Salut , acesta ar fi primul meu post / thread pe acest forum , prin care va si salut pe toti .
Nu am putut inca sa postez la descrierea masinii , pentru ca in acest moment am o dilema si sper sa gasesc aici cateva pareri in a lua o decizie.
Sa trec direct la subiect . Dupa multe cautari pe net si site-uri de " specialitate " in vanzarea masinilor ... am decis ca este timpul sa imi cumpar a doua masina ( prima ramanand prietenei ) si am ajuns la 2 variante :
Suzuki Ignis VS Suzuki Jimny
Stiu ca sunt 2 platforme destul de diferite .. dar raportul calitate pret ( din ce am citit ) ar fi cel mai ok pentru suma in jurul careia ma invart ( 2000 - 2500 euro / taxa discutabil ) .
Okey , am luat un pic forumul la purechat ieri ... dar nu pot sa zic ca am si gasit exact exact ce m-ar fi interesat .
Pareri despre consumul urban / preturi piese ( si acum ma gandesc la cele mai " banale " ..ulei / bucsi / amortizoare / placute ... sa zicem lucruriile uzuale care se schimba la un X timp ) .
Pentru Ignis am vazut ca sunt 2 modele ( sunt convins ca cineva o sa ma corecteze ) unul 4x4 iar altul simplu .
Din nefericire am inteles ca cel 4x4 ... este 4x4 permanent ... nu are diferential pt 2x4 / low ...ceea ce ma duce cu gandul al unui consum maricel pt oras ( sunt din Bucuresti ) si asa am ajuns la modelul fara 4x4 ... care am vazut ca se invarte in jurul sumei de 2000 - 2500 ( inmatriculate ) .
Pe de alta parte ... Jimny-ul ... pare o masina foarte interesanta si de oras ... cat si pentru iesire mai ... speciale ...
Cam cat de spatios este in interior / comfortabil ?
La fel daca se poate spune un pret pe piesele de baza / consum .
Si cand ma refer la preturi piese ... ma gandesc la un magazin cu preturi decente ( cum am eu in acest moment la Apaca magazinul pt Daewoo )
In mare masina asi folosi-o cam 70 % urban ( plimbari prin minunata noastra capitala ) si restul pe drumuri decente ( daca asi alege o masina care sa nu aibe 4x4 ) , iar motorul de 1.3 ajuta si la pretul asigurarii cat si eventualei inmatriculari .
Va multumesc anticipat si sper ca nu v-am plictisit cu postarea asa de lunga
. Bafta