Facand un calcul mai mult decat simplu, cu ajutorul bonurilor de la benzinarie, stupoare....mi-a iesit un consum de aprox 6,76.....%. Se pare ca CB te cam trage in piept cand vine vb de consum.
...trage si la mine, cam cu juma' de kil.
Salutare.
Eu am lucrat in domeniul petrolier ceva vreme. Trebuia sa mai tinem cont si de un aspect . Diferentele de temperaturi . Cand temperaturile sunt mari densitatea scade , benzina fiind mai volatila , ocupand un volum mai mare in rezervor in acest caz inregistram un consum mai mic .
Cand temperatura exterioara si implicit in rezervor scade densitatea benzinei creste iar in rezervor vom avea un volum mai mic de benzina dar si un consum mai mare , fiind mai densa pompa va "trage " o cantitate mai concentrata de combustibil .
Nu ati observat niciodata , in sezonul rece , ca atunci cand alimentati ziua de la pompa ( cand benzina are 17-18 grade din tancul benzinariei iar afara sunt undeva in jur de 0 grade) indicatorul de pe bord indica un anumit nivel iar a doua zi dimineata indica un nivel mai scazut ?
In alta ordine de idei postez si eu un consum recent la 550 km (extraurban) parcursi pe CB indica 6.7 . O sa caut si cat am alimentat. In mediu urban numai cuvinte de lauda 8.2 % in anotimpul cald .