0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Salut baietiAsa cum spune si titlul topicului as fi interesat sa achizitionez un vitara model 96-98 ca sa ma incadrez si intr-o taxa de mediu acceptabila, am si gasit cateva prin Germania, dar as fi interesat sa stiu daca aceste modele au toate reductor si sateliti? Daca nu au toate cum imi dau seama care au pentru ca in descrieri nu prea scrie, sau scrie sub alta forma si nu stiu eu?Nu am gasit nicaieri explicit aceste lucruri, dar stiu ca in teren accidentat ajuta foarte mult, asa ca m-as orienta spre un model care sa aibe aceste doua lucruri. Poate daca cineva are timp ne si explica mai detaliat cu cat cresc eficienta fata de o masina 4x4 fara aceste elemente!?Imi cer scuze ca poate pentru uni par chiar pe langa situatie, dar asa e la inceput pana incepi sa te prinzi de unele chestii...
Vitara nu are diferential central deci poti conduce in 4x4 NUMAI pe suprafete cu aderenta scazuta care sa permita compensarea diferentelor de rotatie intre punti prin alunecarea rotilor pe suprafata respectiva.Principiul diferentialului liber este foarte bine explicat (in engleza):