Autor Subiect: De la Ignis, pana la familie, prieteni...  (Citit de 231581 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cobra20

Re: De la Ignis, pana la familie, prieteni...
« Răspuns #1380 : 22.Feb.2010, 05:18:59 p.m. »
Bine ai venit. La punctul 4. Despre ce ulei e vorba? Daca de motor Castrol Magnatec 5W-40 sau Edge 5W-30 (5W-30 e cea recomandata de producator).  Filtre da iei cele normale oricare e bun, numai sa fie pentru modelul tau, la manere, cel mai bine din dezmembrari, ca nou te cam costa.
In rest nici io nu sunt in tema.
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline aleeq

• Full Member
  • Mesaje postate: 168
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #1381 : 22.Feb.2010, 06:05:18 p.m. »
Bine ai venit. La punctul 4. Despre ce ulei e vorba? Daca de motor Castrol Magnatec 5W-40 sau Edge 5W-30 (5W-30 e cea recomandata de producator).  Filtre da iei cele normale oricare e bun, numai sa fie pentru modelul tau, la manere, cel mai bine din dezmembrari, ca nou te cam costa.
In rest nici io nu sunt in tema.

multumesc mult de sfaturi - da este vorba de uleiul de motor ...

pe tine vroiam sa te intreb insa de niste chestii legate de alarma ta auto - intamplator si eu am tot Thor - identica cred - insa a fost montata partial - doar inchiderea centralizata - si eu nu am nimic la ea - schema sau ceva si am si primit-o incompleta  ... am gasit un post de-al tau mai vechi cu alarma auto - sunt interesat de urmatoarele :

a.  stie sa semnalizeze armare/dezarmare prin aprinderea/stingerea semnalizarilor ?

b.  are senzor separat pt. socuri ("microfon" dinala micu' ce se monteaza in interiorul masinii ?)  sau este IN interiorul unitatii de alarma ?

c.  stie sa faca "gasire in parcare" ?

d.  alarma vine CU inchiderea centralizata sau ai achizitionat-o tu separat ?

e.  poti sa-mi faci niste poze cu cutia ei si cu manualul ei ?

Multumesc.

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
« Răspuns #1382 : 22.Feb.2010, 08:20:37 p.m. »
@aleeq - te salut si ma bucur sa te avem printre noi !

placute de frana eu am cumparat Ferodo Premier cu 152 ron - autokarma - asta ti-asi recomanda, se schimba usor, un topic ai aici http://www.suzuki-club.ro/forum/tutoriale-tipstricks/schimbarea-placutelor-de-frana-la-ignis/  daca nu te descurci ma ofer sa te ajut  ;)

ulei motor - eu am folosit doar Castrol Magnatec 5w40, am acum aprope 90 000 cu Suza si cred ca este ok

filtre ulei/aer/polen - ce gasesti in comert la un dealer ceva sau magazin specializat, in principiu nu sunt diferente mari  - NU TARG VITAN !  ;)

plafoniera...depinde ce-ti doresti, aici ai ce am pus eu si sunt foarte multumit http://www.suzuki-club.ro/forum/diverse-ignis/de-la-ignis-pana-la-familie-prieteni/1065/

usor, usor gasesti raspunsul la intrebarile tale dar nu te astepta sa raspundem imediat  ;)  :pardon:
« Ultima Modificare: 22.Feb.2010, 08:22:23 p.m. de mxxa »

Offline aleeq

• Full Member
« Răspuns #1383 : 22.Feb.2010, 09:17:32 p.m. »
@aleeq - te salut si ma bucur sa te avem printre noi !

placute de frana eu am cumparat Ferodo Premier cu 152 ron - autokarma - asta ti-asi recomanda, se schimba usor, un topic ai aici http://www.suzuki-club.ro/forum/tutoriale-tipstricks/schimbarea-placutelor-de-frana-la-ignis/  daca nu te descurci ma ofer sa te ajut  ;)

ulei motor - eu am folosit doar Castrol Magnatec 5w40, am acum aprope 90 000 cu Suza si cred ca este ok

filtre ulei/aer/polen - ce gasesti in comert la un dealer ceva sau magazin specializat, in principiu nu sunt diferente mari  - NU TARG VITAN !  ;)

plafoniera...depinde ce-ti doresti, aici ai ce am pus eu si sunt foarte multumit http://www.suzuki-club.ro/forum/diverse-ignis/de-la-ignis-pana-la-familie-prieteni/1065/

usor, usor gasesti raspunsul la intrebarile tale dar nu te astepta sa raspundem imediat  ;)  :pardon:

PLACUTE - ok, vad ca mai multa lume foloseste Ferodo Premier - cred ca voi lua si eu al fel ... daca ai putea sa ma ajuti ar fi super - nu am scule si nici experienta in auto :( ... poate vorbim dupa ce le cumpar - multumesc de "oferta"

ULEI MOTOR  -  am cautat pe net Castrol Magnatec 5w40 si am vazut ca cineva pe formul WV s-a plans de el ca l-a gasit marmelada dupa un timp - mai a avut cineva problema asta pe Ignis cu uleiul asta ? - mai ales acum dupa frigurile prin care am trecut ? ... cineva mai sus a mentionat si EDGE 5W-30 (recomandat de producator) - care e mai bun ? - am spus ca vreau sa pun ce e mai bun in ideea ca nu vreau sa am probleme cu masina ca nu le am cu masinile "tehnic vorbind" ... mai bine previn decat sa repar  :-S

FILTRE ULEI/AER/POLEN - o sa le caut probabil pe ingaraj.ro si pe autokarma.ro - vad ca mai toti cumpara de la ei - sunt ok ?  (nu ma gandeam deloc la Vitan cand vine vb. de piese - accesorii poate)

PLAFONIERA - vreau ceva de genu' http://www.suzuki-club.ro/forum/imbunatatiri-ignis/becuri-beculete-si-altele-cu-led-uri postul lui hodoroncktronck cu pozele atasate

Multumesc mult de raspunsuri - si da ... citesc cat pot si eu forumu' si descopar variante de raspunsuri cu cat citesc :D ... si merci iar de oferta de ajutor cu placutzele de frana - am notat si revin eu cu un PM cand le am
« Ultima Modificare: 22.Feb.2010, 09:20:08 p.m. de aleeq »

Offline mxxa

• Hero Member
« Răspuns #1384 : 22.Feb.2010, 09:36:10 p.m. »
@aleeq - scule am eu si te ajut cu placere

referitor la uleiuri diferenta nu o face ambalajul ci continutul  ;) ma repet, sa cumperi produsele din magazine titrate chiar daca o sa le gasesti putin mai scumpe, poti incerca si in Metro, Carrefour... banuiesc ca nu au contract cu samsarii

Offline glasscat

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 45
« Răspuns #1385 : 22.Feb.2010, 09:44:15 p.m. »
Bine ai venit aleeq!

Eu am schimbat placutele de frana vineri, la service-ul Suzuki. Aveam martorul de la frana aprins de vreo trei saptamani. Initial am crezut ca a inghetat condensul pe contactul de la frana de mana, dar am aflat acum ca la placutele uzate scade lichidul de frana si acest lucru este semnalizat de martorul de la frana de mana.

IGNIS GLX+ Galactic Grey

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #1386 : 23.Feb.2010, 11:33:28 a.m. »
@aleeq, o rugaminte doar, nu mai cita in intregime postarea imediat anterioara, foloseste mai degraba butonul Reply decat Quote. Merci frumos. ;)
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline aleeq

• Full Member
« Răspuns #1387 : 23.Feb.2010, 11:45:11 a.m. »
senqiu, am inteles,

in privinta placutzelor de frana ce sistem ar trebui sa iau - Bosch sau SUMITOMO ??

Offline mxxa

• Hero Member
« Răspuns #1388 : 23.Feb.2010, 12:32:16 p.m. »
bosch

Offline bachus

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
« Răspuns #1389 : 23.Feb.2010, 01:41:22 p.m. »
pt ulei, eu sunt foarte multumit de Mobil1. E uleiul care l-a avut masina de noua ( iunie 2007). L a 30.000 am facut revizia la Radacini pe Giurgiului si au pus Texaco. Pana la 40.000 am mai pus 800g. Revizia de 40k am facut-o la BS MOTORS si mi-au pus din nou Mobil 1. Acum am 42.800 km si nu s-a miscat nivelul. Eu zic ca e bun Mobil 1
Ignis 1.3 GLX. b 75 yoa