Autor Subiect: De la Ignis, pana la familie, prieteni...  (Citit de 231458 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline danker

Re: De la Ignis, pana la familie, prieteni...
« Răspuns #110 : 27.Feb.2009, 12:03:45 p.m. »
Salutare!

Haideti totusi sa facem topicuri separate cand este vb despre accesorii, piese de schimb, chestiuni mecanice, electrice etc. Altfel, pe langa faptul ca subiectele  se vor intercala, nici functia search nu va mai avea cine-stie-ce efect...

In alta ordine de idei: De ce Ignisul este trecut in "divizia inferioara", "alte modele"? (sigur, aceeasi intrebare s-ar putea pune (chiar mai indreptatit) si despre GV).

1- Daca ai sa citesti topicul acesta de la inceput ai sa vezi ca s-a pus aceasta problema, dar noi ( putinii membrii ignisisti) am hotarat sa fie un topic mai deosebit, de discutii libere chiar un si fel de album, iar tot ce se va transforma intr-o discutie specializata va fi mutat prin grija lui RapStyle, in topicul corespunzator, sau se va creea un topic nou. A fost propunerea lui lorivankenobi care a parut interesanta si ne-am propus sa incercam. ;)

2- E adevarat ca in ultima vreme sectiunea Ignis s-a mai insufletit, (nu stiu statistic), ceea ce este foarte bine, dar continuam totusi sa fim destul de putini, ramane sa facem in continuare efotul sa aducem cat mai multi membrii( fluturasi pe parbrize, calendare) sa postam cat mai multe lucruri interesante, cat mai multi si.......
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline discovery

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
« Răspuns #111 : 27.Feb.2009, 01:01:27 p.m. »
Da, citisem topicul in intregime, stiam ca au fost discutiile respective si tocmai de-aia am formulat asa: "Haideti totusi..."  ;)

..............

Sa speram ca, asa cum spui si tu, danker, ne vom strange din ce in ce mai multi posesori de Ignis, pentru a depasi "masa critica". Pana una-alta, va rog sa-mi tineti pumnii in lupta cu autoritatile, pentru a putea sa platesc cat mai repede taxa de mediu si sa inmatriculez fioratania. Este de neimaginat cata prostie, indolenta si insolenta zace in acest sistem. Nu intru in amanunte, ca ma enervez din nou...
  • Ignis 2 din 2003, 1328 cm3, 2W
Ignis, 1328 cm3, 2WD - GLX+ din 06 2003, fara ABS.

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #112 : 27.Feb.2009, 01:14:23 p.m. »
multa bafta S_Ignis :)!

deci ... la inceput este cum a spus miocrl, pe parcurs am discutat cu admin-ul si este ceva de muncit sa transformam subiectul Ignis in forum Ignis. M-am multumit cu subforumuri: Imbunatatiri, Piese auto etc. Mi se pare mult mai buna ideea aceasta deoarece nu se intinde forum-ul pe km intregi. Asa am propus si toata structura forum-ului daca te uiti la subiectul pentru propuneri.

Am lasat acest subiect sa curga deoarece e mult mai usor sa il urmarim si sa dam explicatii, decat sa ne plimbam prin 10 subiecte. Dupa ce subiectul are rezolvare o sa fie trecut in categoria corespunzatoare.

Acum sa va spun ce prostie am comis astazi ... In torpedo aveam un neon albasru care avea alimentare de la bricheta. Zacea pe acolo de vreo 3-4 luni. M-am hotarat sa il pun in spate langa bec-ul de la haion si sa se aprinda cand ai lumina interioara deschisa, dar surpiza: A scos fum cand l-am alimentat sa ii fac o proba :(((. Stie cineva care e diferenta de voltaj intre bricheta si plafoniera?
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #113 : 27.Feb.2009, 01:24:49 p.m. »
Totusi ar trebui folosita structura existenta pentru subiectele dedicate. Cine "aterizeaza" nou pe club si are problema x o sa renunte cand o sa gaseasca un topic de xxx pagini.
Topicul ramane bun deschis pentru discutii generale s.a.m.d.

P.S. Subiectele sunt si mai bine indexate (ma refer la categorii) de Google...si asa poate se gaseste cineva din afara care sa aiba raspuns la provocarile lansate de voi.
P.P.S. Topicul este un fel de "despre orice" de la cafenea avand particularitatea ca subiectele pleaca de la IGNIS. Probabil ca in viitor il voi muta acolo.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline miocrl

« Răspuns #114 : 27.Feb.2009, 01:31:37 p.m. »
Stie cineva care e diferenta de voltaj intre bricheta si plafoniera?

eu am masurat la SX4.. e 12 volti

Offline Stefan

• Hero Member
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #115 : 27.Feb.2009, 01:33:30 p.m. »
nu are cum sa fie la ambele la fel ... Daca era asa nu trebuia sa se arda :(

Offline miocrl

« Răspuns #116 : 27.Feb.2009, 01:40:33 p.m. »
nu sunt sigur ca inteleg...
oricum mai mult de 12 V nu ai cum sa ai in masina iar ca amperaj.. poate la asta te referi poate sa fie o diferenta, dar inseamna ca era deja in scurt circuit ceva in neon

siguranta s-a ars?

Offline Stefan

• Hero Member
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #117 : 27.Feb.2009, 01:46:43 p.m. »
nup .. siguranta nu s-a ars, doar bec-ul de la neon a scos fum. Poate are legatura + cu -, le-am pus asa pe direct, nu stiu care cum era.

Offline danker

« Răspuns #118 : 27.Feb.2009, 02:21:01 p.m. »
- Amperajul la bricheta este mai mare, deci nu asta este cauza, dupa cate stiu eu acel "neon" este de fapt o bageta de plastic care are la capat un led, probabil ca firul era obosit de uzura in dreptul contactelor, ori ai schimbat polaritatea iar uneori ledul se arde, nu prea ma pricep la partea electrica, dar daca ai plafoniera si celelalte merg, nu s-a ars nici o siguranta.....esti mai sarac cu un led  :-S
- Nu stiu daca pe acest topic cauti ceva anume, de asemenea nu cred ca pentru fiecare piulita insurubata trebuie un topic separat, am vazut insa ca membrii posesori de ignis si nu numai, intra cu multa placere pe aceste topic si asta este ceea ce conteaza. ;)
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #119 : 27.Feb.2009, 02:29:11 p.m. »
Stiu, tocmai d-aia am zis ca topicul asta ramane...si cred ca o sa se scrie foarte, foarte mult pe el. Numai ca din experienta "colegilor" (DaciaClub, Reno, PeugeotClub, DaewooClub, C4Club, ClubKIA, etc.) am invatat ca trebuie sa existe si putina oridine, un regulament s.a.m.d.
Altfel se instaureaza starea de haos si nu o sa castige nimeni din treaba asta.

P.S. Ti se pare ca la Swift ori SX4 unde nu exista un topic tip Cafenea s-au creat o mie de topicuri? Iti spun eu, NU.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!