Autor Subiect: Google pune lupa pe utilizatorii sai - 1 Martie 2012  (Citit de 12100 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: Google pune lupa pe utilizatorii sai - 1 Martie 2012
« Răspuns #30 : 31.Ian.2012, 11:39:43 a.m. »
Iti "recomanda" cautarile in functie de zona in care stai. Zona o restrange dupa IP si provider.
OK, asta inteleg. Desi mi se pare o maaaare porcarie!!

In momentul in care gaseste drepturi de copyright incalcate - postezi o poza de pe google la tine pe blog sau pe facebook, iti poate opri accesul la internet, iti poate inchide pagina de internet, iti poate cere daune materiale sau poate chiar proces penal.
Dar asta cum face? cum poate sa stie Google? Si nu inteleg de ce face Google asta, de ce nu baga politia internetului, sau ceva?
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Online bisti

« Răspuns #31 : 31.Ian.2012, 12:02:58 p.m. »
Pai principalul motor de cautare care indexeaza miliarde de fotografii e google.
In momentul in care gaseste 2 surse, se ia dupa data postarii primei poze si vede daca siteul respectiv are drepturi de copyright sau e doar un blog neinsemnat. Daca proprietarul detine drepturile necesare, poate cere stergerea pozei din siteul care a preluat-o.
In caz ca nu se sterge, actiunile sunt multiple si le-am enumerat mai sus.

Nu cred ca google se va baga sa raporteze asa ceva. Daca cel care detine copyright-ul "se prinde" ca cineva i-a copiat poza, poate cere acest lucru. Nu cred ca exista sesizare din oficiu.

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #32 : 31.Ian.2012, 12:29:43 p.m. »
Am citit si eu cateva articole acum si din cate am inteles providerul de net va fi :baston: si va fi obligat sa raporteze orice chestie dubioasa pe care o postezi sau o trimiti cuiva pe mail, de exemplu.
Nu vad cu ce ajuta inchiderea contului de Google. Acelasi lucru se va intampla cu mailurile trimise de pe oricare cont. Cel putin asa am inteles eu.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Leutz

« Răspuns #33 : 31.Ian.2012, 12:56:03 p.m. »
Nu stiam de chestiile astea, insa pe mine m-a deranjat alta chestie. Intamplator acum putin timp am vrut sa ma log-ez pe youtube si mi-a cerut sa-mi conectez contul de un cont gmail, altfel nu mai  pot accesa contul youtube. Zis si facut atunci pe moment, insa urmatoarea miscare ... cred ca renunt la ambele. Nu-mi place incercarea asta de a conecta, controla, lega .... subjuga pana la urma de serviciile proprii. Lucrurile tind sa devina religie, la fel ca Apple&Co, facebook si altele.

Pana una alta eu recomand alta solutie pentru doritorii unui mail decent. Alegeti un serviciu de email care va aranjeaza si care nu va pune in situatia de a intra intr-un "MATRIX", doar pe motivul ca e gratuit si ca asta e ... tre' sa te supui valului.
Platiti; si astfel puteti sa aveti control asupra a ceea ce faceti. Eu de ~7 ani am Yahoo platit. Dau ~20 USD/an pentru varianta cea mai mica si sunt sigur ca orice schimbare in politici se face cu acordul meu, am spam mai putin, am setari suplimentare de securitate, confidentialitate ... etc. Pana acum sunt foarte multumit de cum merge. Nu sunt client VIP insa am o chitanta; oricat de mica ar fi suma platita, reprezint mai mult decat ZERO atat cat inseamna un cont gratuit, iar asta imi da dreptul de a cere ceva in schimbul a ceea ce platesc.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #34 : 31.Ian.2012, 12:58:49 p.m. »
Exact de aceeasi problema m-am lovit si eu cand am vrut sa "sign in" pe iutub. :-?
Go Terios!!!:)

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #35 : 31.Ian.2012, 09:12:33 p.m. »
Lucrurile tind sa devina religie, la fel ca Apple&Co, facebook si altele.

Lasa-ma sa te contrazic! Doar primii 2 ani din "viata" iPod-ului au fost 100% MAC friendly, de la generatia 2 acesta n-a mai fost un produs exclusiv APPLE friendly. De altfel orice dispozitiv Apple merge excelent pe cel putin o platforma terta indiferent ca vorbim de popularul iPhone sau de mai putin popularele TimeCapsule ori aTV.
Pe de alta parte exista site-uri similare YouTube chiar si romanesti (folosesc din ce in ce mai des vplay.ro, printre singurele site-uri de profil pe platforma HTML5). Deci de unde panica asta? ;)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline hugbear

« Răspuns #36 : 01.Feb.2012, 12:48:09 a.m. »
am vrut sa ma log-ez pe youtube si mi-a cerut sa-mi conectez contul de un cont gmail, altfel nu mai  pot accesa contul youtube....  Nu-mi place incercarea asta de a conecta, controla, lega .... subjuga pana la urma de serviciile proprii.
Asta chiar NU e o problema, ci dimpotriva. Din momentul in care Google a cumparat YouTube, avea oricum acces la tot ce inseamna statistici referitoare la tine; n-a facut decat sa te scuteasca de un username si o parola in plus. Repet, in momentul de fata singura solutie (inca) viabila ramane cea legata de proxy-urile de anonimizare a traficului ce utilizeaza "tuneluri" criptate si tehnologii de ascundere a "interlocutorilor". Spun ca INCA mai functioneaza pentru ca e posibil ca in curand providerii sa blocheze protocoalele/porturile aferente acestor solutii.

Iar alternativa la Gmail, Yahoo s.a.m.d. este una cat se poate de simpla: fiecare sa-si faca acasica propriul server de mail securizat :).
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Laurentiu

« Răspuns #37 : 01.Feb.2012, 11:37:11 a.m. »
fiecare sa-si faca acasica propriul server de mail securizat :).
Si astfel sa corespondezi singur si cu tine insuti ?
Numele sau adresa "adrisantului" nu ramine pe mail la vedere ?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #38 : 01.Feb.2012, 11:57:41 a.m. »
La cat ma pricep eu, cred ca e vorba de un PC cu Linux care sa indeplineasca functia de server de mail. Pentru asta trebuie rezervat un domeniu si achizitionat un IP de la un provider.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline hugbear

« Răspuns #39 : 03.Feb.2012, 12:06:36 a.m. »
Nu neaparat. Sunt servere si pe Win. Exista solutii (chiar si gratuite) de domeniu dinamic.

Si astfel sa corespondezi singur si cu tine insuti ?
Numele sau adresa "adrisantului" nu ramine pe mail la vedere ?
Si ce? CONTINUTUL nu e la vedere.

Oricum, exista alternative si pentru cei care doresc sa-si pastreze providerii actuali:
www.instructables.com/id/Encrypt-your-Gmail-Email/?ALLSTEPS
http://www.encrypt-the-planet.com/gnupgthunderbird.htm
http://www.instructables.com/id/Go-Online-without-Getting-Snooped-Tor-The-Onion-/?ALLSTEPS
enigmail.mozdev.org/home/index.php.html
lifehacker.com/180878/how-to-encrypt-your-email
office.microsoft.com/en-us/outlook-help/encrypt-e-mail-messages-HP001230536.aspx
http://www.microsoft.com/online/exchange-email-encryption.aspx
www.dynamicdrive.com/emailriddler/
http://www.encrypt-the-planet.com/emailencryption.htm
www.thefreecountry.com/security/encryptedemail.shtml

« Ultima Modificare: 03.Feb.2012, 12:23:35 a.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon