l-am vazut ........crede-ma ca as fi vrut sa discut cu el unde si-a montat ..ce si cum...dar parka a disparut.....iar numarul nu l-am retinut insa stiu sigur ca a fost de vl.....daca il mai vad sunt pe pozitii..:Pin zona asta prea putine sunt...sa zic ...vreo 7.......:(
enjoy clubbing!!!