Autor Subiect: Probleme la ambreiaj  (Citit de 66714 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Probleme la ambreiaj
« Răspuns #60 : 08.Feb.2012, 11:19:39 a.m. »
    asta sa fie :-? ...

PÁNTĂ s.f. 1. Înclinare, coastă, povârniș al unui teren, al unei suprafețe; porțiune din traseul unei șosele pe care vehiculele circulă coborând.

RÁMPĂ s.f. 1. Teren înclinat, privit în sensul în care urcă. ♦ Porțiune din traseul unei șosele pe care vehiculele circulă urcând.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline xim

« Răspuns #61 : 08.Feb.2012, 01:22:34 p.m. »
La o cautare sumara dex+panta  explicatia generala este legata de forma de relief si nu are nicio treaba cu autovehiculele care urca sau coboara, cu siguranta, intr-un dictionar cu termeni de specialitate (auto/rutieri) vom regasi definitia postata.
@Laurentiu nu contest exactitatea tehnica .. imi mai amintesc cate ceva de la cursul de legislatie rutiera facut prin '96 ...intentia mea a fost de a ne reintoarce la fondul problemei, sa nu ramanem blocati in chestiuni de forma mai mult sau mai putin tehnica.

Apreciez in continuare posturile tale legate de fondul tehnic al problemelor noastre  :good:.
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline jordan

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 44
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #62 : 13.Feb.2012, 02:59:20 p.m. »
Mda, dupa 11 zile de imobilizat, telefoane, nervi, stress, am ridicat masina de la Autocobalcescu cu ambreiajul schimbat. Justificarea a fost ca s-a impotmolit in zapada kitul ca, vezi doamne, vine din Ungaria.......

Ambreiajul era terminat - am vazut discul si se dusese pana la fier - cica am avut noroc ca a fost pe o parte si nu a afectat volanta.....

Devizul - 1396 lei tva inclus din care 444 Lei manopera si 952 lei piesele. Am primit 5 % discount la piese.....si manopera 5.1 ore la 70lei/ora fara tva.
Partea fun a problemei - se pare ca a disparut din service bateria originala a masinii.....si au fost nevoiti sa-mi puna baterie noua. Cei drept rombat, dar avand in vedere ca cea veche avea 3 ani consider un fel de bonus nedorit/nesolicitat. Doar ca am cerut garantie la baterie si surpriza iar - tine factura loc de garantie - care factura?, bateria este nefacturata......sa fac tam-tam sau sa o las asa?

Primele impresii - parca e mai moale ambreiajul..in timp ma duc sa vad daca se mai regleaza...doar ca ajuns in fata blocului am incercat sa parchez cu spatele peste un damb de zapada si surpriza....iar miroase a incins ambreiajul....Cred ca problema acestui ambreiaj e la mersul cu spatele in mod auto sau lock mai ales cand o fortezi in zapada. Una peste alta raman cu parerea schimbata despre aceasta masina - fiabilitatea indoielnica....Cu prima ocazie de mers la schi o incerc sa vad cum se comporta....daca o mai tin o port cu mare grija, sa nu cumva sa se crape - parca e de portelan.

SX4 1.6 GS Silky Silver

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #63 : 13.Feb.2012, 03:18:57 p.m. »
Cred ca problema acestui ambreiaj e la mersul cu spatele in mod auto sau lock mai ales cand o fortezi in zapada.

Exact în situaţia asta ( marşarier, 4x4 lock, zăpadă) am păţit-o şi eu - aşa că susţin diagnosticul pus de tine !
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline LTD

« Răspuns #64 : 13.Feb.2012, 03:23:06 p.m. »
Mda, dupa 11 zile de imobilizat,

:( sa inteleg ca o sa ratez intilnirea de iarna???  X-(
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

Offline jordan

• Newbie
  • *
« Răspuns #65 : 13.Feb.2012, 03:59:48 p.m. »
Demontaj cu montajul dureaza circa 5 ore - daca piesele sunt pe stoc sau nu se inzapezesc pe drum. Suzuki are un timp de 4 zile lucratoare pentru livrare....asa ca daca nu ai comandat piesele slabe sanse sa fie gata pana vineri.....

SX4 1.6 GS Silky Silver

Offline LTD

« Răspuns #66 : 13.Feb.2012, 04:05:02 p.m. »
poate am noroc... le-am comandat joia trecuta, la prima ora...
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

Offline Ygi_17

« Răspuns #67 : 13.Feb.2012, 05:27:21 p.m. »
jordan ce vechime are masina? an fabricatie, km la bord? 
Daca nu te mai tin picioarele sa mergi intr-o excursie, sa urci pe munte si sa te bucuri de priveliste, atunci e timpul sa-ti cumperi un Jimny

Offline jordan

• Newbie
  • *
« Răspuns #68 : 13.Feb.2012, 09:16:27 p.m. »
SX4 1.6 gs fabricatie noiembrie 2008, cumparata decembrie 2008, inmatriculata ianuarie 2009.....37400 Km din care peste 20000 sunt facuti in Bucuresti (schimbari mai dese de viteza)......oricum o dai nu justifica caderea ambreiajului....
SX4 1.6 GS Silky Silver

Offline bogogica

« Răspuns #69 : 14.Feb.2012, 07:15:00 p.m. »
Cu siguranta este unul din calcaiele lui "SX" ambreiajul asta. Sper sa nu aiba mai mult de 2 (caseta directie fiind primul),  ca si legendarul Ahile.

Si eu am, de ieri dimineata (cand am parcat fara sa mai vreau sa dau zapada la o parte, fiind in oras si nu la mine la bloc) miros de ambreaj in masina. Culmea este ca atunci, dimineata nu a apucat sa imi miroasa mare lucru. Mirosul tragic a venit la plecarea de la pranz si a persistat toata ziua de ieri si de azi. E adevarat, din ce in ce mai putin, dar tot se mai simte, chiar si acum, dupa 2 zile de mers si aproate 100 de kilometri trecuti.