Autor Subiect: Sfat achizitionare Suzuki  (Citit de 15368 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabi males

Re: Sfat achizitionare Suzuki
« Răspuns #80 : 30.Aug.2019, 06:40:19 p.m. »
Practică Suzuki buy-back ?
Știu de exemplu că Ford, Toyota, Mercedes au sistem de buy back dar oferta e mult sub prețul pieței pentru mașină veche.
Se poate incerca o evaluare la Ford, ei accepta orice marca la buy back.
Da, se practică și, cei de la care mi-am luat mașina, știu că sunt corecți la evaluare.
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

The following users thanked this post: Fujitsu

Offline shpeedy

« Răspuns #81 : 30.Aug.2019, 06:46:22 p.m. »
Contrar opiniilor enuntate, eu recomand pastrarea SX-ului Classic...

Fiind din 2010, inclin sa cred ca e vorba de un Euro5 - adica nu o diferenta atat de mare fata de mai actualul Euro6 (141g/km vs 127g/km). Minimul de dotari de securitate pasiva le ai deja pe masina. Aaa, ca mai castigi 1L la consum cu un motor mai nou - la 85k km parcursi asta ar fi insemnat cam 1,200Euro... in 9 ani de zile...

Cu privire la portbagaj, de cate zile pe an ai nevoie de cei extra 160L ai portbagajului? Mai mult de 2 luni, cumulat? Ce faci cu restul de 10 luni? Astfel, timp de 10 luni / an ai merge cu o masina mai lunga, mai mare, dar goala... Nu am retinut unde traiesti, dar in Bucuresti am ajuns sa apreciez fiecare cm in minus al SX-ului fata de alte masini.

Materiale / calitate a finisajelor - nu e SX4 Classic un etalon al finisajelor si materialelor utilizate, dar mie personal mi se pare peste noile modele (nu ma intelegeti gresit - nu zic ca problema e doar la Suzuki; toata industria a ajuns la acest rezultat). Daca mai luam in calcul cresterea de pret dintre 2010 si acum...

Da, partea buna e ca acum primesti multe sisteme/gadget-uri (o parte impuse de reglementari, o parte apanajul pietei concurentiale) - dar asta inseamna si multa electronica (cu care eu personal nu ma simt foarte comfortabil). Basca faptul ca o parte din sisteme se pot aduce si pe SX4 Classic (unele poate chiar cu mai putina bataie de cap in utilizare - vezi o Navi cu Android vs SLDA-ul cu Android Auto / Apple Carplay)...

Revenind la pret, indiferent cat iei acum pe ea (5-6k Euro), oricum trebuie acoperita si diferenta care nu e deloc mica, iar perspectivele nu sunt chiar cele mai optimiste. Peste 3-4 ani, daca inca ai ganduri de schimbare, tot mai iei un 3k Euro pe SX4...

My two cents...

In alta ordine de idei, Da, practica si Suzuki buy-back, bineinteles in conditiile stiute de buy-back, pentru ca trebuie sa scape si ei cumva de masina achizitionata...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: hugbear, gabineg, vali22

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #82 : 30.Aug.2019, 07:02:58 p.m. »
Total de acord cu @shpeedy. Si eu am SX4 din 2009, un pic mai vechi si mai putin accesorizat ca al tau, cu 86000 km la bord. Merge foarte bine si nu il dau, pentru ca nu vad cu ce l-as putea inlocui. Nu ma intereseaza AT, electronica de tip SLDA ma lasa rece si m-am obisnuit cu portbagajul mic. Am si unul extern.
Pana nu cade ceva care sa ma oblige sa bag bani in reparatii, sau pana imi inchide d-na Firea accesul in Bucuresti sau pana scoate Suzuki ceva care sa ma convinga, nu o schimb.

Iar daca n-ai inca solutie de finantare, cu atat mai mult...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: hugbear, shpeedy, vali22

Offline Fujitsu

« Răspuns #83 : 30.Aug.2019, 07:21:00 p.m. »
Scaune incalzite, faruri mai puternice, cutie automata, motor mai performant, - cu trecerea anilor conteaza unele lucruri ...
Fiecare judecam din propriul punct de vedere.

@vali22 Daca a incoltit in mintea ta sămânța schimbării mașinii - do it si bucura-te de o masina noua !
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

The following users thanked this post: vali22

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #84 : 30.Aug.2019, 07:22:28 p.m. »
La buy back in 2017 radacini mi-a oferit 3000€, dab 4000€, iar eu am vandut-o pe aitovit cu aprox 4600€
recomand buyback numai daca esti in criza te timp
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
« Răspuns #85 : 30.Aug.2019, 07:53:09 p.m. »
Ce m-ar tenta si va continua sa ma tenteze este cutia automata. Este intr-adevar foarte comoda mai ales in oras. Si in Ploiesti s-a aglomerat si "salbaticit" foarte tare traficul. Insa stau sa ma gandesc daca dorinta asta a mea merita un efort de cel putin 15000 euro (=20000-5000 cat iau pe asta) pe care trebuie sa-i finantez (deci mai urmeaza si dobanzi, comisioane etc). Multumesc mult pentru sfaturi. O sa mai cuget. Inclin sa le dau dreptate lui @shpeedy si @gabineg. Desi chiar imi doresc o schimbare. Dar trebuie sa fiu si realist.Banii nu se fac asa usor. Daca pica ceva la asta si nu se merita reparatia o sa fac "mutarea" cu siguranta. Dar pana acum, la fiabilitate (care este mult peste frantuzesti si europene-parerea mea-)nu am ce sa-i reprosez. De aceea si vreau sa continui cu Suzuki.
PS: @Fujitsu daca e cea din avatar...e frumoasa. Si culoarea este super. Sa o porti sanatos!
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

The following users thanked this post: gabineg, Fujitsu

Offline ntire2000

« Răspuns #86 : 31.Aug.2019, 12:20:45 a.m. »
Salut! Nu am mai postat de mult. De vreo cativa ani. Am un Sx4 2010. Acum are 82100 km. Toti facuti de mine. Revizii facute in service-ul afiliat firmei de unde am cumparat-o chiar si acum. Sunt foarte multumit de ea.

Mai fa vreo suta de mii de km si apoi gândeste-te sa o schimbi.
Eu am dat Ignis-ul la 202k km cu 2700 de euro, 13 ani vechime.
Am dat-o pentru ca simteam ca se apropie încet dar sigur investitii necesare la o astfel de vechime si rulaj, si nu mai merita sa astept sa bag bani în ea pentru ca apoi sa o vând doar pentru a-i recupera.
A ta are rulaj mic, probleme n-au ce sa apara daca ai facut revizii la timp si nu ti-ai batut joc de ea.
Si la 200k km tot o sa mai iei ceva bani pe ea, iar pâna atunci apar electricele la preturi accesibile.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #87 : 31.Aug.2019, 08:41:50 a.m. »
Daca totusi vrei sa schimbi masina cu toate ca eu sustin parerea lui @speedy eu zic sa te orientezi la ceva din gama Mazda care au SKYACTIV TECHNOLOGY(dupa parerea mea este cea mai tare tehnologie la ora actuala).
Eu am cu batrinul SX4 206.000 si in ca mai duce, cu trecerea anilor nr. ocupantilor a scazut la 2 asa ca bancheta din spate tine loc de depozitat bagaje, iar porbagajul de restul de ustensile(lada frigorifica ...etc).
Adevarul ca si eu mi-as dori o cutie automata tot din cauza traficului dar inca nu am puterea financiara sa schimb masina
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

The following users thanked this post: shpeedy

Offline shpeedy

« Răspuns #88 : 31.Aug.2019, 09:58:06 a.m. »
Scaune incalzite, faruri mai puternice, cutie automata, motor mai performant, - cu trecerea anilor conteaza unele lucruri ...
Fiecare judecam din propriul punct de vedere.

Scaune incalzite Suzuki pune de cativa ani buni pe modelele sale - am;
Faruri mai puternice - tehnologia a evoluat si in materie de piese de schimb a.i. becuri halogen bune se gasesc; ok, cu un compromis fata de xenon/led (putere mare vs durata de viata), dar daca nu ai drumuri multe pe intuneric as zice ca poti trai confortabil si cu solutia clasica...
Cutie automata - doar daca te pasioneaza subiectu'; recunosc ca m-a lasat rece pana acum - nu o consider indispensabila. Si inca un fapt - pentru a remedia neajunsurile cutiilor automate clasice (consum mare, reprize mai slabe comparativ cu echivalentul manual), preponderent mecanice, in acest cutii automate moderne s-a bagat acum si suficienta electronica (fata de cutiile manuale care au cam ramas ... mecanice - adica fier-pe-fier).
Motor mai performant - asta e discutabil: pentru a scoate mai multi cp dintr-un motor chiar mai mic ca cilindree s-a recurs la inca o componenta in miscare - turbina - cu aspectele ei bune si mai putin bune (introducerea unei componente in plus intr-un sistem mareste complexitatea sistemului si - de aici - riscul de a crapa ceva daca nu este manuit cum trebuie. Nu vreau sa fiu inteles gresit - inteleg castigul in performanta al motoarelor turbo, dar caut sa-mi pastrez big-picture-ul. Iar la modul subiectiv - mi-e cam frica de un motor turbo pe coajele noastre de masini, prin prisma pastrarii propriului permis de conducere... ;)

Acuma, o sa fac o paralela intre ce am primit in urma cu 9 ani in schimbul a aprox. 12k Euro si ce am primit acum doua saptamani:
- ok, pretul la SX4 (in nivelul de maxim de echipare de atunci - GS) a rezultat in urma unui discount si a 3 tichete Rabla (asa functiona in 2010), pe cand la Ignis (in nivelul mediu de ehipare - GL+) a fost doar discount, dar in final cam aceeasi suma am platit din buzunar;
- comparativ, SX4 are peste Ignis - AC automat vs AC manual, 5 locuri vs 4 locuri, portbagaj mai mare, motor mai puternic, un 4x4 mai capabil, 8 difuzoare vs 4 difuzoare, materiale mai OK (vezi polita portbagaj si capitonajele usilor), proiectoare de ceata reale (nu pe post de DRL, ca la Ignis), bec prezent si traseu de priza suplimentara tras in portbagaj;
- Ignis fata de SX4 are: dimensiuni mult mai compacte si o modularitate a spatiului interior (raportat la dimensiuni) cum rar am intalnit, TPMS, SLDA, mai multe setari pe parte de gadget-uri, HDC.

Concluzia: fata de 2010, cand lumea isi revenea cat de cat dupa criza (si preturile la fel), acum suntem in fata realitatii ca preturile la masinile noi au cam crescut (parte datorita dezvoltarii pietei, parte datorita sistemelor primite acum in plus pe masini - multumita reglementarilor si avansului tehnologic). Primim mai putin, primim mai mult acum?! Eu inclin sa zic ca primim chestii mai inteligente si mai sigure...
« Ultima Modificare: 31.Aug.2019, 10:16:39 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: vali22, gabi males

Offline enicky

« Răspuns #89 : 31.Aug.2019, 12:11:23 p.m. »
   Daca-mi dai voie, as mai face o completare punctuala ,zic eu, importanta(chiar daca ai mentionat la "general") : tabla lui SX4 este net superioara fata de foaia de pergament de pe actualele modele Suzuki !Cat despre fetele de usi, chiar ii invidiez pe cei cu sx4.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ntire2000