Autor Subiect: Consum swift  (Citit de 107108 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Gen: Bărbat
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
Re: Consum swift
« Răspuns #110 : 29.Oct.2009, 10:15:27 a.m. »
sa nu ma intelegi gresit.Nu spun ca minti...Dar e greu de crezut ca un catalizator se poate infunda din cauza schimbarii treptelor in regim normal (eu totusi consider ca schimbatul treptelor peste 2500RPM pana in 3500RPM este un regim de schimbat normal)
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline Trixi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 376
« Răspuns #111 : 29.Oct.2009, 01:17:14 p.m. »
chiar nu sunt omul care sa creada ca detine singur dreptatea.eu imi zic doar parerea personala si fiecare este liber sa traga concluziile.
fact: catalizatoarele se infunda,una dupa alta in jur de 80.000 de km in Ungaria(in principiu la soferite,sau soferi care nu sunt cunoscuti ca ar conduce sportiv)
fact: swiftul are cuplu maxim  (NM@RPM): 116@4200,dupa carte.

cei care conducem mai sportiv,stim chiar foarte bine,ca sub 4000 motorul este mort si in asa fel schimbam superioara ca sa nu picam sub 4000.cum am precizat,nu sunt mecanic si nu cunosc notiunile tehnice,insa pot sa zic din propria experienta,ca masina "trage" cel mai bine intre 4000-5500.acolo ii place cel mai mult,de aceea mi-am permis sa zic,ca la 2800 ,doar dupa parerea mea,este foarte subturata.

nu as vrea sa inteleaga cineva,ca daca nu isi "chinuie" motorul,atunci nu e suficient de smecher.nici pe departe nu e vorba de asta,doar ca vorbim aici de o benzinara japoneza.pt ea,regimul normal este altul decit al motoarelor europene.

Offline despada

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 257
« Răspuns #112 : 30.Oct.2009, 08:14:14 p.m. »
Salutare tuturor ,

Brasov - Bucuresti ( dus -intors ) + "plimbare" pe la Piata Presei Libere , Baneasa , Tei  = 5.6%

pe Brasov - Bucuresti aprox 3000ture 80-90 , a 4-a   = 5.1%
La intoarcere , la iesirea din Bucuresti  aveam 5.7%
pe Bucuresti - Brasov tot pe la 3000ture 80-90 , a 4-a preponderent , rar a 5-a
La destinatie , in Brasov 5,6%

Dpdv al consumului ma declar multumit .

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

« Răspuns #113 : 01.Nov.2009, 07:26:34 a.m. »
ce am constatat pana acum. Masina asta poate consuma si 4.6%-4.8%, dar foarte usor poate consuma si 10-11%. Acum depinde de cat de mult iti place sa o "calci". Eu personalMerg in oras cu o medie de 8-9%[in iasi] iar in afara cam 6.2%[asta e consumul la care se arunca cand depasesti 120km/h si 3500-4000 de rotatii]. La peste 140 deja vorbim de cifre precum 9-10% in afara orasului.. Deci masina iti consuma cat vrei tu sa consume.. Sau in functie de cat de mult te grabesti. Pe un trasesu pe care il fac regulat de 100 de km am scos intr-o zi 7.5%, iar aseara, din lene sa o calc am scos 5.3%.. Deci drumuri bune si calcati pedala si in functie de pretul afisat la pompa. Ca una e sa faci plinul dupa 650 de km si alta e sa il faci dupa 350-400 :)

Offline despada

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 257
« Răspuns #114 : 01.Nov.2009, 03:22:24 p.m. »
ce am constatat pana acum. Masina asta poate consuma si 4.6%-4.8%, dar foarte usor poate consuma si 10-11%. Acum depinde de cat de mult iti place sa o "calci". Eu personalMerg in oras cu o medie de 8-9%[in iasi] iar in afara cam 6.2%[asta e consumul la care se arunca cand depasesti 120km/h si 3500-4000 de rotatii]. La peste 140 deja vorbim de cifre precum 9-10% in afara orasului.. Deci masina iti consuma cat vrei tu sa consume.. Sau in functie de cat de mult te grabesti. Pe un trasesu pe care il fac regulat de 100 de km am scos intr-o zi 7.5%, iar aseara, din lene sa o calc am scos 5.3%.. Deci drumuri bune si calcati pedala si in functie de pretul afisat la pompa. Ca una e sa faci plinul dupa 650 de km si alta e sa il faci dupa 350-400 :)

De acord . Bine spus .
Multi spun ca Swift-ul are un motor de turatie , de acord , te baga in scaun dupa 4500 si la fel ca sa o iei de pe loc iti trebuie cuplu , pe care din nefericire il obtii sus ...insa la fel de bine motorul asta poate intretine deplasarea mai lenesa a masinii fara a ii da talpa , si aici e zona economica . :D Prezenta mea intr-o depasire e mereu din postura de vehicul depasit insa , bugetul e mai important decat timpul pentru mine

Offline smiles

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 38
  • Suza Swift GLX
« Răspuns #115 : 02.Nov.2009, 08:58:11 a.m. »
 :) A mea a ramas cu consumul mediu la 5.8l ...Nu conduc sportiv,consumul este mai degraba in oras,si chiar NU stiu daca aceast consum este real...nu l-am verificat prin alta metoda
In schimb pot sa afirm ca foarte greu am coborit aceasta cifra la 5.7 dupa un drum la Bucuresti...dar si-a revenit la 5.8 cum am ajuns home!
Nu prea ajung la 5000 ture.....poate in depasire!
Cum pot sa ma conving la aceata cifra 5.8 este reala?Coincide si consumul mediu dat de producator!...poate s-a blocat calculatorul la 5.8? :)
Simplu,Eco

Offline gabin

« Răspuns #116 : 02.Nov.2009, 09:51:53 a.m. »
Si eu tocmai am facut un drum Bucuresti-Predeal, iar consumul a fost de 9.5%

la dus:bucuresti-ploiesti am mers cat mai decent 70-80km/h localitati, 100-120km/h in afara localitatilor. Incepand cu centura ploiestului am incerput sa merg mai "blana" viteza medie fiind de vreo 160km/h, iar pe serpentine mergeam foarte turat astfel incat masina sa aibe acel "zvac" la apasarea acceleratiei si sa nu am probleme la depasiri.
la intors:s-a mers in coloana toata partea cu serpentine aproximativ...iar apoi de prin breaza-campina, normal, cu 120-140km/h, apoi pe centura Ploiesti-ului iar in coloana..iar Ploiesti-Bucuresti 120-140km/h, rareori mergeam putin mai tare..

La dus am fost 3 persoane in masina cu bagajele aferente, iar la intors 5 persoane cu bagaje.
'08 Suzuki Swift Sport 1.6 VVT .:. Apex .:. Ferodo .:. Enkei
"Pe masura ce faci imbunatatiri costisitoare masinii, creste riscul de a o accidenta."

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #117 : 02.Nov.2009, 10:19:49 a.m. »
Traiasca tie,unde ai bagat 5 persoane si bagaje? =))
Vezi ca daca te opreste garcea cu 5 persoane in masina poti sa ti-o iei,ca noi n-avem decat 4 locuri..
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #118 : 02.Nov.2009, 10:31:26 a.m. »
Pai , poate erau doar posete? :D :D 1 mascul + 4 dame incap.
Go Terios!!!:)

Offline gabin

« Răspuns #119 : 02.Nov.2009, 10:32:13 a.m. »
Bai nici mie nu imi vine sa cred cum de au incaput bagajele, 2 trolere (medii), 2 genti si un ghiozdan, tot ce stiu este ca pasagerul din fata avea la picioare butelca cu solutia de spalat parbrizul pt ca aia nu a mai incaput :))
Stiu ca nu am voie sa fim mai mult de 4 in masina, dar a trebuit sa fac o exceptie. Atatea centuri ai in masina, atatea persoane ai voie sa transporti :D

PS: in spate au stat 2 fete si un baiat destul de ok, iar masina era super-super lasata, ceva la modul:

'08 Suzuki Swift Sport 1.6 VVT .:. Apex .:. Ferodo .:. Enkei
"Pe masura ce faci imbunatatiri costisitoare masinii, creste riscul de a o accidenta."