Autor Subiect: Ruse si "old" Ruse  (Citit de 6805 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Ruse si "old" Ruse
« Răspuns #20 : 27.Oct.2018, 07:29:58 p.m. »
Frumoase poze,  surprind partea însorită a toamnei. La mine toamna își arată și cealaltă față,  e lapoviță afară.   :)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #21 : 02.Iul.2022, 03:24:26 p.m. »
După 2 ani și jumătate de pandemie am revenit la Ruse pentru o Conferinta. Impresiile sunt amestecate: fațadele clădirilor au fost reabilitate, drumurile ba.
În ceea ce privește preturile din hipermarket, unele le-au depășit cu ceva pe cele de la noi: carne, zahar, ulei, etc. Iar la alcool ne-au egalat.
Ca și la noi, în unele restaurante lucrează tineri analfabeți funcțional, care nu știu limbi străine și nu înțeleg solicitările clienților.
În alte restaurante servirea e ireproșabilă (Mehana Chiflika)
Am dat o fugă la Manastirea Dimitrie Basarabov (in activitate și cu turiști) și la pestera Orlova Chuka (cam părăsită și cu puțini vizitatori).

« Ultima Modificare: 03.Iul.2022, 06:51:26 a.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #22 : 13.Iul.2024, 11:16:42 a.m. »
In urmă cu două saptamani am revenit la Ruse, tot pentru Conferință.

Am trecut repede (20 minute) Podul Prieteniei și formalitățile vamale și ne-am cazat ca de obicei la Grand Hotel Riga plasat pe faleza Dunarii, unde priveliștea e minunată iar camerele au confort sporit, mai ales pe caniculâ.

După Conferinta am vizitat din nou Manastirea Sf. Dimitrie Basarabov si Bisericile rupestre de la Ivanovo.

Am luat prânzul în vechiul și apreciatul (de noi) restaurant Bolgar, unde am savurat preferata tocana orientală "kavarma".

La întoarcerea în țară ne-am oprit ca de obicei pentru mici cumpărături (cosmetice, icre, rachiu) la Kaufland de pe bvd. Lipnik.

La fel de repede am trecut Podul și granița către casă.

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice