Autor Subiect: Probleme la ambreiaj  (Citit de 66703 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline LeonardSZK

Re: Probleme la ambreiaj
« Răspuns #50 : 06.Feb.2012, 10:26:43 p.m. »
Navigând azi prin nămeți cu 4x4 lock,...
In cazul tau cred ca mirosul venea de la ambreiajul de cuplare a spatelui, aflat sub bancheta spate.
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #51 : 06.Feb.2012, 11:04:36 p.m. »
In cazul tau cred ca mirosul venea de la ambreiajul de cuplare a spatelui, aflat sub bancheta spate.

Dumnezeu știe, sigur se pricepe la mecanică mai bine decât mine !
Eu am ridicat capota și am observat un firicel de fum ridicându-se precum cobra în sunetul fluierului dintr-o sondă (cred!) aflată în extremitatea de la babord a cutiei de viteze (pe românește, extremitatea stângă a CV, dacă privești din scaunul șoferului).
N-am o fotografie la-ndemână și nu am habar ce reprezintă acel cablu și ce are în capăt...
Fumul putea veni într-adeăr de dedesubt dacă există ceva ce emană miros de ambreiaj sub mașină; eram în marșarier și ventilația, cum spuneam, era pe debit maxim.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline sorin iulian

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
« Răspuns #52 : 07.Feb.2012, 03:44:34 p.m. »
Uite ca nu e chiar cea mai nefiabila masina, dupa Dekra:

http://www.autostiri.ro/suzuki-sx4-este-cel-mai-fiabil-model-din-clasa-minivan/

Nu stiu cat de relevante sunt rapoartele astea, cred ca sunt cumva cam ca si sondajele de opinie, depinde de cine le comanda, ala iese pe primul loc. Imi pare rau dar sunt putin cam sceptic in ceea ce priveste procentele afisate. Posibil sa fie si asa, dar oricum au fost semnalate destul de multe defectiuni la modelul asta.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #53 : 07.Feb.2012, 04:00:55 p.m. »
Hai sa-ti mai zic ceva: cand am fost ultima data la service, pe rampa alaturata era un SX4 in jurul caruia roiau mecanicii si inginerii. Masurau si cantareau. Era a doua oara cand schimbau ambreiajul pe garantie. In plus, rotile din spate aveau o stare de uzura pronuntata. Concluzia: liniute!

Pe de alta parte, repartitia statistica a defectelor loveste nemilos. Poti fi singurul care pateste ceva, dar marca pe ansamblu are un procentaj superior la fiabilitate. Ceasu' rau, "ghinion de nesansa".

Cum spunea marele matematician Grigore Moisil: daca stai cu juma' de fund pe un bloc de gheata si cu cealalta pe o plita fierbinte, pe ansamblu te simti bine.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #54 : 07.Feb.2012, 07:40:21 p.m. »
Nu stiu cat de relevante sunt rapoartele astea, cred ca sunt cumva cam ca si sondajele de opinie, depinde de cine le comanda, ala iese pe primul loc.

E pacat sa crezi un lucru fara sa te documentezi. DEKRA nu e nici pe departe un sondaj de opinie.

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #55 : 07.Feb.2012, 07:56:00 p.m. »
Hai sa-ti mai zic ceva: cand am fost ultima data la service, pe rampa alaturata era un SX4 in jurul caruia roiau mecanicii si inginerii. Masurau si cantareau. Era a doua oara cand schimbau ambreiajul pe garantie. In plus, rotile din spate aveau o stare de uzura pronuntata. Concluzia: liniute!

Perfect de acord că „liniuțele” au făcut să sucombe ambreiajul înainte de termen, de acord în mare parte și cu statisticile DEKRA, dar ... chiar dacă sunt mașinuțele noastre am putea să ne călcăm un pic pe inimă și să recunoaștem că nu greșesc cei ce spun că ambreiajul este subdimensionat !
Mai ales pentru varianta 4x4. Nu mă pot pronunța în legătură cu calitatea materialelor folosite.
Nu îmi dau seama dacă se poate monta un ambreiaj mai trainic, cred că este o problemă ce ține de tunning, ceea ce înseamnă că @Trixi ne-ar putea „lumina” în această privință...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline xim

« Răspuns #56 : 07.Feb.2012, 09:12:35 p.m. »
Navigând azi prin nămeți cu 4x4 lock, am avut surpriza unui nor de fum cu miros de ambreiaj, inclusiv în habitaclu ....
Am circulat ulterior cu mașina, pare să funcționeze .....

Cam acelasi lucru pot sa-l raportez si eu, in plus pe langa acel miros de fosfor/sulf sau ce o fi,  parca era si ceva si de plastic incins ..care vine din compartimentul motor si mai persista  si la 2 zile de la aventura...care sa fim seriosi..a constat in urcarea unei penti moderate, aproximativ 200 m, cu zapada de 30 cm plus  cateva manevre de intoarcere a masinii. Astept sa vad daca mai apar si alte simptome.
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline sorin iulian

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
« Răspuns #57 : 08.Feb.2012, 09:15:21 a.m. »
E pacat sa crezi un lucru fara sa te documentezi. DEKRA nu e nici pe departe un sondaj de opinie.

Mea culpa. In general sunt un pic mai sceptic si ma ghidez dupa motto-ul: "Esti inteligent daca nu crezi decat jumatate din ceea ce auzi; esti intelept daca stii care jumatate!" desigur nu fac nicio aluzie, dar revenind la discutie, am citit articolul la care faceai trimitere, nimic de zis, CV-ul Dekra "da bine". Pe mine ma doare sa constat cam multe defecte si probleme aparute dupa un numar mic de km si regim de exploatare normal la o masina cotata asa de bine. ( si aici nu ma refer numai la masina mea, pentru ca sunt destui pe acest forum care s-au confruntat, mai devreme sau mai tarziu, cu diverse probleme tehnice.) Dar mai bine sa o lasam asa, sper sa nu intram in polemica pe tema asta.

Offline Laurentiu

« Răspuns #58 : 08.Feb.2012, 09:43:49 a.m. »
...urcarea unei penti moderate, aproximativ 200 m...
PANTE
Urcarea se face in RAMPA; coborirea se face in PANTA.
« Ultima Modificare: 08.Feb.2012, 09:48:59 a.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline xim

« Răspuns #59 : 08.Feb.2012, 11:06:33 a.m. »
PANTE
Urcarea se face in RAMPA; coborirea se face in PANTA.

asta sa fie :-? ... eu credeam ca urc panta...masina credea ca urca rampa => frictiune "mentalo-mecanica" cu degajare intensa de caldura si miros de sulf si plastic incins ...  :-j

1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray