Autor Subiect: Suzuki SX4 DA sau NU?  (Citit de 37027 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline MMM

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 49
  • Gen: Bărbat
Re: Suzuki SX4 DA sau NU?
« Răspuns #10 : 27.Mai.2012, 08:58:43 a.m. »
Sa nu crezi ca ma imbat cu apa rece; SX4 este totusi un crossover, nu un off road pur sange. Cand am spus "la greu" m-am referit la pante umede, zapada de iarna, noroaie mici, etc. Nu am de gand sa fac off road, o sa o folosesc oarecum "domestic" Sx4 va fi un fel de back up pentru HB-ul Megane Tce, cealalta masina de familie.
Eu m-am uitat si catre piata SH pentru un Samurai sau Jimny. Scuteam cateva mii de euro la cumparare, bani pe care imi asumam riscul sa-i bag mai tarziu in reparatii. In final am decis sa fie una noua, si am ales SX4.
Buna comparatia cu Loganul, insa acesta nu are 4x4. Si multe dotari ale SX4, nu sunt nci macar pe lista de optionale pentru Logan si altele din gama Dacia.
Civilizatia incepe cu noi insine!

Online cristidav

« Răspuns #11 : 27.Mai.2012, 11:14:05 a.m. »
Nu o poti compara cu o dacie. Pur si simplu nu poti...

Am fost la test drive la Sandero, da, ok, masinuta buna de noua. Nimic imopresionant. O cumpar ca-mi foloseste garda la sol, scutul, etc, numai buna pt drumuri proaste.
Apoi mi-a venit ideea sa mai arunc o privire peste ce ofera altii, poate la o diferenta mica de pret iau alta marca, nu dacie.

Si asa am ajuns la SX4, pe care il lasasem balta in toamna ca avusese un pret prea mare.

Merg la testdrive, raman MASCA doar cand intru in masina, fata de sandero. S nu ma refer la calitatea plasticelor, ci la tot interiorul/exteriorul in sine.

Si uite acum umblu sa inmatriculez un SX4 2WD GLX, versiunea de baza, care, in care m-am urcat cand a venit, m-am indragostit pe loc. Sa nu mai specific ca are garda lui 4x4, pe masurate, si body kitul lui.

Ce mai conteaza CASCO, piesele, chestii care-s ceva mai scumpe, cand te indragostesti ? :)

Am ales SX4 fiindca era singura varianta de noua (dupa ce Ford Fusion s-a scos de pe piata), in afara de Dacia, pentru iesiri weekend de weekend la munte si sa nu ma *** pe mine de frica cand dau de un drum usor denivelat.

Sunt sigur ca varianta 4x4 isi merita toti banii, dar si a mea va fi mai mult decat utila/placuta decat o Dacie :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline bogogica

« Răspuns #12 : 27.Mai.2012, 12:27:14 p.m. »
Comparatia cu Loganul nu a fost decat pur functionala, se referea la categoriile/sectoarele de drum pe carele poti strabate cu masinile, nici decum la dotari, aspect sau performantele declarate de fabricant.
Unghiurile de atac/degajare si garda la sol nu le deosebeste cu mult, ba chiar le apropie pe aceste 2 masini.
Ma bucur ca un fost posesor de Tiguan trece fara regrete la SX, cu toate ca eu unu nu imi pot imagina o comparatie in care sa iasa castigator SX-ul
« Ultima Modificare: 27.Mai.2012, 12:29:35 p.m. de bogogica »

Online cristidav

« Răspuns #13 : 27.Mai.2012, 12:32:53 p.m. »
Ba da. Pretul, intretinerea si, subiectiv, aspectul :) Sunt si eu incantat de alegerea lui si, implicit, de a mea.
Eu totusi tind sa cred ca o sa merg mai relaxat pe unele drumuri decat as fi mers cu Dacia. Dar asta nu inseamna ca nu isi facea si ea treaba. Abia astept s-o scot pe Suzi pe-un drum mai denivelat.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #14 : 27.Mai.2012, 01:08:49 p.m. »
SX4 de care vorbesti este 4x4 sau cel 2WD?
Go Terios!!!:)

Offline miocrl

« Răspuns #15 : 27.Mai.2012, 04:02:44 p.m. »
Si uite acum umblu sa inmatriculez un SX4 2WD GLX

Online cristidav

« Răspuns #16 : 27.Mai.2012, 04:12:28 p.m. »
Dupa cum vezi, da. Impresionat pana la ultima picatura, sa zic asa :)

Varianta full 4x4 depasea cu mult bugetul meu, dar si gusturile mele. In afara de airbaguri, ma scutesc de toate :) Altfel spus, sunt multumit pana acum.

Offline MMM

• Newbie
  • *
« Răspuns #17 : 27.Mai.2012, 05:42:59 p.m. »
Un Tiguan S&S cu dotarile SX4 costa in jur de 28 500 euro, insa fiabilitatea nu se dubleaza in banii astia; iar celelalte, intretinere, piese schimb, manopera, etc. urmeaza si ele trendul...

SX4 iese castigator prin prisma pretului, piese de schimb, manopera, simplitate constructiva, electronica redusa la strict necesar. Tiguan are calculator implicit pentru frana de mana, care este electronica.

Iar eu nu trec acum de la Tiguan la SX4; Tiguan am avut acum doi ani, dupa care am trecut la un Golf 6. Si credeti-ma ca Tiguanul nu este un monument de fiabilitate :D

Acum am si un Megane 3 tce, iar partea buna este ca SX4 si Megane au jante compatibile; asa ca, probabil voi folosi un singur set pentru iarna >:D<

Offline bogogica

« Răspuns #18 : 27.Mai.2012, 06:15:17 p.m. »
Da, luand in calcul argumentele de mai sus, incep sa imi apreciez si eu masina putin mai mult, dar totusi, astept o parere a ta si dupa ce o sa o folosesti 1-2 ani, sa vedem atunci cat de solide or sa ti se mai para si tie. Cand am luat masina si eu eram extraordinar de incantat si o laudam tuturor (cunoscuti sau nu). Acum, dupa 15.000 euro dati pe ea si aproape 2 ani trecuti, avand timp sa o analizez/testez eu am reusit sa imi explic de ce este cea mai ieftina din segmentul ei. Si nu, nu este ieftina pentru este cea mai buna si se vinde in milioane de exemplare ;). Are destule probleme. Acum depinde de cat de mult esti dispus la compromisuri. Eu se pare ca nu mai sunt atat de indulgent precum alti colegi de forum. Nu stiu, poate eu am alt sistem de valori pentru banii cheltuiti; sistem ce ma tine in loc sa o vand si sa ma reorientez catre alta masina.

Partea cu jantele compatibile nu este chiar adevarata.....am cautat in toamna de am inebunit jante compatibile si pur si simplu nu exista (excepand cele de fiat sedici). Au dimensiuni comparabile, dar difera distanta dintre prezoane.

Offline MMM

• Newbie
  • *
« Răspuns #19 : 27.Mai.2012, 06:29:34 p.m. »
114,3 SX4

114,3 M3

ce difera este alejajul central 66,1 M3, 60 SX4;