Spre rusinea mea am ajuns sa citesc informatiile legate de garantie de pe site-ul Suzuki dupa ce am dat comanda pentru o Vitara. Nu zic ca mi-as fi schimbat optiunea dar ma consider o persoana care face alegeri constiente.
Sectiunea legata de garantia extinsa este aici:
http://www.suzuki.ro/autoturisme/suzuki/garantie/termeni-si-conditii/#componente.
Ce m-a suprins in mod neplacut ca nefiind acoperit de aceasta "garantie extinsa":
*Caroserie (inclusiv coroziunea şi perforarea) - stiam ca garantia standard in industrie e de 12 ani la marcile chiar si la marcile de volum (exceptie Dacia).
*Vopseaua - aici nu stiu care-i norma in industrie
*Sistemele de comunicare şi cele audio, echipamentul de navigaţie; asta nu o inteleg de fel, sunt sigur ca desi echipamentele respective nu sunt produse de Suzuki ci de un OEM (Bosch in cazul Vitara), OEM-ul respectiv asiguran servicii post vanzare care nu sunt disponibile utilizatorului.
*Despre suspensii nu se pomeneste nimic, in consecinta componentele suspensiei sunt considerate consumabile?
Care-i experinta voastra vis-a-vis de aceste componente? Sunt ele acoperite de "o garantia standard" alta decat cea de 5 ani?