Autor Subiect: problema la AC  (Citit de 12538 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline miocrl

Re: problema la AC
« Răspuns #20 : 18.Apr.2012, 04:48:25 p.m. »
intreaba cat costa montajul si o umplere cu freon.. probabil ca tot la 6oo ajungi poate chiar mai mult?

Offline Laurentiu

« Răspuns #21 : 18.Apr.2012, 04:50:23 p.m. »
am gasit la 500 RON pe net in mai multe locuri...
Ar fi bine sa-l iei in mina direct de la om. Acolo ii poti face o verificare sau poti obtine o garantie (sa-si faca omul un semn pe radiator sau orice altceva ca sa fie sigur ca e radiatorul luat de la el) in cazul cind si acesta are scapari. Gindeste-te ca majoritatea sint din dezmembrari iar la socuri violente, se pot intimpla multe.

intreaba cat costa montajul ...
Montajul e relativ simplu daca ai reusit sa-i dai spoilerul (bara fata) si bara metalica superioara jos.
« Ultima Modificare: 18.Apr.2012, 04:55:21 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BXXENL

« Răspuns #22 : 18.Apr.2012, 05:06:54 p.m. »
Pai eu i-am dat link cu el nou. Cu Garantie deci.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #23 : 18.Apr.2012, 05:23:11 p.m. »
Pai eu i-am dat link cu el nou.
Eu am facut referire la un radiator luat SH (din dezmembrari) de pe net.

Chiar si un radiator nou luat de pe net, va avea garantie numai daca e montat intr-un service autorizat.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline rezare

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 72
« Răspuns #24 : 18.Apr.2012, 05:52:20 p.m. »
intreaba cat costa montajul si o umplere cu freon.. probabil ca tot la 6oo ajungi poate chiar mai mult?

Pai asta e, ca inclin catre planul cu cumparat radiator online si mers cu el in brate la astia sa mi-l schimbe si sa-l umple cu freon. Teoretic la ei as plati doar manopera de instalare a noului radiator, umplerea deja au facut-o (ca a fost degeaba, e treaba lor).

Laurentiu, nu ma gandesc sa iau decat nou daca nu merge reparat, altfel am sanse sa ajung in aceeasi situatie.

Offline Dl Popa

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 65
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #25 : 18.Apr.2012, 06:23:58 p.m. »
Pai in mod normal aluminiu se sudeaza in argon, exista o groaza care fac asta. Doar sa nu fie intr-un loc mai ciudat, inacesibil sau la vreo imbinare cu plastic. Desi trebuie sa existe si atunci o solutie de a-l repara.
Plastic nu prea exista pe radiatorul de AC(radiatorul de AC este din aluminiu),se creeaza o presiune de vreo 15/20 de bari si imbinarea intre plastic si aluminiu nu prea rezista ;).
In principiu se poate repara un radiator de aluminiu,in mod normal se anuleaza celula care are fisura sau por,sau se poate suda in cazul in care are fisura pe bacurile radiatorului.
Never ride faster than your guardian angel can fly...

Offline Laurentiu

« Răspuns #26 : 18.Apr.2012, 06:56:33 p.m. »
In principiu se poate repara un radiator de aluminiu...
Dupa mine, e cam cirpeala si daca la radiatorul de racire (apa) ar merge asa ceva, la cel de AC nu vad decit inlocuirea lui.
  • Suzuki SX4

Offline Dl Popa

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 65
« Răspuns #27 : 18.Apr.2012, 08:20:22 p.m. »
Dupa mine, e cam cirpeala si daca la radiatorul de racire (apa) ar merge asa ceva, la cel de AC nu vad decit inlocuirea lui.
Este alegerea fiecaruia sa faca ceea ce doreste,eu nu am facut decat sa prezint o optiune.(sau o carpeala dupa spusele de mai sus)
Never ride faster than your guardian angel can fly...

Offline dragon

« Răspuns #28 : 24.Mai.2012, 12:15:46 a.m. »
La Braila pentru o umplere la Bosch Car Service  se plateste 160 de lei!  Iar O-ringurile necesare costa 22 lei.  Daca cineva este interesat....Din cite am inteles instalatia se verifica la 8 bari. Presiunea de 15 bari  mi se pare prea mult.Cel mai greu si costisitor este sa remediezi o eventuala pierdere in bord.
  • Suzuki SX4 1.9 DDIS
Memento mori!

Offline livs

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
  • Fiat Sedici Emotion
« Răspuns #29 : 28.Iun.2016, 01:23:09 p.m. »
Am un Sedici si de ceva timp aerul conditionat are un comportament aiurea:
merge cind nu e cald (de exemplu dimineata sau primul drum al zilei), iar daca sta in soare nu mai merge.
S-a intimplat sa o las la umbra si la plecare sa mearga.

Gasisem la un moment dat o postare pe forum cu aceasta situatie dar nu reusesc sa o gasesc. In acea postare se rezolvase problema prin schimbare ambreiaj compresor.
Ma interesa codul de piesa sa pot sa vorbesc la Marshall Valcea sa o schimb.