Autor Subiect: Frana de mana moarta + zgomot in roti spate  (Citit de 7585 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Leutz

Frana de mana moarta + zgomot in roti spate
« : 15.Feb.2009, 04:35:14 p.m. »
Ieri am iesit la o plimbare pana la Snagov (despre care o sa postez detaliat la jurnal de bord);
La intoarcere, cam prin Otopeni, sotia (care statea in stanga spate) a sesizat un zgomot firav venind dinspre roata din dreptul ei. Am ascultat toti atenti dar nu se auzea nimic. Am zis ca are ea "auzenii". Dupa inca vreo cativa km am inceput sa sesizam si restul din masina un zgomot care parea a fi de la o crenguta sau ceva asemanator care se invartea odata cu roata si lovea aripa pe interior. Ne-am gandit ca s-o fi agat de pe drum vreo chestie de roata si face zgomot.
Ajunsi in dreptul zonei comerciale IKEA&Co am stat la o coada imensa, timp in care tot demarand si franand a inceput sa se auda tot mai tare zgomotul respectiv.
Am oprit tocmai la Miorita, pentru ca eram in coloana si n-am avut cum in alta parte si am facut cateva teste inainte-inapoi ... etc. Acolo mi-am dat seama ca deja nu mai aveam frana de mana aproape deloc. N-am sezizat nimic atarnand pe sub ea, nimic agatat, nimic lovit, deformat ... etc.
Pana am ajuns acasa am pierdut de tot frana de mana iar zgomotul a crescut infiorator.

Sunt totusi cateva aspecte curioase. Zgomotul dispare in timpul accelerarilor, e constant la viteza constanta si se inteteste la franare.
Cablul franei de mana n-are nici o reactie la actionarea franei, ramane moale, dar totusi nici rupt sau scos din locasul lui de la saboti nu e.
Ma gandesc ca o fi o problema cu sabotii care ... naiba stie, or fi sarit de la locul lor si se freaca cumva de butucul rotii.

A mai intalnit cineva asa ceva??
Oricum, maine o sa sun la BS sa ma programez la o vizita la service.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline hugbear

Re: Frana de mana moarta + zgomot in roti spate
« Răspuns #1 : 15.Feb.2009, 06:43:14 p.m. »
Cablu rupt???
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline danker

« Răspuns #2 : 15.Feb.2009, 08:35:38 p.m. »
- E posibil ca sabotii ( mai exact materialul acela care se consuma "ferodoul" cum se zice) sa se fi dezlipit de pe suporti metalici, pe vremuri erau nituiti acum sunt lipiti, rugina lucreaza si in timp ii dezlipeste, practic ai ramas doar cu frana pe rotile din fata, trebuie sa conduci cu mai multa grija, eventual sa renunti pana le remedierea situatiei respectiv schimbarea sabotilor si ce s-a mai uzat pe acolo....parerea mea!   oricum iti urez succes! ;)
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline coq

« Răspuns #3 : 15.Feb.2009, 08:38:30 p.m. »

Sunt totusi cateva aspecte curioase. Zgomotul dispare in timpul accelerarilor, e constant la viteza constanta si se inteteste la franare.

Da... cine stie ce s-a desprins vreun arc ceva...  prin interiorul tamburului, la viteza stau lipite de tambur datorita fortei centrifuge si cand incetinesti lovesc pe acolo.
Ce nasol...
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |

Offline mioancalin

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #4 : 15.Feb.2009, 10:55:58 p.m. »
Chiar vroiam sa deshid eu un topic pe tema frana de mana. La suzuki-ul meu frana de mana prinde foarte prost, in sensul ca trebuie sa tragi foarte tare de ea ca sa tina masina pe loc in rampa sau panta, si cand e trasa la maxim, masina pleaca de pe loc daca accelerezi. Ori la alte masini ( nu Dacia(nu includ loganul, pt ca nu cunosc) ) iti moare motorul daca incerci sa pleci de pe loc cu frana de mana trasa. La revizia de 15.000 de km, i-am rugat sa verifice frana de mana, dar n-au schimbat nimic la ea, prinde la fel de prost si dupa ce au reglat-o. Acum, intrebarea mea este urmatoare, toti avem problema asta, sau doar cativa?

Offline FaliT

• Hero Member
  • Mesaje postate: 844
  • Gen: Bărbat
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #5 : 15.Feb.2009, 11:10:23 p.m. »
La mine , cu frana de mana trasa , bagat treapta 1 , accelerat pana la 4.500-5.000 , nu s-a miscat ! :| :good:
Suzuki sx4
Motor : 1,500
An Fabricatie : 2008 Culoare : Black

Offline edy70

« Răspuns #6 : 16.Feb.2009, 08:02:24 a.m. »
La Zambi meu, lista pregatita ptr. revizia de un an incepe cu problema frinei de mana. Primii 4 dinti sunt degeaba iar trasa la maxim nu am curaj sa las masina in panta decit in viteza.
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline >pexic<

« Răspuns #7 : 16.Feb.2009, 01:40:13 p.m. »
fiind o problema de frana (nu ceva specific suzuki) nu iti recomand sa the duci la B&S decat daca ai bani de aruncat pe geam, se poate rezolva la orice service auto.
bafta !
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline edy70

« Răspuns #8 : 16.Feb.2009, 02:25:18 p.m. »
Si cu garantia ?? Poate trebuie inlocuit ceva ca doar la 7500km.........
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline danker

« Răspuns #9 : 16.Feb.2009, 02:44:17 p.m. »
La mine , cu frana de mana trasa , bagat treapta 1 , accelerat pana la 4.500-5.000 , nu s-a miscat ! :| :good:
Adica cum ori ti-au luat foc rotile din fata,ori erai pe gheata, ori ai calcat ambreiajul
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !