Autor Subiect: Plantare copacei  (Citit de 5116 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Leutz

Re: Plantare copacei
« Răspuns #20 : 18.Apr.2015, 11:29:44 a.m. »
Daca vrei, da-mi un PM si-ti recomand un loc de unde sa iei pe gratis butasi (cati vrei tu), din soi local, nealtoit, crescut spontan => rezistent nativ conditiile de clima si daunatori  :D. Trebuie doar sa citesti un pic, sa stii cum sa-i iei si ce sa le faci sa se prinda. Daca nu se prind  :D, ramai cu un weekend de leneveala la aer curat si soare, deci tot e bine.

"- Înmulţirea prin marcotaj simplu prin arcuire dă 22,2-28,8 mii marcote/ha iar marcotajul prin strangularea şi muşuroirea lăstarilor semilignificaţi a dat 48,2-69,4 mii marcote/ha (I.Botu, 1987). Materialul biologic obţinut din marcotaj ca de altfel şi din drajoni prezintă un sistem radicular slab necesitând fortificare în câmp sau platforme de înrădăcinare.
- Înmulţirea prin butaşi semilignificaţi (mijlocul lunii iunie) este o metodă promiţătoare la unele soiuri de alun. Baza butaşilor se tratează cu o soluţie de acid betaindolil acetic (sau cu substante permise in agricultura ecologica) în concentraţie de 1000 ppm."
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #21 : 18.Apr.2015, 01:00:47 p.m. »
Si eu am plantat anul trecut 10 meri in spatele blocului si anul asta un brăduț (cu taica miu) in curte. Din pacate brăduțul nu cred sa se prindă... ceva nu am facut bine.

Sent from my 
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14541
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #22 : 18.Apr.2015, 03:40:44 p.m. »
Si asta este primul meu pom, pe care l-am plantat acum 6 ani, un visin care face niste fructe foarte bune.

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline hugbear

« Răspuns #23 : 18.Apr.2015, 07:41:11 p.m. »
Daca vrei, [...]
Tu ce crezi, vreau? :D
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #24 : 31.Oct.2015, 02:43:49 p.m. »
Pomi fructiferi columnari pentru terase și balcoane.
« Ultima Modificare: 31.Oct.2015, 02:46:09 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro

The following users thanked this post: hugbear

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #25 : 11.Ian.2016, 12:06:35 p.m. »
Am ramas dator @miaunicai cu poze ale arbustilor pe care-i ingrijesc la serviciu. In prima poza sunt un cycas, un trandafir japonez si un maslin, in cea de-a doua un curmal sadit dintr-o samanta adusa din Antalya acum 10 ani. Lamaiul l-am postat anul trecut. Nu a mai evoluat pentru ca s-a luptat pentru viata lui cu niste paduchi minusculi care secretau o panza fina alba si umpleau frunza de un clei dizgratios.
  • SX4 by Giugiaro

Offline miaunica

« Răspuns #26 : 11.Ian.2016, 02:38:23 p.m. »
Foarte frumoase! Curmalul creste tare greu! Oare daca nu e altoit, produce ceva?
Eu readuc la viata niste orhidee dupa ce le-am administrat fertilizator...le terminasem...si-au mai facut si niste puricei lipiciosi, ca mierea...ma straduiesc sa le spal cat de des pot cu otet, ca sa le vindec.
cainii au stapan...pisicile au anturaj

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #27 : 11.Ian.2016, 03:22:55 p.m. »
Nu cred ca acel curmal va face fructe, pentru ca nu l-am văzut înflorit pana acum. Tatal  lui avea 15 m și făcea niște curmale galbene. Dintr-una am extras sămânța din  care a crescut dansul. L-Am adus la serviciu când n-a mai încăput în balconul de acasă. 
În schimb, maslinul importat din Grecia este altoit și a venit cu măsline în el. Aici însă nu a înflorit.
A înflorit însă lamaiul de la Lidl,  atacat ulterior de aceeasi specie de insecte care creaza un strat lipicios pe suprafața frunzei.
Cu orhideele nu m-am împăcat,  decât cu specia Ludisia discolor  (orhidee de pamant) din fotografie, care este acum în floare. Dacă îți place, îți pun la primăvară un lăstar intr-un ghiveci. Anul trecut am dat la trei prieteni și deja la unul a înflorit. .

Orhidee de pamant
  • SX4 by Giugiaro

Offline miaunica

« Răspuns #28 : 11.Ian.2016, 04:56:55 p.m. »
Saru-mana anticipat!
cainii au stapan...pisicile au anturaj

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #29 : 13.Dec.2016, 11:38:39 a.m. »
În schimb, maslinul importat din Grecia este altoit și a venit cu măsline în el. Aici însă nu a înflorit.

Azi am remarcat prima floare pe care maslinul meu a facut-o de cand il am in posesie.

Din pacate, orhideei de pamant nu i-a mers foarte bine, radacinile au putrezit de atata udat asta vara si abia am salvat o tija. Sa vedem cum va trece iarna asta.
  • SX4 by Giugiaro