Autor Subiect: Nikon D3100  (Citit de 5521 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bogdanb

Nikon D3100
« : 15.Mar.2012, 12:48:35 p.m. »
Dupa evaluari aprofundate ale mai multor competitori din aceeasi zona de pret (bineinteles entry-level) , pana la urma a castigat Nikon cu o oferta de nerefuzat: D3100 + 18-55VR + 55-200VR. Plus cadou de la dealer, geanta sau rama foto.
Am ales rama foto fiindca mai intai geanta aveam si apoi, asa e politic... ;)

Nu am apucat sa fac prea multe cadre cu el, evident. Pare ca face exact ce scrie in recenzii, nu mai mult nu mai putin.
Stie AUTO si scenele tipice ca orice compacta, are toate modurile manuale tipice aparatelor mai pretentioase. Ce imi place si cred ca-l scoate in evidenta sunt doua functiuni: modul "Ghid" care te intreaba ce vrei sa pozezi si iti seteaza aparatul functie de ce raspunzi si focalizarea cu tracking (adica daca subiectul se misca in cadru mentine focusul pe el (prin unul din cele 11 puncte de focalizare.
Imi mai place faptul ca afiseaza absolut toate setarile in vizor. Ce nu are totusi, afisajul nu se stinge cand te uiti prin vizor.
Impresia de pana acum este ca face exact ce ar trebui sa faca un DSLR entry-level: Nu doar sa faca poze mai frumoase decat cu o compacta, dar sa te ajute sa deprinzi tehnica fotografiei prin indicatii si exemple.
Mai jos cateva poze de exemplu:
Prima este cu obiectivul 18-55. A doua este cu 55-200:
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Nikon D3100
« Răspuns #1 : 15.Mar.2012, 12:52:43 p.m. »
Sa-l stapanesti sanatos si sa faci numai poze frumoase cu el !

Cat fu scoru' si de unde l-ai luat ?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Batranul

« Răspuns #2 : 15.Mar.2012, 03:50:43 p.m. »
Doua chestii vreau sa iti spun:
- un 'ghid' daca vrei sa inveti una alta gasesti aici http://www.nikonisti.ro/primii-10-pasi-in-fotografia-digitala
- stiam - nu garantez - ca daca te inscrii pe forumul nikonisti.ro iti poti extinde garantia la aparat pana la 3 ani; intra colo si arunca un ochi.

Lumina buna!
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline bogdanb

« Răspuns #3 : 15.Mar.2012, 06:28:33 p.m. »
Este oferta oficiala, e prezentata la toti distribuitorii Nikon (F64, emag, evomag, etc...) dar si pe nikon.ro
Cu cadouri (care variaza de la un distribuitor la altul) costa 2500 RON.
Adevarat cu garantia, daca inscrii pe site la Nikon aparatele primesti automat extindere de garantie de 3 ani.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #4 : 16.Ian.2013, 01:37:16 p.m. »
Ma uitam si eu cu mult interes la un Nikon D3100. Oferta acum arata cam asa: 1699 lei cu obiectiv 18-55, 1799 lei cu obiectiv 55-200.
Eu sunt mega beginner, nu am mai folosit DSLRuri pana acum, asa ca ma intrebam care obiectiv ar fi mai indicat pentru inceput. Ca si bani, ar fi clar mai avantajos sa-mi iau Nikonul direct cu ob 55-200, si apoi sa-i adaug ob 18-55 care costa ~499 lei (fata de 899 cel de 55-200). Per total as iesi mai bine, insa nu stiu daca il pot cumpara chiar acum, probabil voi fi "blocata" macar o vreme cu un singur obiectiv. Asa ca poate ma ajuta cineva cu o parere: pentru inceput ce ar fi mai bine sa folosesc, 18-55 sau 55-200? (Stiu in esenta cam care e diferenta intre cele doua.)
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline cristidav

« Răspuns #5 : 16.Ian.2013, 02:20:22 p.m. »
Incepe cu 18-55, obiectivul de kit. 18 (wide angle) si 55  (portret angle). 55-200 echivaleaza cu aproximativ un zoom 3x-7x. Cam asa ceva.

Cat petnru posesor, sa-l foloseasca sanatos si sa faca, pe cat posibil, cat mai multe poze fara blitz :) (alea-s poze frumoase si adevarate)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

• Hero Member
« Răspuns #6 : 16.Ian.2013, 02:56:54 p.m. »
cat mai multe poze fara blitz :)
Pentru asta cred ca-ti trebuie cat mai multa lumina. Naturala. :)

PS: merci pentru raspuns.

Offline shogunu65

« Răspuns #7 : 16.Ian.2013, 03:12:21 p.m. »
eu iti recomand sa imprumuti unul de la o cunostinta ... asa o saptamana sa zicem. Sau sa inchiriezi ... oricum sa te joci cu unul mai multe zile. In final daca iti place, te acomodezi cu el, recomand cumpararea unui SH care sa fie putin folosit. Majoritatea dslr urilor au countere si se poate verifica nr. de cadre.

Sustin cele de mai sus cu urmatoarele argumente:

- majoritatea incepatorilor folosesc dslr ul pe modul auto
- majoritatea posesorilor ajung la concluzia ca e prea greu / voluminos pentru excursii sau concedii (un body are peste 500g iar obiectivele pot sari de 1 kg)
- Pretul de achizitie ptr. un SH este cam cu 50-60% mai mic. Acelasi lucru e valabil si pentru obiective.
- Obiectivele de kit sunt destul de slabe ca si performante, in primele luni de folosinta vazand ca nu ies foto cum ies altora (sunt mii de exemple pe diverse site uri) vei dori un obiectiv mai performant.
- Fotografia nu o face aparatul, o face fotograful daca are lumina potrivita si daca a citit cateva cursuri de foto (si neaparat manualul aparatului).
- Detin dslr de aproape 6 ani, sunt la nivel de amator, am cumparat 1 singur obiectiv nou, restul (vreo 5) sunt SH sau obiective vechi fara parte electronica (rusesti / japoneze care au fost fabricate ptr. foto pe film).

Ce avantaje vad eu in a fotografia cu dslr:
- fotografii mult mai clare (daca fotograful citeste manualul de utilizare)
- fotografii care se pot printa in format mult mai mare
- portrete sau fotografii macro in care fundalul este blurat, pentru ca obiectivele au deschiderea diafragmei maxima mai mica decat la point and shot (f3.5 la obiectivul de kit la nikon D3100).  
- reproducere mai fidela a culorilor (poti sa tragi in format RAW si apoi sa editezi in Lightroom sau Photoshop). Asta au si unele camere digitale mai rasarite.

In concluzie mai ok iei un bridge rasarit (pana la 1500 lei) si faci poze pe diverse moduri (in afara de AUTO) apoi daca nu te mai multumesc acele poze sau aparatul poti sa dai banii pe un dslr. Dupa aia sa fii pregatita sa dai bani pe obiective / blitz / trepied etc.. In afara de obiective toate celelalte au ritm de devalorizare similar cu telefoanele mobile ... in sensul ca in un an sau doi se evapora jumate din valoare :)

• Hero Member
« Răspuns #8 : 16.Ian.2013, 03:41:28 p.m. »
Iti multumesc mult pentru parerea detaliata :pardon:
In general nu ma dau in vant dupa a cumpara produse sh (decat poate daca cunosc persoana de la care cumpar), si nici nu as da o gramada de bani pe un bridge (il consider un pic mai rasarit ca o camera foto). Tocmai de asta vreau un DSLR, pentru ca vreau sa ma joc cu el, vreau sa invat sa-l folosesc :) In mod cert voi citi manualul si ma pregatesc si de niste live sessions cu varul meu (care are hobby-ul asta de ceva vreme :D), plus eventual ceva vizionare de tutoriale. Timp sa fie! :)

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #9 : 16.Ian.2013, 03:45:49 p.m. »
De acord cu colegul de mai sus, asa se intampla si in cazul: "prima mea masina fiindca am luat permisul", Q7(nou) sau un Logan SH(sa zicem)  ;)
Go Terios!!!:)