Autor Subiect: Sx4 Navi-Navigatie Clarion  (Citit de 23991 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline lucianv

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
  • Gen: Bărbat
    • Dumbraveni, Ilfov
Re: Sx4 Navi-Navigatie Clarion
« Răspuns #10 : 04.Ian.2013, 11:01:43 p.m. »
Pentru update te duci pe site-ul Naviextras https://clarion.naviextras.com/shop/portal?null&domainRedirectDevice=2fda430f-2ff4-425a-8de1-cb8fd672f25f&live.ui.locale.code=en si descarci Naviextras toolbox pentru NX502E pe PC/laptop.
Iei cardul din masina si il bagi in cititorul de carduri de pe PC/laptop. Daca tin bine minte trebuie sa iti faci si un cont. Dispozitivul este recunoscut automat pe baza cardului, si ti se recomanda actualizarile disponibile.
  • Suzuki Vitara 2021 AllGrip

Offline suzukica

« Răspuns #11 : 05.Ian.2013, 07:59:59 a.m. »
Stau si ma intreb, daca masina nu este deja dotata cu NAVI...., oare se merita sa pui navigatie pe SX4?
- navigatie
- bluetooth
- camera
- radio / MP3 (digital)

Chiar te folosesti de toate acele facilitati? Se merita investitia totala de aproximativ 2300 ron?
« Ultima Modificare: 05.Ian.2013, 08:31:59 a.m. de suzukica »

Offline lucianv

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
    • Dumbraveni, Ilfov
« Răspuns #12 : 05.Ian.2013, 08:13:45 a.m. »
Eu folosesc doar partea de handsfree, interfata bluetooth cu telefonul, care este foarte utila, si ocazional navigatia.
Pentru ambele exista solutii mai ieftine, si chiar mai performante, dar solutia de pe NAVI are avantajul integrarii tuturor functiilor fara sa mai tragi multe cabluri.
Depinde de cat de mult folosesti functiile sistemului. Eu unul as folosi un smartphone pentru navigare si un kit handsfree daca nu as avea versiunea NAVI.
  • Suzuki Vitara 2021 AllGrip

Offline Drumetul eclectic

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 55
« Răspuns #13 : 22.Mai.2013, 02:36:37 p.m. »
Sunt destul de dezamăgit de navigația lu pește prăjit. Adică sistemul e remarcabil dpdv tehnic, dar hărțile sunt une bataille de jeu, vorba franțuzului. Cel puțin pentru România.
Bun, să zicem că înțeleg că papițoii ăștia n-au aflat că ne-am tras autostradă de Ploiești de vreun an. Dar există drumuri județene (nu mai zic de comunale) care sunt făcute de pe vremea lui Burebista, iar pe harta ăstora crește porumbu'.

Ok, am zis să încerc noua versiune a hărții pentru Europa de Est - vreo 45 de euroi, a apărut pe site la puțină vreme după ce mi-au expirat mie cele 30 de zile de update free  X-( Atâta că n-am cum să-mi dau seama dacă noua versiune e mai de Doamne-ajută și are mai multe drumuri decât versiunea mea (din 2011). Ca să nu dau banii degeaba, am întrebat la suportul lor dacă pot să-mi dea o versiune trial, demo, sau un acces web la hărțile la zi, ceva, orice, ca să mă prind dacă merită banii. Nț, sorry, nu avem trial/demo. Ok, dar refund faceți dacă nu-mi convine ce-am cumpărat ? Nț again, we only distribute the maps, we don't take responsibility for them. We only take your money, if you're stupid enough to pay.

Cică să-ți mai cumperi software licențiat...

Offline CRP

« Răspuns #14 : 22.Mai.2013, 03:29:25 p.m. »
Am facut update la harta Romaniaei si acum am adresele la nivel de numar. Stie si de autostrada Ploiesti -Bucuresti si chiar de magazinul LIDL din Valeni de Munte deschis anul trecut.
M-a costat aprox 100 ron pe naviextras.
  • Suzuki SX4

Offline NicNic

« Răspuns #15 : 22.Mai.2013, 05:59:03 p.m. »
Am facut update la harta Romaniaei si acum am adresele la nivel de numar. Stie si de autostrada Ploiesti -Bucuresti si chiar de magazinul LIDL din Valeni de Munte deschis anul trecut.
M-a costat aprox 100 ron pe naviextras.

@CRP: felicitari pentru curajul de a face udate-ul. Si eu as  vrea, dar am avut retineri din cauza parerilor ca este ceva superficial si inutil.

Pana la urma, trebuie sa recunosc ca am inceput sa folosesc destul de mult navigatia din SUVI al meu si este foarte utila. Doar ca hartile (mai ales pentru Romania) sunt anemice rau. Spre exemplu, pe harta de acum nu regasesc localitatea Costinesti -CT  !?

Inteleg ca merita update-ul, asa ca voi face update cat de curand!
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #16 : 22.Mai.2013, 07:44:03 p.m. »
Eu nu gasesc Targu Jiu pe un I go de acum cativa ani...

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ccris

AW: Sx4 Navi-Navigatie Clarion
« Răspuns #17 : 22.Mai.2013, 07:49:05 p.m. »
Pentru RO exista 3 provideri de harti, Navteq si TomTom (fost altceva) au doar drumurile si orasele principale. Exista si un provider regional, TopMap care are acoperire ceva mai buna.

Gesendet von meinem Evo 3D GSM mit Tapatalk 2

Offline Drumetul eclectic

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 55
« Răspuns #18 : 23.Mai.2013, 10:23:56 a.m. »
După ce am primit niște indicii prețioase de la colegul @CRP (mulțumesc !), am hotărât să dau 25 EUR pe harta României, actualizată la nivel de martie 2013. Mai convenabil decât ce aveam eu inițial de gând, respectiv harta Europei de Est cu 45 EUR, actualizată în Q4 2012. Este cu totul și cu totul altă mâncare de pește. Există pe harta asta inclusiv ulicioara mea desfundată de la țară.
Concluzia ar fi că harta Europei pe care ți-o dă Suzuki e fix pix. E scandalos de sumară, iar actualizările apar din an în paști (nu că actualizările ar folosi la ceva, de vreme ce oricum pe hartă apar doar drumurile majore). E doar o chestie de marketing, ca să zică și ei că-ți dau o hartă când iei mașina. Ei te îmbrobodesc cu cele 30 de zile de update free, dar oricum harta aia cred că nici nu se poate updata vreodată pe bani, pentru că nu e un produs comercial, ci e doar o hartă dată la pachet cu sistemul de navigare. Dacă ai nevoie cu adevărat de o hartă, trebuie să dai banii pe una ca lumea.
O altă observație ar fi aceea că, odată cu instalarea noii hărți, am pierdut limba română atât din interfața de navigație cât și de la îndrumarea vocală (unde însă am în continuare letonă, slovenă și Bahasa Indonesia). Sau poate fac eu ceva greșit. În fine, nu mă deranjează prea tare, dar îmi pun întrebarea dacă nu cumva, când mi-oi mai cumpăra vreodată o altă hartă - să zicem Europa de Est - n-o să pierd și alte date, cum ar fi actuala hartă a României  :-/
Una peste alta, deși am ezitat serios, cei 100 de RON dați pe harta României se justifică, harta este excelentă.
« Ultima Modificare: 23.Mai.2013, 10:28:55 a.m. de Drumetul eclectic »

Offline CRP

« Răspuns #19 : 23.Mai.2013, 10:35:52 a.m. »
Nu se pierde limba romana, probabil ai omis ceva la setari, si sunt chiar 2 variante, de barbat si de femeie. O sa verific diseara si revin.
  • Suzuki SX4