Autor Subiect: Probleme la ambreiaj  (Citit de 66708 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline LTD

Re: Probleme la ambreiaj
« Răspuns #70 : 14.Feb.2012, 07:54:09 p.m. »
2 zile e parfum... la mine, in feb 2010 a tinut vreo 3 sapt...
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

Offline bogogica

« Răspuns #71 : 14.Feb.2012, 08:13:57 p.m. »
pai nu am zis ca a disparut de tot...dar sincer din faptul ca se tot diminueaza pe ora/km ce trece eu totusi sper ca deja maine sa nu il mai pot percepe....si prin asta nu zic ca sper sa racesc ca sa mi se infunde nasul  :D

Si ca sa revenim totusi la problema tehnica, daca pana acum nu am resimtit nici un fel de "defect", exceptand mirosul persistent, pot sa ma astept de acum incolo la ceva probleme?
Oricum, am luat aminte la cele spuse mai sus de ceilalti si incerc ca ma controlez, de cate ori banuiesc ca voi avea nevoie de ceva turatii mai multe la marshalier combinat cu derapaj / 4x4 scot ESP-ul...... poate ajuta.
« Ultima Modificare: 14.Feb.2012, 08:20:24 p.m. de bogogica »

Offline xim

« Răspuns #72 : 14.Feb.2012, 11:42:34 p.m. »
Cineva a mai zis pe aici ..combinatia nefericita cred si eu ca este intradevar,  mersul cu spatele (sau manevre ce presupun acest lucru) combinat cu modul lock, la mine mirosul a persistat cam 3-4 zile si a fost vorba de niste manevre mai insistente de intoarcere si parcare laterala.
In sprijinul idei mai vin cu un exemplu, anul trecut am urcat in zapada afanata (cca 30-40 cm), in mod lock si ESP dezactivat,  aproximativ 3-4 km, fara miros de ambreiaj. Am incercat insa sa pastrez viteza cat mai constanta si sa fac cat mai putine schimbari ale treptei de viteza.
@LTD tu la cati km faci schimbarea...pana acum cei aprox. 37k a lui @Jordan cred ca sunt "pole position", ... gresesc?
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline LTD

« Răspuns #73 : 15.Feb.2012, 07:53:41 a.m. »
nu gresesti... 42.200
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #74 : 15.Feb.2012, 09:29:34 a.m. »
În această dimineaţă am înotat un pic prin nămeţi cu 4x4 lock şi ESP off fără probleme, manevre faţă - spate ... Aseară, cu ESP on a mirosit un pic a ambreiaj ... Întrucât zăpada va mai fi din belşug vreo 2 săptămâni, studiem fenomenul - nu găsesc încă o explicaţie legată de cuplarea ESP şi fumul de ambreiaj. Una din funcţiile ESP este de a reduce debitul de combustibil cănd roţile patinează ceea ce nu ar avea treabă cu ambreiajul ci cu calculatorul ce gestionează injecţia de combustibil în cilindri. :-?
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline BXXENL

« Răspuns #75 : 15.Feb.2012, 09:42:48 a.m. »
ESP nu inglobeaza si Controlului Tractiunii, care iti franeaza roata ce se invarte in gol? Cred ca asta forteaza ambreiajul. Cand o roata se invarte in gol, ea primeste tot cuplul, si cand ti-o franeaza controlul tractiunii ajung sa se lupte transmisia cu frana.
  • SX4 1.5
Alex

Offline xim

« Răspuns #76 : 15.Feb.2012, 10:03:00 a.m. »
cred ca incepe sa se mai risipeasca "ceata" lasata de ambreiajele noastre ... pare foarte plauzibil ce zice @BXXENL
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline bisti

« Răspuns #77 : 15.Feb.2012, 10:18:46 a.m. »
nota : la Swift nou.

Eu nu am reusit sa ies din zapada cu ESP cuplat. Doar cand am scos ESP am reusit sa misc masina. Cred ca pana la urma o sa merg toata iarna cu ESP off ca sa nu omor ambreiajul. Sa nu mai zic ca la plecarea de pe loc pe zapada afanata imi trage dreapta cu ESP on si merge perfect drept cu ESP off.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #78 : 15.Feb.2012, 10:24:17 a.m. »
Interesant este ca de problema asta s-au lovit cei pe benzina. Avand in vedere cuplul mai puternic ma asteptam sa vad serviceurile de DDiS-uri si totusi nu...
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #79 : 15.Feb.2012, 10:58:16 a.m. »
nota : la Swift nou.
 Sa nu mai zic ca la plecarea de pe loc pe zapada afanata imi trage dreapta cu ESP on si merge perfect drept cu ESP off.

Văzusem oarece filmuleţe pe youtube din care rezulta că asta e o caracteristică a autoturismelor cu motorul dispus transversal deoarece planetarele au lungimi diferite şi asta dă " senzaţii false " diferenţialului.

Cât priveşte explicaţia lui @xim, pare ok ... Dar mă întreb şi eu alături de dl. Admin, de ce se întâmplă doar la benzinare ? :dknw:
 "Ghici ghicitoarea mea !"
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain