Autor Subiect: Se poate si fara fumat!  (Citit de 17795 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline pitzy_

• Hero Member
  • Mesaje postate: 569
  • Gen: Bărbat
Se poate si fara fumat!
« : 16.Feb.2009, 12:59:26 p.m. »
Stimati colegi/ colege,

Vreau sa va spun ca ieri am facut 4 saptamani de cand am decis sa nu mai fumez.
Mi-a placut sa fumez, nu regret cei 14 ani jumate de fumat .... da stiu o gramada de timp .... dar am ajuns la concluzia ca nu am nevoie de o tigare ca sa ma bucur de anumite momente sau sa ma linistesc in anumite momente sau sa asociez orice fel de eveniment cu fumatul unei tigari. Cine fumeaza stie, cand te bucuri de ceva aprinzi o tigare, cand esti nervos aprinzi o tigare, cand te plictisesti aprinzi o tigare, la cafea, dupa masa, inainte de masa, la un pahar si lista continua ...... oriunde si orice faci te gandesti ca o tigare merge in cinstea acelui moment, din pacate nu mai este placere ci e deja o necesitate chimica pe care organismul prins in capcana ne obliga sa repetam acest obicei pentru a reface nivelul de nicotina din sange, asta e tot, am realizat ca nu mai fumam de placere ci fumam ca asa trebuia sa fac.

Asa ca am decis sa renunt la fumat, si sincer ma simt foarte bine chair dupa 4 sapt, si sunt convins ca o sa fie si mai bine.

Daca e cineva interesat sa va povestesc ca am facut in aceasta perioada, ce am simtit in acest timp sau cum reactioneaza organismul dupa ce nu mai e suplimentat cu nicotina si alte chimicale va spun cu cea mai mare placere, apropo nicotina nu e nociva organismului, e chiar benefica in anumite cantitati, gudronul si ce substante se mai gasesc in componenta sunt nocive.

NU vreau sa influientez pe nimeni in nici un fel sau sa fac vreo propaganda, vreau doar sa va spun ce simt.  ;-)

Multa sanatate va doresc!
Pitzy 

Suzuki SX4 1.6 4WD GS  -  True Way of Life

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: Se poate si fara fumat!
« Răspuns #1 : 16.Feb.2009, 01:13:43 p.m. »
BRAVO! :clap: Tot respectul, pitzy! Sunt multi care zic ca se lasa, dar din pacate se reapuca dupa ceva vreme. Iti doresc sa reusesc sa te tii fara fumat, ca e mai sanatos ;) Inca o data, bravo, nu atat pentru lasatul de fumat, cat pentru ca ai constientizat niste lucruri de care poate nu-si dau toti seama (sau poate nu vor).

(PS: eu sunt nefumatoare - am incercat si nu m-a atras deloc!)
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline edy70

« Răspuns #2 : 16.Feb.2009, 01:30:11 p.m. »
Daca spui ca te-ai lasat din cauza campaniei anti-fumat a Mihaelei Radulescu ( Banica, Tiganu, Swartemberg, etc., etc.) , sinucidere scrie pe mine.... :D
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline pitzy_

• Hero Member
« Răspuns #3 : 16.Feb.2009, 01:47:32 p.m. »
Daca spui ca te-ai lasat din cauza campaniei anti-fumat a Mihaelei Radulescu ( Banica, Tiganu, Swartemberg, etc., etc.) , sinucidere scrie pe mine.... :D

:-j nu, nu are nici o legatura cu vreo campanie antifumat. Am realizat ca sanatatea e mai importanta.
Eu joc saptamanal fotbal cu colegii de servici, de cand ma stiu eu sunt mai sportiv, iarna mai un ski, la vara mai adaugam si un tenis din cand in cand, si am realizat ca dupa atatia ani de fumat, plus ca nu intinerim ;), nu mai pot sa ma bucur de aceste activitati asa cum as vrea, obosesc repede, nu mai am aer, rezistenta s-a cam dus.

Bafta!

Offline edy70

« Răspuns #4 : 16.Feb.2009, 02:14:19 p.m. »
Oricum, succes si multa ambitie!
Sper sa fi la fel de hotarat si peste 6 luni, un an ! Am avut si eu tentative cuprinse intre o luna si sase. Dar la prima ocazie de dezmat :cheers:, ambitia a cedat . De intinerit nu se mai poate, dar in acelasi timp trebuie omul sa moara de ceva :popa:
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline pitzy_

• Hero Member
« Răspuns #5 : 16.Feb.2009, 02:45:16 p.m. »
Multam pentru incurajare, am trecut deja peste 2 degustari :D si cateva iesiri bune cu prietenii care le sudeaza si ei ca turcii, si uite ca am reusit sa trec peste pofta aia de a fuma o tigara. Recunosc, in asemenea momente fumam ca turcu, mai ales la o bauta. La bauta ma refer la ceva subtire, nu cantitati, adica simtit bine :D.

Faza simpatica: Am visat ca eram cu un prieten bun la o cafea, la taclale si am fumat o tigare, s-a mai derulat visul si la un moment dat am realizat, in vis, ca am fuamt si instant m-a cuprins un sentiment de vinovatie si am inceput sa-mi reprosez si sa ma simt nasol pentru ce am facut  :-j, si culmea dimineatza imi simteam gatul ca dupa o noapte de fumat, cel mai nasol lucru, asta nu imi placea dimineata cand aveam gatul varza :(

Offline miocrl

« Răspuns #6 : 16.Feb.2009, 03:32:10 p.m. »
....
nu mai este placere ci e deja o necesitate chimica pe care organismul prins in capcana ne obliga sa repetam acest obicei pentru a reface nivelul de nicotina din sange, asta e tot, am realizat ca nu mai fumam de placere ci fumam ca asa trebuia sa fac.
....
apropo nicotina nu e nociva organismului, e chiar benefica in anumite cantitati, gudronul si ce substante se mai gasesc in componenta sunt nocive.
...

Felicitari!!!
te sustinem si daca simti nevoia de o tziga promitem sa nu it dam.
..da nicotina nu e periculoasa, dar e drogul ce ne da dependentza.

Era la un moment dat o carte care te ajuta sa constientizezi fumatul precum ai facut-o si tu.

Offline pitzy_

• Hero Member
« Răspuns #7 : 16.Feb.2009, 03:48:30 p.m. »
@miocrl - Multumesc pt sustinere :D

Apropo, sunt atat de hotarat incat nu mai bag de seama ca prietena mea fumeaza, fratimiu, taicamiu, prietenii si ca sa fie si mai clara treaba pana si in masina am ultima tigare ramasa din ultimul pachet da acu 4 sapt ..... nu ma astept sa fiu ajutat de nici unul dintre ei, tot ce ma tine pe pozitie e motivatia da a ma lasa si faptul ca incep sa ma simt din ce in ce mai bine.  :yeah:

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #8 : 16.Feb.2009, 05:00:17 p.m. »
Dar despre fumatul pasiv ce zici?
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Sony

« Răspuns #9 : 16.Feb.2009, 05:02:36 p.m. »
te sustinem si daca simti nevoia de o tziga promitem sa nu it dam.
..da nicotina nu e periculoasa, dar e drogul ce ne da dependentza.
Ba io i-as da.  >:)
Ma distreaza Muppetsii! :)